Podsumowanie

• Thread starter Thread starter Recenzent
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Na razie w malunku taktyczno – operacyjnym gdyż izba póki co spóźnia się z dostarczeniem nowej lśniącej czarnej zbroi. Jedynym usprawiedliwieniem jest tylko to, że będzie naprawdę piękna (mam nadzieję). Koń którego dosiadam też nie przypomina na razie Bucefała to Rosynant (z Manczy)- stara rozklekotana szkapa z napisem Służba Celna. Natomiast jeśli chodzi o to, że było mi lepiej a teraz znośnie to nie mogę tak do końca z tobą się zgodzić. Obecnie jest mi tak dobrze, że dobrze mi tak gdyż byłem ufny i głupi. Nie twierdzę, że popierałem tzw. Gwardię ale nie byłem też ich wrogiem. Cieszyłem się jednak, że następują zmiany, że świeża krew wtłoczona w skostniały organizm naszej izby coś zmieni. Zawiodłem się. To zadanie przerosło obecnie nam panujących. Poruszali się po tym budynku jak dzieci we mgle. Kompletny brak merytorycznego przygotowania (do zarządzania). Dyrektor powinien być menagerem a nie (bez obrazy - nas szaraczków) kołkiem – dosłownie i w przenośni. Kosmetyczne zmiany -jedynie kadrowe, nie zmienił się sposób zarządzania. Nie można nazwać rządzeniem skopanie Waldemara, tego lub innego naczelnika. Śmiem twierdzić, że ponad połowa naszej (obecnej i poprzedniej) kadry jest kompletnie nie przygotowana do zarządzania zasobami ludzkimi, do kierowania izbą lub wydziałem. Nie będę powtarzał gdyż Jabol wymieniałeś już szereg razy nasze potrzeby ale myślę, że nowi przypłyną nie statkiem a dziurawą łódeczką, może nawet bez sternika (z góry). Jeśli nawet nie będzie menagerem to i tak pod tym względem nie będzie gorzej. :oops:
Buntownik

A cóż mi Mauzolosie pozostało? Tylko szalona nadzieja (złudzenia), bo zwykła już dawno straciła rozum i jest w kaftanie bezpieczeństwa.
Wiem, że zmiany na górze nia mają znaczenia dla szaraczków, dlatego wazne jest z czym przyjdą (kasa). Może oszczędności z wichrowej będą tak duże, że zasypią nas kasą :P (właśnie, jeżeli będą, to na co zostaną przeznaczone, czy dowiemy sie tylko, że dzięki tej zmianie budżet izby sie dopnie?)
Buntowniku. Podaj mi listę osób merytorycznie przygotowanych do zarządania zasobami ludzkimi. To jest instytucja państwowa i nie jest to od dawien dawna pożądany warunek objęcia stanowiska :cry: Może kiedyś :?:

jabol napisał:
Miejmy "szaloną" nadzieję, że nowi przypłyną statkami z pełnymi ładowniami kasy na podwyżki itp sprawy bieżące, bo jeżeli nie, to NIC TO. Czarny Rycerzu, jesteś czarny, bo masz czarną -lśniąca zbroję i dosiadasz "Bucefała", czy jestes czarny, bo izba nie zapewniła Ci środków czystości i ubioru słuzbowego, lub ewentualnie jesteś w malunku taktyczno-operacyjnym. Tak bardzo cieszysz się z tych opinii? Naprawdę nie ma z czego, a jedynie może to kiedyś na pewno, teraz może IC poznańskiej tylko wyjść bokiem, tzn. nie izbie, tylko nam - szaraczkom. Tobie to pewnie bez różnicy, kiedyś miełeś dobrze, teraz znośnie, ale to Kiedyś było lepsze!!!

da mihi factum ,dabo tibi ius....
damnat, quod non intelligunt...

Buntownik napisał:
No cóż Panie mauzolos vel Arturze a jednak krajowa giełda donosi, że Waterloo się zbliża i to nieuchronnie. Wszystkie padające tam nazwiska oznaczają definitywny koniec Winicjusza i Kubusia Starojajca. :P Ogólnie panująca w Warszawce opinia – izba poznańska nie została naprawiona a wręcz zepsuta przez ww. geniuszy z rzepińskiej kuźni kadr. :oops: Nawet zjazd o jeden szczebelek w dół jest wielce wątpliwy więc głos drży a rączki się pocą. :roll:
Buntownik - nawet nie draśnięty Czarny Rycerz

iam satis momordisti labrum....
inferiores non debent dolare sa a suis superari...

Gościu. Jestem pełen "podziwu" dla Ciebie, bo tylko szalony umysł potrafi zrozumieć To, co sie obecnie dzieje. Wiem, gdzie kupić dobre i tanie kaftany bezpieczeństwa, ale gdy zaczniesz mówic po aramejsku, wezwij egzorcystę, lub cały ich zastęp :D (może mają jakieś GEM - GrupyEgzorcustówMobilnych :lol: )

Sklep ten ma klientów strategicznych wśród pracowników sfery budżetowej i uwzglednia ich dochody. W ofercie ma kaftany bezpieczeństwa w lersji lekkiej i ciężkiej.
1. Wersja lekka:
- kaftan oliwkowy - już niektórzy go sobie zakupili;
- kaftan mobilny - najnowszy wzór umundurownia (w fazie projektu) wraz z obrożą lokalizacyjną;
- kaftan swiąteczno-sylwestrowy, aby się przykuć do krzesła i nie mysleć ani o jedzeniu, ani o balowaniu;
2. Wersja ciężka:
- kaftan awansowy, używany w styczniu i we wrzesniu, aby zbyt ekspresyjnie nie podziękować za wieloletnie pomijanie w awansach itp.
- kaftan promocyjny/wyprzedażowy, aby nie uczestniczyć w tym "wstrętnym" szale kupowania na wyprzedażach (i tak nie byłoby za co);

W promocji oferujemy przeterminowaną wazelinę.

