Opinia o was celnikach

• Thread starter Thread starter WALCZąCY Z CELNIKAMI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Naród dziękuje za dobrych celników

Anonymous napisał:
Słuchajcie, nie ma co ukrywać, wielu z nas jest taka

Panie Walczący nie wszyscy są tacy..

Takie wypowiedzi rokują nadzieje, że w służbie celnej są ludzie, którzy są po prostu ludźmi. Każdy, kto z jakichś powodów musi lub chce przekraczać wschodnią granicę widzi niestety tą odrażającą większość.

Przy okazji podziękowania dla celników, którzy przyszli do pracy i wykonują swoje obowiązki. Dziwne to dziękować komuś za to, że wykonuje swoje obowiązki.
Jednak dziś, gdy zatwardziali łapówkarze wyzywają ich od najgorszych Ci celnicy zasługują na nasz szacunek. Dziękujemy.

Re: Bzdura

Anonymous napisał:
Nie jesteś podróżnym , tylko przemytnikiem-nazywajmy rzeczy po imieniu. Podóżny to jedzie od okazji do okazji za granicę. Ty natomiast jak wielu zapewne i dwa razy potrafisz na dobę obrócić. O Czym ty człowieku rozmawiasz? Z tej "podróży" to albo na dziuplę, albo po znajomych rozprowadzasz to co zostało Ci zwolnione w ramacg ulg celnych. Łamiesz tym samym prawo. Więc skąd u Ciebie taka uczciwość???

Skoro "ja" jestem przemytnikiem jeżdżącym na dziuplę po parę razy na dzień a ty z tym nic nie robisz to tylko dlatego że ta dziupla jest u twoich krewnych a ty masz od tego "działe". Niestety wiele razy widziałem jak ludzie którzy z tego żyją załatwiali sobie interesy z celnikami na granicy np.wymianę dolarów (celnicy dawali dolary do wymiany - skąd mieli od wujka z Ameryki) na złotówki albo wjazd bez kolejki - godziny obserwacji niestety.

Walczuś, idź już stąd, to jest nasze forum i nie jesteś tu mile widziany. Racja jest jak d..pa, każdy ma własną. Nieś dumnie przez granicę swoją, a my pozostaniemy przy swoich.
Zrozumiałeś, czy przełożyć na język nienawiści, którym tak biegle operujesz?

A dlaczego miałbym być mile widziany przecież piszę tutaj prawdę o was może dotrze do was że ludzie widzą jakie z was kanalie (nie wszyscy)

WALCZąCY Z CELNIKAMI napisał:
A dlaczego miałbym być mile widziany przecież piszę tutaj prawdę o was może dotrze do was że ludzie widzą jakie z was kanalie (nie wszyscy)

jeżeli piszesz na tym forum to piszesz do wszystkich, więc nie próbuj być taki "dobry', zastanów się zanim jeszcze coś wydukasz, a raczej "wygrafomanisz"

Pan Walczący z Celnikami ma chyba uraz do służb zajmujących się kontrolą obywatela . Podpis mówiący o tym kto jest kanalią mówi wiele o człowieku piszącym posty w tym temacie. Przekraczałem wielokrotnie granice RP, oraz granice wielu innych państw i nigdy nie miałem kłopotów z celnikami ponieważ przekroczenie granicy w moim wykonaniu ma charakter czysto turystyczny i mniemam że celnicy z racji na wielokrotnośc odpraw potrafią wyłuskac turystę od kombinatora(przemytnika). W życiu już tak jest,że formę dialogu należy dostosowac do poziomu rozmówcy, a więc rozmawiając z chamem też trzeba byc chamem aby odbiorca zrozumiał o czym mówimy.
Panie Walczący z Celnikami bez policji bałby się Pan wyjśc z domu, a praca jaką wykonują Ci ludzie w badaniach statystycznych zajmuje 2-miejsce w rankingach stresogenności. W przypadku gdyby znalazł się Pan w realnym zagrożeniu lub został okradziony tracąc znaczne fundusze to zapewne i tak poleci Pan po pomoc do tych kanalii. Proszę aby zwrócił Pan uwagę na sposoby działania policji w takich krajach jak np.Francja, USA i wówczas zauważy Pan że u nas to jest prawdziwe eldorado dla cwaniaków i innych rzezimieszków.

ps. nie pracuję w wyszczególnionych powyżej służbach - prowadzę swoją działalnośc, pozdrawiam Celników i Policjantów !!!

zoll napisał:
jeżeli piszesz na tym forum to piszesz do wszystkich, więc nie próbuj być taki "dobry', zastanów się zanim jeszcze coś wydukasz, a raczej "wygrafomanisz"

owszem pisze do wszystkich może któryś z waszych kolegów - tych którzy muszą się za was wstydzić kiedyś powiedzą "daj spokój nie rób tego czy owego bo nosisz taki mundur jak ja i przynosisz mi wstyd"

owszem pisze do wszystkich może któryś z waszych kolegów - tych którzy muszą się za was wstydzić kiedyś powiedzą "daj spokój nie rób tego czy owego bo nosisz taki mundur jak ja i przynosisz mi wstyd"

cytując "klasykę" ..." gdyby głupota miała skrzydła, to walczący z celnikami fruwałby przez granicę jak gołębica..."

Genialne odkrycie!!!

dekadent napisał:
Nie trzeba być policjantem żeby być kanalią wystarczy być celnikiem
Twoj podpis mowi o tobie wszystko, jesli dla ciebie sluzby panstwowe to kanalie ..... to generalnie nie mamy o czym z toba rozmawiac.

Dekadent... kiedyś słyszałem identyczne stwierdzenia, jak Twoje. To było w czasach, gdy tłumaczyłem, że SB i WUSW należy wysadzić w powietrze. Jesli wszyscy celnicy myślą tak jak Ty, to zgadzam się z "Walczącym".

Anonymous napisał:
Pan Walczący z Celnikami ma chyba uraz do służb zajmujących się kontrolą obywatela . Podpis mówiący o tym kto jest kanalią mówi wiele o człowieku piszącym posty w tym temacie. Przekraczałem wielokrotnie granice RP, oraz granice wielu innych państw i nigdy nie miałem kłopotów z celnikami ponieważ przekroczenie granicy w moim wykonaniu ma charakter czysto turystyczny i mniemam że celnicy z racji na wielokrotnośc odpraw potrafią wyłuskac turystę od kombinatora(przemytnika). W życiu już tak jest,że formę dialogu należy dostosowac do poziomu rozmówcy, a więc rozmawiając z chamem też trzeba byc chamem aby odbiorca zrozumiał o czym mówimy.
Panie Walczący z Celnikami bez policji bałby się Pan wyjśc z domu, a praca jaką wykonują Ci ludzie w badaniach statystycznych zajmuje 2-miejsce w rankingach stresogenności. W przypadku gdyby znalazł się Pan w realnym zagrożeniu lub został okradziony tracąc znaczne fundusze to zapewne i tak poleci Pan po pomoc do tych kanalii. Proszę aby zwrócił Pan uwagę na sposoby działania policji w takich krajach jak np.Francja, USA i wówczas zauważy Pan że u nas to jest prawdziwe eldorado dla cwaniaków i innych rzezimieszków.

ps. nie pracuję w wyszczególnionych powyżej służbach - prowadzę swoją działalnośc, pozdrawiam Celników i Policjantów !!!

właśnie dlaczego ma tu być eldorado dla cwaniaków i kombinatorów (tych w mundurach również). Kiedy ukradziono mi pod domem lampy z auta i zwróciłem się do policji odpowiedziano mi "wie pan ja protokół mogę napisać ale my i tak nie złapiemy złodzieja" odpowiedziałem "to nie łapcie a ja wam zepsuje statystyki - piszemy" i nie złapali sam złapałem miesiąc później ale to była mała szkodliwość... to tak na marginesie

właśnie dlaczego ma tu być eldorado dla cwaniaków i kombinatorów (tych w mundurach również). Kiedy ukradziono mi pod domem lampy z auta i zwróciłem się do policji odpowiedziano mi "wie pan ja protokół mogę napisać ale my i tak nie złapiemy złodzieja" odpowiedziałem "to nie łapcie a ja wam zepsuje statystyki - piszemy" i nie złapali sam złapałem miesiąc później ale to była mała szkodliwość... to tak na marginesie

tak, naoglądałeś się za dużo filmów, nasłuchałeś "reportaży" i próbujesz teraz 'stosować" to co zapamietałeś z tego wszystkiego, czy może Pan Profesor zadał pracę domową na kolejne ćwiczenia? przyznaj się zamiast jątrzyć.

widzę że dla kogoś tutaj "Szpital na peryferiach" jest klasyką polecam jeszcze "Niewolnica Isaura", "Moda na sukces"

zoll napisał:

cytując "klasykę" ..." gdyby głupota miała skrzydła, to walczący z celnikami fruwałby przez granicę jak gołębica..."

widzę że dla kogoś tutaj "Szpital na peryferiach" jest klasyką polecam jeszcze "Niewolnica Isaura", "Moda na sukces"

cóż, moja wcześniejsza diagnoza jest słuszna, nie umiesz czytac ze zrozumieniem

zostawcie walczącego bez odpowiedzi on nienawidzi celników bo mu jeden z naszych rogi dopi...ł. współczujemy mu ale jak jest ciotą to jego problem

