Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
Nawet odpraw nie będzie.

Od nas zwolnią 7500 ludzi. Z US 12000 ludzi. I będą oszczędności. Nie wiadomo co nas czeka. Kto będzie nas sprawdzał. Kurcze. Prawdziwe kartoflisko. Nie będzie nawet odpraw. Po co komu to łączenie. Bzdura jakaś. A ja pamiętam kiedyś taki program z Zytą . Gdy ktoś zapytał sięo celników z zachodu i południa , to ta "pani" powiedziała, że przeniesiemy ich wszystkich na wschód. I zo teraz z tymi przeniesionym np. ze średnim wykształceniem. W dupę dało nam nasze państwo.

W Niemieckim Zollu są wakaty nawet po zawodówce jest tam to bardziej poukładane u nas jak zwykle mają wizję samych wielce uczonych jestem po studiach ale nie podoba mi się sposób w jaki traktuję się w tym projekcie ludzi ze średnim wykszt. wg mnie powinno być zaznaczone jakie stanowiska mają być przy odpowiednim zajmowanym stanowisku a prezezem KAS winien być profesor...władający biegle 5 językami itd....pozdro

Drogi Gościu! NIe przyjechałAM bo mnie z pracy zamianowej nie wypuścili, to po pierwsze, a poza tym naucz się czytać tekst ze zrozumieniem zanim bedziesz ferował opinie na temat innych ludzi!!! Czytanie ze zrozumienien to nie lada sztuka!!!

Droga pani trzeba było wziąć urlop na żądanie bez niczyjej łaski. Trzeba wykorzystywać swoje prawa jak jest okazja, a nie tylko lamentować i oskarżac związki.

Z pracy zmianowej. :shock: Strach pomyśleć co by było przy taśmie. 8)
Sianem się można zawsze wykręcić droga Pani. A tak naprawdę to zagrała zapewne spychologia - niech za mnie inni zrobią to i owo, lenistwo - w zimny i mokry grudniowy dzień lepiej siedzieć w "pracy zmianowej" niż krążyć po placu przed MF, a może i trochę strachu o własny nosek, bo ktoś mógłby pstryczka dać. :wink:

"wiceminister finansów Marian Banaś jeszcze w styczniu 2007 r. zapewniał, że zwolnień pracowników w ramach reformy nie będzie, chyba że ktoś sam będzie chciał zrezygnować. Inne wnioski płyną jednak z projektu ustawy wprowadzającej KAS. Zgodnie z jej przepisami.."
dotychczasowych celników poprostu się wyje..e na pysk, a takich słów poprostu wymieniony nie mógł wypowiedzieć.
Juz teraz SC składam konfolencje

Przestańcie się tylko licytować. Ten był , a tamten nie. To teraz jest bez znaczenia. Trzeba coś zaplanować , ludzi do protestu poderwać , bo inaczej będziecie sobie dogadywać w Zjednoczonym Królestwie.

CZY PAN b. raport z likwidacji SC przekaże również Prezydentowi ?.....

Moje pierwsze wrażenia po lekturze projektu ustawy o KAS są następujące: Jest to jedna, wielka, pieprzona bzdura. MF zachowuje się jak Poncjusz Piłat- chce żebyśmy(ci z wyższym wykształceniem), za judaszowe srebrniki sprzedali naszych kolegów po maturach.
Czy po to aby wywalić z roboty leni, kapusiów, pijaków, wiecznie chorych, trzeba robić rewolucję?
Czy człowiek po zarządzaniu i marketingu ukończonym zaocznie w Psiej Wólce pod Dupiewm Małym, jest w jaki kolwiek sposób lepiej wykształcony aniżeli absolwent renomowanego liceum w duzym mieście nie mówiąc już o mgr czy inżynierach kończących studia dzienne na NORMALNEJ UCZELNI?Odpowiadam od razu NIE.Bo czasami p. Marian Banaś, ,mógłby zacząć się jeszcze nad tym zastanawiać.
Czy po to aby zacisnąć plombę na tirze potrzebny jest prawnik? Moze po to aby odczytał białoruskiemu kierowcy jego prawa.

Anonymous napisał:
Art. 5. 1. Minister właściwy do spraw finansów publicznych, w drodze zarządzenia, powoła, w terminie 14 dni od dnia wejścia w życie niniejszego przepisu Pełnomocnika do spraw utworzenia KAS....
Jak Sławomir zostanie pełnomocnikiem to będzie gorzej niż podczas alokacji.
Już raz był pelnomocnik i mialy być jasne reguly....Potem posypaly się sprawy w sądzie pracy!!!

Podam nie byle jaki przykład z życia, po sąsiedzku (ze Świecka,gdzie naprawdę jest co robić). Poprzednio komórką karną, w której rzekomo powinni pracować doświadczeni prawnicy kierował gostek z wyższym (mgr itd. zresztą po zarządzaniu) no i .... ogólnie łubudu....
Wymieniono go na niedouczonego (bez wyższego wykształcenia), aby pokierował grupą magistrów. Jaki efekt zmian?
Od roku zero konfliktów międzyludzkich, zero problemów z prokuratorami, sądami, policją, czy strażą graniczną.
ps. a zapomniałabym. Współpraca "niedouczonego" z przełożonymi z Izby też jest wychwalana w pismach przez tych drugich, aż zazdrościmy atmosfery panującej u karnistów :(

Anonymous napisał:
Ci ze średnim nie sa w uprzywilejowanej pozycji chociażby dlatego, ze w us juz dawno dostali czas na dokształcanie. Poza tym art 105 odnosi się do tych którzy będa przyjmowani w przyszłosci. Natomiast dla wielu z nas problemem będzie wogóle dostać propozycje pracy w KAS. Jak jeszcze ten towarzysz rzeźnik z wawy będzie pełnomocnikiem to irlandia jest taka zielona!!!
no wlaśnie - kogo obstawiacie na pelnomocnika? czy tego co już raz się sprawdzil w tej funkcji ????

