Opinia o was celnikach

• Thread starter Thread starter WALCZąCY Z CELNIKAMI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Czarny Góral napisał:
muśle że ty nie masz szans z tymi bykami ortograficznymi śądze że masz maksymalnie zawodowe wykształcenie a u nas niestety trzeba wyksztalcenie wyższe

HAHAHAAHAH... rozumiem że ty wyższe masz?? Imponujące, biorąc pod uwagę twoje opanowanie języka polskiego, szaloną składnię, ortografię oraz finezyjną wprost żonglerkę przypadkami. Przynosisz wstyd na granicy, nie przynoś go chociaż polskiemu szkolnictwu wyższemu!

WALCZąCY Z CELNIKAMI napisał:
Jesteście bandą nierobów i dyletantów (nie wszyscy) ale niestety ci dobrzy są marginesem w waszej profesji. Czytałem to wasze forum i tyle "kwasu" chamstwa i obelg nie ma nawet na stronie ultra skrajnych ugrupowań młodzieżowych. Zachowujecie się gorzej od facetów z prewencji (dawniej ZOMO). Gdyby dać wam uprawnienia takie jak policji to byście ześwirowali do reszty a przejście graniczne zamieniłoby sie w placówkę gestapo. Zdyhajcie z głodu bo na nic innego nie zasługujecie.
Dziękuję Ci za słowa otuchy:) Nie raz mam ochotę puścić kogoś, przymknąć oko, na laptopa, czy trochę większa ilość fajek. Ale dzięki takim jak ty moja wola do rzetelnej pracy jest tak silna, ze nie robie tego. DZIĘKI

wpis walczącego nie powinien być komentowany.

to jest jego opinia, świadczy o nim, a nie o tym, jakie jest cło.

nie karmić trolla!

A co prawda w oczy kuje? Cło jakie jest wiedzą wszyscy - zwłaszcza ci którzy stoją po 17 godzin w kolejce bo nieroby mają fochy. Jeżeli jest wam tak źle to zmieńcie pracę - dlaczego nie? Bo co, ryj przyrósł do koryta?

A kto pamięta ?

Służba celna Minister Czyżowicz planuje zmiany kadrowe

Kontrowersyjne nominacje w cłach

Sławomir Pichor i Artur Janiszewski, dyrektor i zastępca dyrektora Izby Celnej w Warszawie, oskarżani przez prasę o odegranie dwuznacznej roli w aferze przemytniczej z udziałem posła Tomasza Mamińskiego, mają awansować i zająć się ściganiem przestępstw w całej służbie celnej.
Pichor ma zostać zastępcą szefa służby, Janiszewski - szefem Departamentu Kontroli Celnej w Ministerstwie Finansów.
Nominacji spodziewać się można w poniedziałek, po powrocie szefa służby celnej Wiesława Czyżowicza z urlopu. Zmiany zaakceptował już minister finansów Mirosław Gronicki. Pichor, który na stanowisku p. o. zastępcy szefa służby celnej zastąpi Annę Dubielak, ma zająć się pionem kontroli w organach celnych. Będzie nadzorował pracę Artura Janiszewskiego, który zostanie dyrektorem Departamentu Kontroli Celnej w resorcie. Jego szef Jerzy Płusa odejdzie do pracy w NSA.
Nominacje są kontrowersyjne. Obaj mężczyźni oskarżani są o odegranie dwuznacznej roli w wielkiej aferze przemytniczej. Sprawę opisały kilka miesięcy temu "Życie" i "Wprost". Na przełomie 2002 i 2003 r. agencja celna Glob Investment odprawiła w Izbie Celnej w Warszawie kilkaset tirów z odzieżą z Dalekiego Wschodu, nie płacąc należnego cła i podatków. Straty skarbu państwa mają sięgać ponad 100 mln zł. Przedtem agencja dostała od izby pozwolenie na tzw. uproszczony tryb odprawy, znacznie ją ułatwiający. W tej sprawie interweniował w izbie Tomasz Mamiński (obecnie poseł niezrzeszony). Agencja była jego własnością, ale przed rozpoczęciem przemytu Mamiński sprzedał ją swojemu współpracownikowi. Na jej działalności jednak dalej zarabiał - żona Mamińskiego wynajęła agencji bazę transportową, a agencja zobowiązała się, że wykończy wart kilka milionów złotych należący do Mamińskiego pensjonat na Mazurach. Według "Wprost" Mamiński pojawiał się przy odprawach i - powołując się na znajomości - groził celnikom zwolnieniem z pracy. Chociaż dyrektor Janiszewski, który w izbie zajmował się ściganiem przemytu, już w listopadzie 2002 r. wiedział, że agencja sprowadza towary na podstawie sfałszowanych dokumentów i zaniżanych faktur, wykazywał się budzącą wątpliwości bezczynnością. Nie wydał polecenia zatrzymania transportów. Z księgi służby oddziału celnego izby, do którego dotarła "Rz", wynika, że celnicy nie zatrzymywali podejrzanych tirów po telefonicznych konsultacjach z Janiszewskim.
Mimo że sprawa została opisana w lutym, do tej pory Ministerstwo Finansów nie wszczęło formalnej kontroli. Potwierdził to w rozmowie z "Rz" szef służby celnej Wiesław Czyżowicz.
Minister nominacje uzasadnia potrzebą podniesienia efektywności działania kontroli celnej i akcyzowej. Na ubiegłotygodniowym posiedzeniu kadry kierowniczej celników oświadczył też, że zrobi wszystko, by zwalczyć patologię w służbie celnej.
- Czy zna pan opisywaną przez media sprawę wielkiego przemytu odzieży w Izbie Celnej w Warszawie kierowanej przez Pichora i Janiszewskiego? - zapytaliśmy wczoraj.
- Nie znam - odpowiedział minister.
Marcin Czekański

Łza się w oku kręci .....

