Podwyżki 2020

Słuchajcie nareszcie Skarbowcy postanowili protestowač. Wiem že wyłączenie kompów na 15 minut to tylko symboliczna akcja. Ale w końcu coś zrobili! I ta odpowiedź na zaproszenie SKAS solidarności tež mi się podoba. Tylko razem možemy coś zrobić. PS. Ja wyłączyłem dziś kompa o 10 na godzinę.

Dokładnie, tak jak napisał ostatnio Sławek, wiele osób mąci wodę i celowo pospuszcza skarbowców na celników, jak również celników na skarbowców etc a my dawaliśmy się wciągać w te ich gierki...... odwróćmy to w drugą stronę, odbijmy tą piłeczkę i zagrajmy w jednej drużynie na rzecz wspólnego celu, pomóżmy sobie nawzajem. Razem jest nas więcej, możemy więcej, jesteśmy większą grupą lobbującą.

Dokladnie bzdury i bzdety. Jak miło, że szefowa pamięta o podwyżkach... Jakos szef mon potrafił wyjść powiedziec "żołnierze jesteście super, zaslugujecie na podwyzki i dostaniecie jak bylo uzgodnione do 10 kwietnia..." szef kas zaś pisze do nas lelum polelum, my się staramy, my pamiętamy ale to ale tamto. Brakuje tylko słynnego dołożymy starań. To pismo chyba mialo uspokoić nastroje. Tylko kurcze coś poszlo znow nie tak
Jest i słynne "dołożymy wszelkich starań" :LOL: Chciałeś i masz, vide ostatni akapit.

Attachments

Teraz mogą nas chcieć poróżnić, nie dopuścić do wspólnego działania - najprościej - poprzez różnicowanie podwyżek. Pamiętajmy o tym.
Dziel i rządź.

oni to już robią, niepotrzebny tryb warunkowy.
mają ciepło w ciapach i zawsze konflikt wewnątrzśrodowiskowy jest najlepszy.
skarbowcy właśnie zdają egzamin swojego zawodowego życia, wspierajmy i dajmy przykład.
powinniśmy dać radę !

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

No właśnie tego oni się najbardziej boją naszej jedności. Mam nadzieję że ta dzisiejsza 15 minutowa przerwa to dopiero początek naszej wspólnej walki a pisanie o odpowiedzialności jest nie na miejscu. Co MSWiA, które dostało pełne podwyżki wg. Pani SKAS jest nieodpowiedzialne? Albo wszystkie służby albo nikt!

A tak a propos to widzieliście spot Orlenu w którym dziękują policjantom, pielęgniarkom itp. A ja się pytam panie Obajtek dzięki komu macie wzrost sprzedaży paliwa na waszych stacjach, kto zatrzymał lewe transporty ON z Niemiec? Kasjerki z biedronki? Komu k.... a Orlen powinien dziękować?

Celników w tej reklamie nie widziałem. A to dzięki nam władza ma czym dzielić mając nas oczywiście w d....IE!

W związku z obecną sytuacją zastanawiam się czy na zasadzie analogii skoro można unieważnić wybory, których nie było to czy można unieważnić podwyżki, których też na razie nie było, czy można unieważnić małżeństwo, którego nie zawarto lub czy można np. ułaskawić osobę nie skazaną wyrokiem - na starość przychodzą mi do głowy same głupoty - to najwyższy czas iść na emeryturę o_O.
ps. być może istnieje też możliwość nałożenia kary za kontrolę, której nie przeprowadzono - nie no muszę się jednak dalej leczyć 😷😷😷 cała nadzieja w służbie zdrowia ale to też nie cudotwórcy.

W związku z obecną sytuacją zastanawiam się czy na zasadzie analogii skoro można unieważnić wybory, których nie było to czy można unieważnić podwyżki, których też na razie nie było, czy można unieważnić małżeństwo, którego nie zawarto lub czy można np. ułaskawić osobę nie skazaną wyrokiem - na starość przychodzą mi do głowy same głupoty - to najwyższy czas iść na emeryturę o_O.
ps. być może istnieje też możliwość nałożenia kary za kontrolę, której nie przeprowadzono - nie no muszę się jednak dalej leczyć 😷😷😷 cała nadzieja w służbie zdrowia ale to też nie cudotwórcy.
Tak @Drogowiec najwyższy czas iść na emeryturę i zaoszczędzić na zdrowiu i nerwach, moja "fala" emerytalna pokazuje mi jeszcze 29 dni roboczych i urlop a 30-06-2020 r. 👋👋👋 i na podwyżkę będę czekał w domu, więc jak protestujemy to teraz bo się nie załapię. ;)

Po informacjach ze spotkania z szefem KAS jestem pewien, że nie otrzymamy na pewno tego co już było zagwarantowane. Coś dadzą, ale z pewnością mniej. Brak już słów żeby cokolwiek powiedzieć.

@Fentyl No niestety moim zdaniem w tym czasie najważniejsze jest żeby zapłacili jak najszybciej z wyrówn. od stycznia.

Tak @Drogowiec najwyższy czas iść na emeryturę i zaoszczędzić na zdrowiu i nerwach, moja "fala" emerytalna pokazuje mi jeszcze 29 dni roboczych i urlop a 30-06-2020 r. 👋👋👋 i na podwyżkę będę czekał w domu, więc jak protestujemy to teraz bo się nie załapię. ;)
A odprawa w/g tarczy tj max 26 000?

Po informacjach ze spotkania z szefem KAS jestem pewien, że nie otrzymamy na pewno tego co już było zagwarantowane. Coś dadzą, ale z pewnością mniej. Brak już słów żeby cokolwiek powiedzieć.
Dlaczego jestes taki sceptyczny? Ja uważam ze tak bardzo rozsierdzili ludzi tymi swoimi tarczami i genialnymi pomysłami ze ogół nie zapcha się za przeproszeniem byle czym

Back
Do góry