Re: "Nieefektywna skarbówka i sc" - z uzasadnienia

doświadczony związkowiec napisał:
Jażeli nasi BONZOWIE tak widzą i ocenieja efekty naszej psłużby, a raczej ich brak,
WYSTARZY aby W DNIU GŁOSOWANIA ustawy W SEJMIE

wszyscy celnicy i skarbownicy

WZIĘLI 4 DNI

URLOPU NA ŻĄDANIE !!!!!!!!!!!!!!!!

wpływy zdecydowanie wzrosną
i
może MF
przejrzy na oczy
i doceni
TO CO MA
do rozwałki

PRAWNICZE STUDIA ADMINISTRACYJNE

Anonymous napisał:
a ja uważam że ta ustawa to najlepsze co się mogło trafić :D , minimalne wynagrodzenie w KAS to minialne polskie x 3 no i wyższe wykształcenie, sam jestem po studiach administracyjnych i w końcu ktoś docenił 5 lat studiów i dał szansę na coś więcej (czyt. zasób kadrowy), teraz jest pewność że np. mikrobiolog nie będzie menedżerem (bo do tego trzeba dążyć) w urzędzie.

ZA KOMUNY TEZ BYLI ABSOLWENCI PRAWA TYPU: - dup - a

i dlatego argument że ktoś ma 15 lat doświadczenia jako mgr administracji to mnie nie trafia. ciekawe czy taki mgr z czasów wczesnych lat 90-tych wie cokolwiek o studiach europejskich z elementami prawa UE itd. czy tylko zna "Małą Konstytucję" z na studia się dostał za komuny bo ktoś z PZPR mu "pomógł" - wiecie punkty za pochodzenie i te sprawy

poprawki redakcyjne :P
i dlatego argument że ktoś ma 15 lat doświadczenia w SC jako mgr administracji do mnie nie trafia. ciekawe czy taki mgr z czasów wczesnych lat 90-tych wie cokolwiek o studiach europejskich z elementami prawa UE itd. czy tylko zna "Małą Konstytucję" a na studia się dostał za komuny bo ktoś z PZPR mu "pomógł" - wiecie punkty za pochodzenie i te sprawy... moim zdaniem boją się tylko ci którzy wiedzą że się nie nadają. do tego znajomość systemów informatycznych czy choćby offfica.... niektórzy nie mają nawet takich podstaw i robią wielkie larum że ustawa jets do kitu itd. ale chyba wszyscy przyznacie że zmiany są potrzebne.

No i znowu władza osiąga swój cel , skłócić wszystkich ze wszystkimi a ustawę przepchną , licytujmy się dalej :ten ze średnim nic nie wart , ten po zaocznych prywatnych to zero , ten po dziennych to ktoż a inż do Anglii a ci z wyższym to nieuki.Czyż nie widzicie że o to chodzi.
Przypomnę ,że w 99r niejaki Prezes GUC ten od coca coli i mrówek tak napuścił zz na resztę i odwrotnie że przepchnęli ustawę o sc bez emerytur.
Uczmy się na błędach przeszłości.

"Za prawdę powiadam wam.Godne to i sprawiedliwe"
Jest to zgodne z ideą obecnie dowodzących, aby skłocić lud ponad miarę. Takim postępowaniem sami na widłach oddamy wydajnych pracowników - koleżanki i kolegów, a w razie braków ... dobierze się nowych z zewnątrz!
W czasach III Rzeszy istniał problem z nadmiarem pewnej nacji. Jedyny plus, że chociaż nieszczęśnicy długo nie męczyli się psychicznie.

W osłupienie wprawił legnickich policjantów 22-latek, który ze szczoteczką do zębów i odzieżą na zmianę stawił się w komendzie. Stwierdził, że kilka dni wcześniej okradł osiedlowy sklep spożywczy i chce do więzienia.

Źródło: Onet.pl

Może tak z całymi rodzinami wybrać sie do Warszawki i postawić tych likwidatorów przed faktem dokonanym. Celnicy też mają dzieci. "zaparkuje się" je w gmachu MF-u, a sami, no cóż Irlandia ma jeszcze wolne miejsca.

Jeżeli nasi BONZOWIE tak widzą i oceniają efekty naszej służby stwierdzając ich brak,
WYSTARCZY aby W DNIU GŁOSOWANIA ustawy konsolidacyjnej
W SEJMIE

wszyscy celnicy i skarbownicy

WZIĘLI 4 DNI

URLOPU NA ŻĄDANIE !!!!!!!!!!!!!!!!

wpływy zdecydowanie wzrosną
i
może MF
przejrzy na oczy
i doceni
TO CO PRZEZNACZYŁO
do rozwałki