przez korytarz musiałem szybko przebiec, aby fan Legii mnie nie dopadł :lol: ,ale ogólnie jestem optymistą i na następną alokację, np. na Księżyc sam się zgłoszę i pomarudzę, że przyciąganie nie takie, że za duzo pyłu, że zimno itp :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
„(...) Środki te wykorzystywane są w maksymalnym możliwym stopniu na bieżąco, czego dowodem są planowane z okazji Dnia Służby Celnej podwyżki uposażeń dla funkcjonariuszy o średnio 130 zł brutto na etat (...)”
Nie ma luksusów, ale jest stała pensja. Na początek nieco ponad dwa tysiące złotych na rękę.
http://ozptd.pl/news/163/54.htmlJestem inspektorem transportu drogowego od 5 lat. Postanowiłem napisać do Was kilka słów po przeczytaniu artykułu z 03.10.2007. Rozumiem wielkie rozżalenie przedsiębiorców prowadzących firmy transportowe, ale problem nie tkwi w kontrolujących inspektorach, a w przepisach, które muszą być przestrzegane przez przedsiębiorców. Inspektorzy realizują zadania nałożone przez ustawę o transporcie drogowym i inne ustawy. Nikt nie podejmuje się polemiki, że jest to służba mundurowa, a raczej umundurowana, bo zasady są takie jak w policji (zarobki również), a uprawnień emerytalnych jak nie było tak nie ma! Mam nadzieję, że nadejdzie (niebawem) taki czas, że GITD „obudzi się" z zimowego snu i otworzy oczy! Ludzie z WITD (nie tylko z GITD) zaczynają masowo odchodzić z „firmy ". Praca ta jest pracą w szkodliwych warunkach i jakby nie było jest bardzo stresująca. Argumentów za „mundurówką" jest masa. Nie ma tylko woli politycznej, żeby przepchnąć to na „Wiejskiej", a my, inspektorzy niestety nie mamy lobbingu.
Marek.K w e-mailu napisał:Czekam tylko, aż towarzysze bolszewicy krzykną aby bogatym zabrać, a najlepiej zlikwidować lub w wersji liberalnej tylko zwolnić... osoby zarabiające więcej od innych mają takie uposażenie nie z powodu niejasnych kombinacji w dziale płac, ale w wyniku stażu, wiedzy, doświadczenia i stanowiska, które pełnią lub pełnili.
Cytat z Książki pt. Waldemar I Krwawy ps. N. nie zapomniałem. Panie Jabol już Pana kocham wasz "Góru" i Mosqito czyli Trawiaści - serce im się raduje.jabol napisał:, a jeżeli się nie podoba... to jak nie jeden z nas słuszał, na pana miejsce jest kilkudziesięciu chętnych, którzy za dużo niższą kasę będzie pracować :lol: