Podsumowanie

• Thread starter Thread starter Recenzent
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Brak mi słów by opisac MeneLu twoje posty , nigdy nie maiłem przyjemnosci pracowac w Izbie w Poznaniu , ale wiesz znam wielu ludzi który kopiesz od wielu lat - jak nie byli kierownikami , naczelnikami , nie było WDC i WZp- była jedna brać.....

szkoda mi Ciebie mały człowieczku - jesteś bardzo niedowartosciowany i sfrustrowany...- wiesz chyba najlepiej zmień zawód. Celnik z 29-letnim stażem słuzby w Działach Operacyjnych.- tak to sie kiedys nazywało gdybys nie wiedział.
A 13 grudnia wsadzili mnie na 3,5 miesiąca za organizowanie Solidarności w Urzedzie- to tak jak bys mi chciał przyłożyc od komuchów

kolega ola napisał:
Brak mi słów by opisac MeneLu twoje posty , nigdy nie maiłem przyjemnosci pracowac w Izbie w Poznaniu , ale wiesz znam wielu ludzi których kopiesz od wielu lat - jak nie byli kierownikami , naczelnikami , nie było WDC i WZp- była jedna brać.....

szkoda mi Ciebie mały człowieczku - jesteś bardzo niedowartosciowany i sfrustrowany...- wiesz, chyba najlepiej zmień zawód. Celnik z 29-letnim stażem służby w Działach Operacyjnych.- tak to sie kiedyś nazywało gdybyś nie wiedział.
A 13 grudnia wsadzili mnie na 3,5 miesiąca za organizowanie Solidarności w Urzędzie- to tak jak byś mi chciał przyłożyc od komuchów
Ble ble ble Pułkownikiem jesteś? W kogo kopię?? Jaka brać ??
Nie miałeś przyjemności pracować w Poznaniu to nie pisz o przyjemnościach. Do Olka nic nie mam, ale rozkłada mnie pisanie postów wynoszących go na postumenty. Człowiek jest człowiekiem i żyje a wszyscy( WDC i WZP) zachowują sie jakby koleś umarł. Sam sobie zgotował taki los i nikt go nie zsyłał do Ollsztyna.

W kogo kopię??
Kopie się kogoś, a nie w kogoś (np. kopać leżącego a nie kopać w leżącego)
Do Olka nic nie mam, ale rozkłada mnie pisanie postów wynoszących go na postumenty
Ja na tym forum zauważyłem kilka postów z ciepłymi słowami skierowanymi do Ola. Wynoszenia na postumenty jakoś dostrzec nie mogłem. Może parę cytatów menelu...
Koledzy z św.pamięci WDC dzisiaj TOP SECRET w WZP pewnie mnie za ....... powieszą ale poza jednostkami to nawet tego czegoś nie mają.
To wykropkowanie wygląda na ingerencję admina. Widzisz, nawet on uznał, że brak Ci tego czegoś. I pewnie dlatego tak bardzo interesuje Cię zawartość slipków kolegów ze ś.p. WDC

Drodzy Ludkowie, proszę dajcie już spokój mojej skromnej grubej osobie. Sam dźwigam te swoje 108 kg i jeszcze Was na ramionach? To ponad moje siły :oops: Jestem zwykłym zjadaczem chleba [no może w większych ilościach niż przystoi]. Pojechałem tam gdzie chciałem z własnej woli i dobrze mi tu. Brakuje mi tu tylko kilku kolegów ale też bardzo wielu mi tu nie brakuje [chyba wiecie o co chodzi]. Pozdrawiam tych, których mi brakuje.
Olek
PS Pamiętam i tych kierowców i Tłumacza dziwnego języka. Nie pamiętałem tylko, że to było w 2001 roku. Ten czas leci... :lol: :lol:

"Koledzy z św.pamięci WDC dzisiaj TOP SECRET w WZP pewnie mnie za ....... powieszą ale poza jednostkami to nawet tego czegoś nie mają."

Dołączę się do uwag forumowicza "Q" i nieśmiało wtrącę, że cytowane powyżej zdanie pozbawione jest sensu. Szkoda mojego wysiłku na tłumaczenie. Niech Pan, Panie MeNeL je przeczyta, może zrozumie o co mi chodzi, a jeśli nie?? No cóż..nie zamierzam uzupełniać Panu braków w wykształceniu...chociaż, jeśli jest Pan celnikiem, to powinien mieć Pan przynajmniej wykształcenie średnie. Jeśli dobrze pamiętam :) , to do osiągnięcia tego "szczebla nauki" niezbędna jest matura (i to zdana :shock: ). Nawet, gdyby Pan ukończył technikum gastronomiczne, czy krawieckie, to z języka polskiego matura jest obowiązkowa :lol: Chyba, że Pana rozwój zatrzymał się na poziomie wspomnianego przez Pana "tornisterka i niedzielnego teleranka"?!A patrząc przez pryzmat Pana wypowiedzi na forum, to chyba niestety tak się stało! Ale może to upośledzenie czy też, jeśli Pan woli niesprawiedliwość losu stanie się Pana atutem? Może powinien Pan rozważyć samorealizację i karierę w....Samoobronie??Z grubsza, to ten poziom wypowiedzi, wykształcenia i kultury..Wiem, czego najbardziej Panu brakuje, Panie biedny celniczku na garnuszku u mamusi :idea: Wbrew pozorom wcale nie kasy...tylko KLASY, ale tego nie można dostać w prezencie, nauczyć się, czy kupić...a szkoda!! Zafundowałbym Panu (i odliczył z podatku :lol: ).

