pacta sunt servanda
Tak jak to było do tej pory....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
pacta sunt servanda
Nowy 2019 rozpoczęty. I z tej racji mam pytanie - czy słyszał ktoś coś o naszych podwyżkach?
Czy ktoś może wie, kiedy wypłacone zostaną podwyżki 655zł w innych niż nasza służbach mundurowych?
o 655 zł podwyżki zapomnij. U nas odjęto 2.3% kwoty bazowej, 3 % funduszu, Uzgodnienia związków i DIAS.
Powiem szczerze, po latach zapaści finansowej, te 408 zł netto też przygarnę i grymasił nie będę. Tylko ten czas oczekiwania wyznaczony został strasznie długi. No i ta nieustającą tajemnica. A ja chciałabym po prostu wiedzieć jakie jest w kwestii podwyżek stanowisko ZZ i Dyrektora w IAS Rzeszów. No i poznać choć przyblizoną datę wypłaty podwyżek.
Wszyscy przygarną. Co nie zmienia faktu, iż znacząco to naszej, katastrofalnej sytuacji finansowej nie poprawi. Jeżeli mb twierdzi, że kas ma być konkurencyjny na rynku pracy, to ta podwyżka jest zdecydowanie za mała. W tej chwili przeciętne wynagrodzenie rośnie w tempie 7% rocznie.
Jako pesymista, sprzeczać z optymistami się nie będę, ale muszę o coś spytać.
Co macie zamiar zrobić w wypadku, gdy przed otrzymaniem podwyżki zmieni się rząd?
Pokaż załącznik: 6136
Nic, podwyżkę przyjmę i będę uczciwie i sumiennie pracował dla nowego rządu. Tak jak pracowałem gdy rządziło SLD, AWS, UW, KLD, PSL, PiS, PO ... .
A gdzie pisałem jako kobieta? Piszę zawsze z telefonu i czasami słownik zmienia wyrazy, a że piszę szybko to czasami mogło mi to umknąć. Następny razem będę pisał w okularach. Pozdrawiam.
Ooooó!
A które są mniej ważne?
A które są na końcu?