G
Guest
Gość
Juz wiem.
Lipa
Lipa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Anonymous napisał:Gdzie wyczytaliscie ze plyna osoby ze srednim wyksztalceniem?
Art. 28. 1. Do skarbowego zasobu kadrowego należą pracownicy urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw finansów publicznych oraz jednostek organizacyjnych obsługujących organy podległe ministrowi właściwemu do spraw finansów publicznych, którzy spełniają łącznie następujące kryteria:
1) posiadają obywatelstwo polskie;
2) nie byli karani za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe;
3) posiadają następujące wykształcenie:
a) ukończyli studia wyższe i uzyskali tytuł magistra w Rzeczypospolitej Polskiej lub za granicą i uznane według odrębnych przepisów w Rzeczypospolitej Polskiej za równorzędne w zakresie prawa, ekonomii, administracji, zarządzania, lub
b) ukończyli inne studia wyższe i uzyskali tytuł magistra w Rzeczypospolitej Polskiej lub za granicą i uznane według odrębnych przepisów w Rzeczypospolitej Polskiej za równorzędne, uzupełnione studiami podyplomowymi lub studiami trzeciego stopnia w rozumieniu ustawy z dnia 27 lipca 2005 r. - Prawo o szkolnictwie wyższym, ukończonymi w Rzeczypospolitej Polskiej lub za granicą w zakresie prawa, ekonomii, zarządzania albo administracji;
Przed chwilą pytałem osobę pracującą w US kiedy to było - tzn. ile czasu mieli na dokształcenie i okazało się, że nie jest tak jak piszesz. Nic takiego nie miało miejsca. Przynajmniej w tym US gdzie pracuje moja znajoma pani Ania.Anonymous napisał:Ci ze średnim nie sa w uprzywilejowanej pozycji chociażby dlatego, ze w us juz dawno dostali czas na dokształcanie.