Podwyżki 2020

Hmn a co byloby jakby tej podwyżki nie dali np policji? Przeciez bylaby taka awantura i ruchy ze daliby jeszcze wiecej. KAS pokrzyczy na 10 min wyjda z sieci i uspokoja sie - takie maja zdanie o nas. No normalnie wkurza mnie to. Dali wszystkim sluzbom ale nie nam ehh

Ja były konsultacje w sprawie podwyżek w MSWiA w 2019 roku to nikt nie słyszał o Covid , a podwyżki przyklepano. Co ma teraz piernik do wiatraka?

No niby dali ale kolega policjant stwierdził że my w sprawie Covid robimy tyle co kot napłakał Jarka K.
No faktycznie. Policjantów wyciągają zza biurek, żeby jeździli do tych w kwarantannie, co przyjechali np. ze Słowacji. Tam są 4 przypadki na dobę. Podjeżdżaja pod blok, machają łapką i jadą do następnego. Walka na całego. Dajcie numery telefonów i taką robotę ludziom ze skarbówki to też chętnie się oderwą.

No faktycznie. Policjantów wyciągają zza biurek, żeby jeździli do tych w kwarantannie, co przyjechali np. ze Słowacji. Tam są 4 przypadki na dobę. Podjeżdżaja pod blok, machają łapką i jadą do następnego. Walka na całego. Dajcie numery telefonów i taką robotę ludziom ze skarbówki to też chętnie się oderwą.
Każdy ma swój własny zakres obowiązków. Niech każdy pilnuje swojego nosa, dba o siebie i swoje prawa. Policja wywalczyła i super, im się tez należy jak wszystkim ciężko pracującym. Teraz czas na NAS. Zresztą smutne jest to, ze trzeba walczyć o swoje

W związku z obecną sytuacją zastanawiam się czy na zasadzie analogii skoro można unieważnić wybory, których nie było to czy można unieważnić podwyżki, których też na razie nie było, czy można unieważnić małżeństwo, którego nie zawarto lub czy można np. ułaskawić osobę nie skazaną wyrokiem - na starość przychodzą mi do głowy same głupoty - to najwyższy czas iść na emeryturę o_O.
ps. być może istnieje też możliwość nałożenia kary za kontrolę, której nie przeprowadzono - nie no muszę się jednak dalej leczyć 😷😷😷 cała nadzieja w służbie zdrowia ale to też nie cudotwórcy.
a może nalezy stawić się wlokalu wyborczym a nastepnie złożyć protest czy tez doniesienie wobec uniemożliwienia oddania głosu w lokalu oraz wobec nie doręczenia kart do głosowania przez pocztę.

Dlaczego jestes taki sceptyczny? Ja uważam ze tak bardzo rozsierdzili ludzi tymi swoimi tarczami i genialnymi pomysłami ze ogół nie zapcha się za przeproszeniem byle czym

Ponieważ nie powiedzieli, że wypłacą zagwarantowane we wcześniejszych ustaleniach środki, a że będą szukać rozwiązania.

Chyba nie sądzisz, że dostaniesz więcej niż zostało zaproponowane.
To jasne, że ich retoryka zmierza do negocjacji w sprawie podwyżek, czyli ich zmniejszenia.

Ponieważ nie powiedzieli, że wypłacą zagwarantowane we wcześniejszych ustaleniach środki, a że będą szukać rozwiązania.

Chyba nie sądzisz, że dostaniesz więcej niż zostało zaproponowane.
To jasne, że ich retoryka zmierza do negocjacji w sprawie podwyżek, czyli ich zmniejszenia.
Nawet nie marzę ze dostanę o grosz więcej ale to co mamy zapewniony to ja wiem ze wypłacą. Muszą bo tym razem jak sam widzisz pięknie jak nigdy jeszcze wcześniej wszyscy śpiewamy jednym tonem. I nasze związki i sami szeregowcy idą po swoje jak w dym więc głowa do gory, pierś do przodu i ogień jeśli zajdzie potrzeba 😎

Ciekawe czy tego Pana Ministra też będzie dotyczyć obniżka? Ja bym mu zabrał 3 x tyle co innym pracownikom chcą zabrać.

Back
Do góry