IPN na stronie rzepińskiej napisał napisał:
Na pierwszych stronach gazet jest ostatnio tragiczny wypadek dwóch funkcjonariuszy policji, którzy musieli zapewne wykonac polecenie przełożonego. Jak to wygląda w naszej izbie? Od czasów alokucji wyzszej kadry kierowniczej, która korzystała i korzysta chyba z innych, nie znanych mi przepisów dotyczących przeniesienia f-sza celnego i tak np:
- dziwnym zbiegem okoliczności dla dyrektorów znajduja się pokoje gościnne (dać im 150 zł i niech wynajmują, ale nie);
- samochód służbowy nie raz odwoził dyra do domu w Szczecinie itp;
OBECNIE: wielu z nas musiało/musi dojeżdżać do nowego miejsca pracy(nierzadko bardzo odległego), ale nikt z nas nie otrzymał na dojazdy samochodu słuzbowego, jak PAN DYREKTOR(czasami x2). Co to kurw... jest? Przecież został powołany na to stanowisko (za swoją własną, niewymuszoną zgodą) i to jest jego siedziba i miejsce pracy, więc dlaczego ma być traktowany inaczej? Może jak za Sekuły?
Czy to odosobnione przypadki?

Jeszcze Porciaczku pogwarzym o starych czasach i o bieganinie w gaciorkach. Bywało i straszno i smieszno kak jezdzić na tigrie. Szkoda tylko, że teraz już wasz tygrys zamieniony został no osła. Bywaj kolego. pozdr. dla prawie wszystkich.
Bień :wink:

Bień.1 napisał:
Jeszcze Porciaczku pogwarzym o starych czasach i o bieganinie w gaciorkach. Bywało i straszno i smieszno kak jezdzić na tigrie. Szkoda tylko, że teraz już wasz tygrys zamieniony został no osła. Bywaj kolego. pozdr. dla prawie wszystkich.
Bień :wink:

Kak smieszno wam siewodnia ?
W Olsztynie będą piekne polowania na niedźwiedzie.W Wlkp. tylko na ludzi. Siewodnia budiem guliat w gaciorach za Lolo Manolllo z nagonką.
Pa

Chciałbyś zapolować na mnie ? Za krótkie masz rączki gościu. Dzisiaj jest mi bardzo wesoło [pracowałem na miedzy kiedyś 5 lat] a polowań się nie boję. Ja je organizuje. Nie licz na kolejne odpowiedzi to jedyny raz kiedy pozwoliłem się sprowokować. Przyjemnych snów gościu. Niech Ci się wydaje, że coś jeszcz możesz mi zrobić. Jak mawia pewien mój kolega "skoczyć spaść i jeszcze raz skoczyć"
Monolo-Bień
PS pozdrawiam prawie wszystkich

Olek na ciebie polować?? Sory za porównanie ale na niedźwiedzia to już wyższa szkoła jazdy.
Polowania na Olka nie chciałem organizować. lecz pamiętam stare polowania.
Lolo Manollo taki mały lisek to jest mój cel. Kiedyś biegał jako jamnik i sie podniecał.Dzisiaj chciałbym na niego zapolować. Ale na tym forum pewnie nikt nie zgłosi sie bo jak??

myśliwy napisał:
Olek na ciebie polować?? Sory za porównanie ale na niedźwiedzia to już wyższa szkoła jazdy.
Polowania na Olka nie chciałem organizować. lecz pamiętam stare polowania.
Lolo Manollo taki mały lisek to jest mój cel. Kiedyś biegał jako jamnik i sie podniecał.Dzisiaj chciałbym na niego zapolować. Ale na tym forum pewnie nikt nie zgłosi sie bo jak??

Hi hi, czy to lisek-chytrusek rasy poludniowopolskiej? :wink:

Chciałbym wszystkie koleżanki i kolegów powitać.
Jak pisałem w ostatnim poscie Winicjusz nie wyjedzie i nie wyjechał.
Lord VaderDziurka i Luck Skaydup... pewnie gryzą pazury.
Brakowało mi pisaniny i tego bełkotu.

Do Pułkownika 13 grudnia 1981 siedział obok sztabu i grzał swoje dłonie przy koksowniku albo pałował na ulicach demonstrantów. Ja niestety niezbyt pamietam tamte czasy bo zasuwałem z tornistrem do szkoły i jedyne co pamietam to, że Teleranka nie było w niedzielę.

Olek na bohatera . Z tego co się ostatnio dowiedziałem to sala konferencyjna w IC Poznań ma miec swoje imię a raczej imie Olka.
Dajmy mu spoczywać w Olsztynie w spokoju.
Koledzy z św.pamięci WDC dzisiaj TOP SECRET w WZP pewnie mnie za ....... powieszą ale poza jednostkami to nawet tego czegoś nie mają.

Do Dyrekcji- gratuluję. Akcja z Dzwoneczkiem na 6. Koniec płacenia temu.... .

Na pikiecie w Wawie kiszka - i kiszka z tego będzie.Ale walczyć trzeba jak mówił mjr Sucharski do ostatniego żołnierza.

To by było na tyle kij w mrowisko włożyłem.

Back
Do góry