RESUME

Czytam i...kapcie spadają z wrażenia. "Walczący z celnikami", jak każdy obywatel w tym kraju, ma prawo do wypowiadania swoich uwag na temat pracy Celników. Nie podoba Mu się. Nie tylko jemu. Najbardziej przerażają mnie jednak wpisy dokonywane przez Celników (albo osoby podające się za nich). W każdej grupie zawodowej są czarne owce. Jeśli społeczeństwo AŻ TAK NEGATYWNIE postrzega tę grupę, to - w tym przypadku - normalny Celnik powinien to wziąć na klapę i zastanowić się co zrobić, aby jak najmniej ludzi postrzegało go jako chama, złodzieja, czy pijaka. A z czym mamy do czynienia na tym forum? Wrzuty typu "twoja stara się puszcza", "jesteś debil, bo >>który<< piszę się przez >>ó<<", a nawet próby zastraszania "przyjedź na granicę to pogadamy". Słowem: argumentacja Celników nie jest nawet rodem ze "Szpitala na Peryferiach", bo tam głupota fruwała jak gołębica. Nasuwają mi sie raczej skojarzenia z innym czeskim filmem - o wodnikach : 10 metrów mułu, a potem dno.
Mieszkam na Dolnym Śląsku i znam wielu Celników - wiekszość to fajni ludzie. Aż mi głupio, że mają tak <bleeep> kolegów ze ściany wschodniej.
I jeszcze jedno... Świadomy człowiek stara się wykonywać taką pracę, która - oprócz pełnej miski - daje mu SATYSFAKCJĘ. Skoro "wschodnim" celnikom jest aż tak źle, to dlaczego nie przeniosą się do bardziej twórczych zajęć?
Legnica, Andrzej Andrzejewski
anand@op.pl
P.S. Mniej emocji - więcej korzystania z rozumu.

Re: RESUME

Jedno pytanie: dlaczego zakłada Pan, że to forum odwiedzają wyłącznie celne buraki i chamy ze ściany wschodniej, a ci dobrzy celnicy siedzą cichutko i zastanawiają się nad sobą?
Pracuję w komórce wewnetrznej, mam wyższe wykształcenie, sporo kursów doszkalających na koncie, wykonuję swoje obowiązki najlepiej jak potrafię. Razi mnie chamstwo i konsumpcyjne podejście do życie NIEKTÓRYCH osób z mojego środowiska. Ale wrzucanie nas do jednego worka, pisanie że WSZYSCY celnicy to łapówkarze, nieroby, chamy i pijaki to gruba przesada. Stereotyp to intelektualna proteza, którą posługują się ludzie nie posiadający gruntownej wiedzy i wszechstronnego doświadczenia. Zamiast rzucać obelgi pod adresem WSZYSTKICH, warto się im przyjrzeć i poznać. Tylko że do tego potrzeba przede wszystkim dobrej woli. Ale jak wiadomo, rzucić kamieniem jest łatwiej, niż podjąć wysiłek myślenia.

walczący jak każdy oczywiście ma prawo do wyrażania swoich opinii ale nie ma prawa robić z nas kanalii. dlatego popieram wszystkich którzy jadą z tym burakiem. pewnie nie jesteśmy formacją idealną ale najpierw niech walczący popatrzy na siebie a później osądza innych

Re: RESUME

Do "Kolejnego Gościa"
Nie zakładam, że "forum odwiedzają wyłącznie celne buraki" - twierdzę jedynie, że poziom argumentacji na tym forum sięga dna. Sam Pan chyba przyzna, że ludzie którzy przyznają się tu do swojego fachu raczej... (może jednak nie obrażajmy nikogo). Tak jak napisałem - znam wielu Celników z mojego regionu i są to bardzo wartościowi ludzie. Cieszę się z tego, że razi Pana chamstwo. Daleki jestem od generalizowania, bo w mojej grupie zawodowej też znaleźć można chamów, co nie oznacza że w jakikolwiek sposób utożsamiam się z nimi.
Zgadzam się równiez z Pańskim stwierdzeniem, że: "potrzeba przede wszystkim dobrej woli. Ale jak wiadomo, rzucić kamieniem jest łatwiej, niż podjąć wysiłek myślenia."
Przyzna Pan jednak, że sporej części osób, które tu określają się Celnikami - zabrakło zarówno dobrej woli, jak i tego wysiłku.
Cieszę się jednak z Pańskiej wypowiedzi, bo (domyslam się, że jest Pan Celnikiem ze wschodniej części Polski) jej poziom oznacza, że nie jest jeszcze tak źle ;-)
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
P.S. A wszystkim życzę rozsądnych, kulturalnych i miłych, nie tylko Celników, ale reprezentantów wszystkich grup zawodowych.

właśnie dlaczego ma tu być eldorado dla cwaniaków i kombinatorów (tych w mundurach również). Kiedy ukradziono mi pod domem lampy z auta i zwróciłem się do policji odpowiedziano mi "wie pan ja protokół mogę napisać ale my i tak nie złapiemy złodzieja" odpowiedziałem "to nie łapcie a ja wam zepsuje statystyki - piszemy" i nie złapali sam złapałem miesiąc później ale to była mała szkodliwość... to tak na marginesie[/quote]

Czy podzieli Pan pogląd, że nasze służby powinny działac w sposób równie zdecydowany i surowy jak w państwach tzw.starej demokracji ( Francja,USA, itp.)??? 8)

Czy uważa Pan,że służby niedofinasowane, słabo opłacane i pozbawione właściwego zabezpieczenia w formie ochrony prawnej mogą działac właściwie? :shock:

Czy zna Pan KPK i wobec tego buduje swój pogląd o niewłaściwym załatwieniu sprawy kradzieży z uwagi na małą szkodliwośc? :idea:

Czy wie Pan, że Policja nie posiada mocy ustawodawczej ?
:roll:

Back
Do góry