Pensje, awanse, niuanse.

Praca w służbie celnej jest dla mnie zaszczytem i spełnieniem moich marzeń, spotkałem tu samych wsaniałych i bezinteresownych ludzi, zarobki są na poziomie europejskim, a moich byłych i obecnych przełożonych po prostu uwielbiam jestem lojalnym funkcjonariuszem państwowym

Ostatnia edycja:
Praca w służbie celnej jest dla mnie zaszczytem i spełnieniem moich marzeń, spotkałem tu samych wsaniałych i bezinteresownych ludzi, zarobki są na poziomie europejskim, a moich byłych i obecnych przełożonych po prostu uwielbiam jestem lojalnym funkcjonariuszem państwowym

Ostatnia edycja:
I znowu podteksty :lol: i znowu podpucha :lol: tak się bawił bocian, a tak ropucha.

PS Pozdrowienia ze świętego miejsca.

Ostatnia edycja:
Zaprawdę trzeba być mistrzem, aby potrafić tak balansować na cieniutkiej linie, przechylając się raz w jedną, raz w druga stronę 8)

Ostatnia edycja:
Art. 98. 1. Urzędnik skarbowy, pełniący służbę w komórkach organizacyjnych o których mowa w art. 56 ust. 1, po 15 latach pełnienia służby w tych komórkach,nabywa prawo do emerytury.

Art. 56. 1. W urzędzie obsługującym ministra właściwego do spraw finansów publicznych oraz w urzędzie obsługującym dyrektora izby administracji skarbowej mogą byą utworzone Mobilne Grupy Kontrolne.

Nie ma nic o zaliczeniu dotychczasowego stażu pracy . Licznik zacznie bić od godziny 0.

Samo przez się się rozumie, że wcześniejsza emerytura dotyczy tylko urzedników z MGK (mob.gr.kontr.) z wyłączeniem V kolumny (administarcja, szefostwo). :lol: :lol: :lol:

PS No chyba, że powstanie V MGK z miejscem wykonywania działań na Krańcowej 8)

Do Jabola i Menela. Przymknijcie się już. Wy chyba macie jakieś kompleksy. Ciągle Wam się coś nie podoba. Już widzę jak przechodzicie wariograf. Jabol - tylko nie wmawiaj innym, że się tak w pracy przepracowujesz. Wszyscy o tym wiedzą, żę jesteś niezły lizusek. Twoje zdanie zmienia się tak jak wiatr zawieje. Menel to chociaż cały czas te same bzdury wypisuje. A zresztą jak Wam się tak bardzo nie podoba to czemu po prostu nie zmienicie pracy? Te wypowiedzi świadczą tylko o Was. A zaręczam, że nie swiadczą o Was dobrze.

Zastanawia mnie, który to KLON w tej chwili się wypowiedział, stworzony już dawno (tzw. śpioch), aby w odpowieniej chwili się uaktywnić - bezosobowo :lol:

gość1115 napisał:
Do Jabola i Menela. Przymknijcie się już. Wy chyba macie jakieś kompleksy. Ciągle Wam się coś nie podoba. Już widzę jak przechodzicie wariograf. Jabol - tylko nie wmawiaj innym, że się tak w pracy przepracowujesz. Wszyscy o tym wiedzą, żę jesteś niezły lizusek. Twoje zdanie zmienia się tak jak wiatr zawieje. Menel to chociaż cały czas te same bzdury wypisuje. A zresztą jak Wam się tak bardzo nie podoba to czemu po prostu nie zmienicie pracy? Te wypowiedzi świadczą tylko o Was. A zaręczam, że nie swiadczą o Was dobrze.

Stan żółci u gościa przekroczył dopuszczalny poziom i nastąpiła okresowa erupcja. A może to żal za kolegą ("świetny facet, ogromna wiedza...") który się zwinął.
Już widzę jak przechodzicie wariograf.
A to już śmierdzi IV RP. Coś sugerujesz, czy to tylko taki skrót myślowy?
Jak o Tobie świadczy taka wypowiedź?

Ostatnia edycja:
Dodam jeszcze kilka pytań:
1) czy kiedykolwiek wykorzystałeś swoje stanowisko do prywaty?
2) czy spijałeś smietankę za swoich podwładnych (to dla kadry :lol: )
3) czy naraziłeś swoich podwładnych na utratę zdrowia lub życia?
4) czy łamałeś obowiązujące prawo w trakcie wykonywania obowiązków służbowych?

PS Teraz nadchodzi lepszy czas dla poznańskiej policji i nie tylko!!! Rau :lol:

PSII MnL-ku, sam nie obiawasz się poligrafu? Skąd wiesz, że nikt nie przejdzie tego badania?

wredny jabol napisał:
z wyłączeniem V kolumny (administarcja, szefostwo).
PS No chyba, że powstanie V MGK z miejscem wykonywania działań na Krańcowej

Nie mam nic do/dla naszego Ukochanego Szefostwa :lol: i wspaniałej administarcji (z wielką chęcią dałbym IM więcej niż oni mi 8) ) a określenie V kolumna nie jest dla mnie jednoznaczne z ogólnie znaną definicją.
Jak dobrze wiecie w systemie zmianowym zawsze istniały cztery zmiany + Guru szef ze świtą ( V kolumna, w której dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze szybciej się awansowało, dostawało się wyższe premie, nie popełniało się błędów).
ALE, ALE, ALE to dotyczyło piątej kolumny z czterema zmianami.
W naszym przypadku jest zupełnie inaczej, więc zamiast V kolumna niech pozostanie sama V (Victoria)
piwo.GIF

PS V MGK z miejscem wykonywania działań na krańcowej dotyczy osoby, która tak bardzo chce emerytury za dwa lata
czytaj.gif

No to wszyscy oprócz :twisted: wypowiadają się na forum. Jak to miło czasami powspominać :lol:

Ostatnia edycja:
Back
Do góry