Tego pana też nazwijcie "trolem", "rogaczem" a najlepiej poproście o jego dane żeby wrzucić go na czarną listę.

szwagier napisał:
walczący powinieneś być wdzięczny że masz celnika za szwagra bo to są porządni ludzie , bo jak by ci wopek rogi przyprawił to byś sie musiał rozwodzić
ja mam celnika za szwagra! z racji pracy w zbliżonym do was środowisku, mam przyjemność kosztować uroki znajomości z żoną celnika i muszę stwierdzić, że jest to bardzo namiętna kobiety :lol: tylko czuje się zaniedbana i niedopieszczona przez męża nieudacznika:roll:
czy to u was reguła :?:

Drogi Panie walczący. Czytam te Twoje refleksje i nie wiem śmiać się, czy płakać. Oceniasz nasze środowisko i wystawiasz mu "niezłą" laurkę - fakt jeżeli masz traumatyczne przeżycia z przeszłości Twoje prawo. Miałem rozpocząć z Tobą polemikę, ale zacznę jedynie od jednego zasadniczego pytania. Czy potrafisz odróżnić, mości Panie, celnika od funkcjonariusza SG. Osobiście mam wielu znajomych, którzy nagminnie przekraczają granicę południową i w dalszym ciągu twierdzą, że odprawiają ich celnicy, choć faktycznie od prawie czterech lat nikogo z SC tam nie uświadczysz.

Tak trauma jest za każdym razem kiedy przejeżdżam granicę Ukraińską nie mylę SG z waszą służbą byłoby to splunięciem w stronę ludzi którzy zasługują na szacunek ponieważ wykazują się wysokim profesjonalizmem, poświęceniem i kulturą. I mimo tego że pracujecie razem, rzadko który z was dorównuje im w/w przymiotach.

chyba przedmiotach, posiadanych przy sobie, Panie wlaczący z celnikami, tańczacy z wilkami, czy srający za krzakiem, prawie tak samo brzmi...

walczący z celnikami, gdybyś posiadał taki przymiot jak honor i godność, juz dawno zrezygnowałbys z pisania na tym forum, niestety nie posiadasz takich przymiotów, więc dalej jeszcze co jakis czas pojawiją się Twoje wpisy, apojawiają się dlatego, że my posiadamy taki przymiot , który zwie sie tolerancja, ale pewnie uznasz,że to nie prawda...

Anonymous napisał:
chyba przedmiotach, posiadanych przy sobie, Panie wlaczący z celnikami, tańczacy z wilkami, czy srający za krzakiem, prawie tak samo brzmi...

Dla kogoś twojego pokroju beczenie kozy czy śpiew skowronka...prawie tak samo brzmi...

WALCZąCY Z CELNIKAMI napisał:
Jesteście bandą nierobów i dyletantów (nie wszyscy) ale niestety ci dobrzy są marginesem w waszej profesji. Czytałem to wasze forum i tyle "kwasu" chamstwa i obelg nie ma nawet na stronie ultra skrajnych ugrupowań młodzieżowych. Zachowujecie się gorzej od facetów z prewencji (dawniej ZOMO). Gdyby dać wam uprawnienia takie jak policji to byście ześwirowali do reszty a przejście graniczne zamieniłoby sie w placówkę gestapo. Zdyhajcie z głodu bo na nic innego nie zasługujecie.
Zwolnię się ze służby, a może nawet po cichutku sobie umrę, kiedy przemytnicy i kombinatorzy zaczną mnie lubić. Nie zniosę nawet miłości ze strony uczciwych podatników! Poborcy podatkowi, nigdy w historii, nie byli lubiani; kocha się tylko nieudolnych !!! :twisted:

zoll napisał:
walczący z celnikami, gdybyś posiadał taki przymiot jak honor i godność, juz dawno zrezygnowałbys z pisania na tym forum, niestety nie posiadasz takich przymiotów, więc dalej jeszcze co jakis czas pojawiją się Twoje wpisy, apojawiają się dlatego, że my posiadamy taki przymiot , który zwie sie tolerancja, ale pewnie uznasz,że to nie prawda...

nie prawda, a co do honoru no cóż pierwszy z was coś wspomniał o tym co wam jest obce, o czym kiedyś słyszeliście (czytanie nie wchodzi w rachubę).

wal

"walczacy z celnikami - to zwolniony za przemyt straznik graniczny !!!! Wyksztalcenie zawodowe stopien - plutonowy ....!!!!!

1 napisał:
cóż za elokwencja, jestem pełen podziwu! ile dup trzeba wylizać, żeby nauczyć się posługiwać tak ciętym językiem?
powyższy post był oczywiście do "gościa" od tego tekstu: "...chyba przedmiotach, posiadanych przy sobie, Panie wlaczący z celnikami, tańczacy z wilkami, czy srający za krzakiem, prawie tak samo brzmi..."

cd

Wyksztlcenie zawodowe , stopien - plutonowy , o IQ moze nie bede pisal , ale pelen profesjonalizm !!!!!
Kod:
Tak trauma jest za każdym razem kiedy przejeżdżam granicę Ukraińską nie mylę SG z waszą służbą byłoby to splunięciem w stronę ludzi którzy zasługują na szacunek ponieważ wykazują się wysokim profesjonalizmem, poświęceniem i kulturą. I mimo tego że pracujecie razem, rzadko który z was dorównuje im w/w przymiotach.

Back
Do góry