IAS LUBLIN !!!!
W zwiazku z tym, ze w naszej szanownej Izbie nie doszlo do porozumienia ws. podwyzek z WINY ZZ, ktore nie wiedziec czemu nie chcialy zgodzic sie na rowny podzial srodkow zachecam abysmy jako fc "mlodzi" z IAS Lublin masowo rezygnowali z czlonkostwa w zwiazkach. Na przestrzeni lat zwiazek nam mlodym w IAS Lublin nic nie wywalczyl. Przyklad ? W wiekszosci Izb kazdy specjalista ma mnoznik 1,61, a u nas? 1,41. Bolalo was ze Mlodzi beda tylko 300/400 zl mniej zarabiali na podstawie. No dopieliscie swego i z zadowoleniem zarabiacie 800 zl wiecej od mlodych i to wam odpowiada. Ponadto zwiazki w naszym IAS w ogole sie o nas mlodych nie upomnialy. A w sprawie podzialu podwyzek ewidentnie dzialaja na nasza niekorzysc. Nie chce byc reprezentowany przez osoby dzialajace na Moja niekorzysc. Ponadto zwiazkowcy z IAS Lublin POKAZCIE mi, gdzie bylo napisane ze srodki w wys 655 brutto mialy byc zroznicowane ze wzgledu na staz ? Ja wszedzie czytalem ze po 655 zl/fc,czyli PO ROWNO. Moze jeszcze znajdziecie inny model podzialu, np. kto najwiecej weekendow spedzil w pracy, albo moze kto mieszka w miescie to wiecej ma dostac podwyzki bo wyzsze koszty utrzymania, a kto na wsi to mniej?! W ogole jakiekolwiek podzialy podwyzki ze wzgledu ba cokolwiek po tym jak Ministerstwo przelalo pieniadze DIASom sa smieszne. Trzeba bylo myslec o tym wczesniej, jak policjanci strajkowali i cos zaczac dzialac skutecznie dla tej sluzby. Jak wtedy nie mieliscie nic do powiedzenia to i teraz prosze zamilczcie i dajcie DIAS-owi spokojnie wyplacic pieniadze nam wszystkim tak jak to bylo od poczatku ustalone przez mf czyli po rowno. Nikt nie straci.
A i jeszcze jedno. Kazdy z nas nie jest roszczeniowy jak probujecie nam to wmowic. Szczerze my chcemy 655 brutto i tyle, tak jak to zostalo ustalone!! Jak dla mnie mozecie dostac nawet 1000 zl podwyzki do podstawy tylko nie kosztem mojej kwoty, ktora zostala ustalona w wys 655. Nikt nie zaluje wam wyzszej podwyzki tylko nie kosztem najmniej zarabiajacych