Lord_Vader

P.S.Postanowiłem nie uwłaczać sobie, wdając się w słowne przepychanki z Panem. Z całym szacunkiem (sarkazm - trudne słowo :lol: ), to nie moja liga.
P.P.S.Drogi Synu! Czy powinienem się martwić ciszą z Twojej strony?
P.P.P.S. Panie Bień! Miło z Pana strony, że Pan pamięta.. :D

Anonymous napisał:
po kiego podejmujecie dyskusję z tym menelem. winicjusz wart jest takiego sługi :oops:
Ten sługa nigdy nie "pracował" w komórkach niemerytorycznych.
Na szczęście Wasze niemerytoryczni. Wiem jak pani A.Krawczyk ale nie powiem. Przepychanki??
Szkoda mi Was przyjdzie lipiec i po Was My merytoryczni zostaniemy ale co wy zrobicie? W Izbie Skarbowej z tego co sie orientowałem o komórkach qazi wywiadowczych nigdy nie słyszeli. Rozprier... was na 4 wiatry i proponuję już pakować się i jechać w kibić mać ..zdu na północny wschód.
Ciężko sie pisze na tematach gdzie 90% pisarzy to dekownicy z WZP lub WDC siedzący w ciepełku i zarządzajacy ludźmi na drodze.
Powracanie do historycznych wyjazdów sprzed 29 lat to jest Wasz styl.

Ten sługa nigdy nie "pracował" w komórkach niemerytorycznych.
Co ma znaczyć ten cudzysłów? Uważasz, że praca na drodze, tak na prawdę pracą nie jest? To postój sobie parę godzin w mroźną zimową noc...
Na szczęście Wasze niemerytoryczni. Wiem jak pani A.Krawczyk ale nie powiem. Przepychanki??
Po pijaku to pisałeś?
Szkoda mi Was przyjdzie lipiec i po Was My merytoryczni zostaniemy ale co wy zrobicie
Jesteś merytoryczny, tak?. Czy pisząc pisma lub decyzje też olewasz interpunkcję?
I nie pisz "My merytoryczni" bo tylko wstyd przynosisz wszystkim merytorycznym. Jako że nie jestem sadystą i nie chcę Cię narażać na bolesne wertowanie słownika - podpowiem. Pisze się quasi
Ciężko sie pisze na tematach gdzie 90% pisarzy to dekownicy z WZP lub WDC siedzący w ciepełku i zarządzajacy ludźmi na drodze.
Widzę, że nie tylko interpunkcja jest Ci obca. Z liczeniem też kłopoty?
Powracanie do historycznych wyjazdów sprzed 29 lat to jest Wasz styl.
Tak się składa, że człowiek piszący o swym 29-letnim stażu pisał również, iż nigdy w Poznaniu nie pracował. Trudno zatem uznać go za dekownika z WZP lub WDC, siedzącego... itd.
A tak poza tym, przeczytaj sobie Wasylu ostatni post Lorda V. Do Ciebie Jego słowa również pasują...

Tak wspominacie tutaj jednego z kolegów że postanowiłem wyszukać mu przepis:

"Karp faszerowany "

Składniki:
2 karpie (około 1,3 kg),
1 kg winnych jabłek,
3 łyżki tartego chrzanu,
sok i skórka otarta z cytryny,
3 łyżki masła,
cytryna pokrojona w ósemki,
łyżka miodu,
sól.

Sposób przyrządzenia:
Sprawione karpie umyj, osusz, natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą, po czym przykryj i zostaw na 1 - 2 h. Obrane jabłka zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z miodem, chrzanem i otartą skórką z cytryny.
Tak przygotowanym farszem nadziewaj ryby, po czym każdą zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Ryby z nadzieniem posmaruj masłem, piecz na grillu lub w gorącym piekarniku, dodatkowo skrapiając stopionym masłem. Rybę podawaj obłożoną kawałkami cytryny.

Panie Wasyl, panie merytoryczny nie oczkuj lipca jak zbawienia. Dostaniesz [może] propozycję przejścia do służby cywilnej za 800 do 1000 zeta [jako druga kategoria urzędasa] Na twoją pracę czekają już setki urzędników skarbówki. Ci operacyjni i GM-y będą mieli pracę jako funkcjonariusze i to lepiej płatną niż teraz z zaoszczędzonych pieniędzy na takich jak ty. W skarbówce nie ma tak naprawdę grup mob. i realizacji a operacyjni pomimo tylu lat pracy nie mieli jeszcze ani jednego szkolenia a same szkolenia to minimum 2 lata. To tyle jeśli chodzi o przecieki z tego co nas czeka. :cry:

Mobilni w skarbówce?? Ja o tym nie pisałem. Pewnikiem będę zarabiał więcej w skarbowym niż w celnym ( głodówa) Pewnikiem Gość zarabia 3 z kawałkiem i sie śmieje.
Prawdę pisząc nasze GM i operacjni są o kant ..... rozbić. Więcej tam nie wszyscy oczywiście spadów niż ludzi chcących pracować . Patrz Poznań- jak sie nie nadajesz to do GM( Gó..no Mają). Jacy operacyjni??

Pewnikiem będę zarabiał więcej w skarbowym niż w celnym
Jesteś pewien? Bo ja wątpię...
Prawdę pisząc nasze GM i operacjni są o kant ..... rozbić.
Jasne. A wszystkie informacje o wynikach mobilnych na stronie IC to wymysły rzecznika...
Więcej tam nie wszyscy oczywiście spadów niż ludzi chcących pracować
Miodek po przeczytaniu tego zdania strzeliłby sobie w łeb.
Patrz Poznań- jak sie nie nadajesz to do GM
Gdyby tak było, już od dawna latałbyś w czarnym kabanie po drodze.

Back
Do góry