Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
-Nie zdziwię się, jak tak będzie.
-W ogóle te podwyżki i tak są śmieszne.
-Powinniśmy żądać przynajmniej 1000 zł netto na już. Inaczej dalej będziemy dziadami.
-Jest na wszystko to i na to się znajdzie. Jak widać budżet nie ma dna.
-A jak nie, to powinniśmy zrobić taki dym jakiego w tym kraju jeszcze nie widziano.
Oby Rybko tylko Twoja męska fantazja Cię ponosiła ). Też mam obawy, ale jestem dobrej myśli. P.S. Co ta rybka na tym awatarze taka jakaś brzydka ))). Teraz zauważyłam.
Bądź wobec siebie i wszystkich szczery. Powiedz kiedy zarabiałeś 2500.Ja tylko zauważę że za platformy zarabiałem 2500 pln a teraz zarabiam 3700. [nie awansowałem stanowiskowo, raz w stopniu] Wszystko jest lepsze niż PO. Wolę kasę rozdać na dzieci, niż gangsterom z po.
Bądź wobec siebie i wszystkich szczery. Powiedz kiedy zarabiałeś 2500.
Ile zarabiałeś w 2015? (przed zmianą opcji rządzącej)
Nie przypominam sobie podwyżek od 2015 roku. Wychodzi na to, że podwyżkę dała ci platforma.
Nie agituję i nie agitowałem za żadną opcją polityczną. Wszyscy powinniśmy tego unikać. Praktycznie wszystkie opcje składały nam jakieś obietnice i wszyscy nas oszukiwali, więc dyskusja kto dał kto zabrał nie ma sensu.
Dwa największe sku....stwa jakie zafundowały nam rządzący (od kiedy jestem w cle) to alokacje i sKASowanie SC. pewnie powiesz, że to wina Tuska.
Na szczęście ta ostatnia opcja mnie już nie obejmie. Powiem więcej, nie obejmie nawet moich dzieci...(...)Ciekawe czy i my dostaniemy podwyżkę i od swojego szefa i od państwa czy też powiedzą nam, że w kwocie 655 zawiera się również obniżka PIT
młspeclat67, ktoś tu kłamie.
Pisałeś, że nie awansowałeś na stanowisku, więc nie ma takiej możliwości, żeby zyskać 1000-1200 zł bez awansu na stanowisku, nawet gdyby z najniższych widełek wskoczyć na maksymalne na danym stanowisku.
Zakładając, że masz stanowisko specjalistyczne (inaczej nie zarabiałbyś 2700) największa różnica pomiędzy min a max mnożnikiem na stanowisku jest dla starszego specjalisty i wynosi 0,427. Mnożąc przez ubiegłoroczną kwotę bazową otrzymujemy 0,427*1662,84=710,03 brutto, to skąd 1000-1200 zł netto bez awansu. Zresztą podwyższenie widełek też jest swojego rodzaju awansem.
Od 2015 roku nie było ogólnych podwyżek dla funkcjonariuszy C-S. Jeśli ktoś zyskał to na ewentualnym dodatku kontrolerskim, stażowym. Zyskaliśmy dopiero w tym roku średnio ok. 100 zł (wzrost o 2,3% kwoty bazowej).
Pisałeś, że awansowałeś tylko raz na stopniu. Stopnie wg. nowych zasad z podziałem na korpusy wprowadziła ustawa o SC z 2009 roku. Od tego czasu zgodnie z ustawą musiałeś awansować w ciągu 5 lat (czyli awans od PO, chyba, że wstąpiłeś do służby w 2012 roku tak jak twój staż na forum, wtedy awans od obecnej władzy byłby awansem obowiązkowym) (tylko oficerowie nie mieli i nie maja obowiazkowych awansów ale nie znam oficera który w 2015 r zarabiał 2500-2700.
Z liczbami trudno dyskutować.
https://www.money.pl/gospodarka/obn...niez-zamierzamy-zrobic-6352968166807681a.html
Ciekawe czy i my dostaniemy podwyżkę i od swojego szefa i od państwa czy też powiedzą nam, że w kwocie 655 zawiera się również obniżka PIT
https://www.money.pl/gospodarka/obn...niez-zamierzamy-zrobic-6352968166807681a.html
Ciekawe czy i my dostaniemy podwyżkę i od swojego szefa i od państwa czy też powiedzą nam, że w kwocie 655 zawiera się również obniżka PIT
I podwyżka 500+
to brawo, ktora to izba?Jak przyszedłem miałem 1850 netto styczeń 2016 rok teraz mam 2700. Graniczny czy kontrolerski miałem 200 teraz 260 . Premie kwartalne łącznie za rok od wejścia kas około 4000 zł To jest moja prawda na temat podwyżek i szykuje się kolejna. Ja mam dobrze i jest z kim dyskutować i wiem na kogo zagłosuje