Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
Trzeba szukać kontaktów w izbach i urzędach skarbowych. W izbach i urzędach skarbowych jest to samo. Taki sam bałagan gdzie pseudoszefowie nie liczą się z nikim i niczym. Możemy zagrać w prosty sposób. Występujemy razem i razem się wspieramy. Wskazuje razem patologie występujące w obu instytucjach . Razem pogonimy inżynierów.

To prawda co piszesz z tym kasynem, koleś łyka minimum 4000 na rękę i sie śmieje!!! znam takich co najmniej 10!!! nie dziwię się ,że ludzie chcą do KAS- MAJA NADZIEJĘ , ŻE TAKICH WYPIERD...NA ZBITY PYSK!!! to jawna niesprawiedliwość jest -sami sobie pensje wywindowali a motłoch niech zapier....dala za friko

Akurat ten facet i kilku jego bezlitosnych sługusów powinien byc wywalony za traktowanie ludzi jak bydła.

Prędzej za inne przewinienia, o których z przyczyn obiektywnych nie można pisać. :x

PS.
4000 zł za taka pracę?? Dlaczego tacy fachowcy się marnują Panie Dyrektorze IC?
Inni w tym czasie za 1600 piszą interpretacje i domiary w paliwach. Taka to jest ta logika nowej władzy!? Gdzie to Prawa i Sprawiedliwości!?

Nie ma się co przejmować nie będzie żadnej reformy. Na początku kwietnia miały być jakieś propozycje reformy i nic. PIS sie sypie a koalicja pewnie też.

Anonymous napisał:
Nie ma się co przejmować nie będzie żadnej reformy. Na początku kwietnia miały być jakieś propozycje reformy i nic. PIS sie sypie a koalicja pewnie też.

ja chcę do KAS!!! , mam dość tego burdelu i nie jestem młodym, ale już nie mogę patrzeć na to co sie dzieje!! dodam, że jestem kierownikiem i wolę stracić na płacy i pracować na jasnych zasadach niż tkwić w tym dalej. Jak nie dojdzie do reformy to sie zwalniam!!!

gość napisał:
Anonymous napisał:

ja chcę do KAS!!! , mam dość tego burdelu i nie jestem młodym, ale już nie mogę patrzeć na to co sie dzieje!! dodam, że jestem kierownikiem i wolę stracić na płacy i pracować na jasnych zasadach niż tkwić w tym dalej. Jak nie dojdzie do reformy to sie zwalniam!!!

Szerokiej drogi!

nie Ty jeden się zwolnisz. Conajmniej połowa młodych odejdzie. U mnie decydowana większość młodych już rozgląda się za inną pracą w kraju lub (częściej) zagranicą (cv, rozmowy kwalifikacyjne). Młodzi nie wychowali się w komunie i nie będą pracowali na obecnych zasadach. Komuny nie ma, bezrobocie dla mających łeb na karku nawet w kraju zerowe. Teraz są inne możliwości ale kierownictwo (czy jak to się nazywa) nie zauważa tego. To była dobra praca kilkanaście lat temu ale nie teraz. A już są problemy z niedoborem pracowników, nie starcza ludzi na zmianie. A Wy (starzy) sobie tam debatujecie, rozważacie, straszycie. A chłopa który się weźmie za robotę i zrobi z tym porządek nie ma. Taka ta Polska właśnie...

Gościu kierwoniku jak mi szkoda ludzi którymi kierujesz , skoro ty masz takie podejście co mają powiedzić oni w tym grajdołku ciagłych zmian , ciągłych niewiadomych , zero u ciebie jakiegoś wsparcia , naprawdę mi ich szkoda!!!!!
Takich mamy kierowników!!!

mielismy na tym forum rozmawiac o konkretnej ustawie,a wszyscy pisza o wlasnych animozjach z przelozonymi itp.pracuje nalotnisku w -wawie i poza naprawde jednostkowymi przypadkami na kierownikow nie ma co narzekac...oczekujemy wyzszych pensji i bardzo dobrze...tylko czy aby napewno na tym zyskamy ..pytanie retoryczne co rzeczywiscie da nam ta konsolidacja???prosze o konkretna odpowiedz ..............i ostatnie pytanie
co sie dzieje z projektem ustawy,ktora miala przyjsc do zwiaz zaw poprawiona ..narazie cisza... a tak pozatym to proponuje egzamin kwalifikacyjny,kto zda zostaje ,,kto obleje szuka pracy...moze by sie wtedy duzo wyjasnilo kto naprawde jest w tym wszystkim dobry............

Witam może ktoś juz czytał nową ustawe o KAS i podzieli się zmianami jakie zostały wprowadzone do projektu z dnia 28.02.2007, która Dyrektorzy dostali we wtorek po śwętach z klauzula zastrzeżone.

Nie mam żadnych wątpliwości co do tego że wprowadzanie KAS jest reformą o podłożu politycznym. Wiadomo, że zarówno urzędy skarbowe tak samo jak urzędy celne są aparatem ucisku a przez to nie cieszą się sympatią. Władza chce pokazać jaka jest dobra dla obywateli, więc wymyśliła taka reformę pod hasłami nowoczesna, przyjazna administracja skarbowa i będzie jej bronić jak niepodległości. Wprowadzenie podatku liniowego, zmniejszenie stopy procentowej podatku, zwiększenie kwoty wolnej od podatku, uproszczenie deklaracji podatkowych, zmniejszenie ilości płaconych podatków, zmniejszenie obciążeń na ubezpieczenia społeczne, takich reform oczekuje społeczeństwo, tylko to kosztuje. Czy przez to że zostanie wprowadzony KAS zmniejszą sie moje zobowiązania wobec budżetu państwa, co ja na tym zyskam jako szary obywatel? Ta reforma to odwrócenie uwagi od innych bardziej istotnych problemów.

witam.do gadania o glupotach to jestescie pierwsi a do konkretow za i przeciw kas to cisza.....................

Mela! Mówisz, że nikt nie wypowiada się na forum o konkretach. To częściowo prawda. Wszyscy, podobnie jak i Ty, jesteśmy zniecierpliwieni stanem niepewności. Trudno jest jednak rozmawiac o konkretach w sytuacji, kiedy w MF nabrali wody w usta. Zaglądamy z nadzieją na jakieś przecieki na tro forum, a tu znowu nic, i dlatego ludzie wylewają tu swoje żale, będące wyrazem zniecierpliwienia i zagubienia. Stąd właśnie biora się wpisy nie zawsze na temat. Ale gdzie jeśli nie tu możemy szczerze się wypowiadać? Atmosfera w pracy jest już tak sfermentowana, że nie wiadomo z kim można a z kim nie można pogadać szczerzerze. Doprowadzili nas do takiego stanu, że "celnik(pracownik) celnikowi(pracownikowi) wilkiem".
Możemy tylko apelować do siebie, żeby taki stan zmienić.
Pozdrawiam wszystkich celników i nie tylko.

Jeśli te pogłoski o utajnieniu projektu są prawdziwe, to należy szczerze wątpić w dobre intencje MF wobec nas. Wszak prawdziwa cnota krytyk sie nie boi. I wszelkie inne informacje o chęci uwzględnienia głosu ludu należy między bajki włożyć.Takie postępowanie wskazywałoby jednoznacznie na polityczne i tylko polityczne podłoże wprowadzenia tej reformy.Dywagacje na tematy merytoryczne są na drugim a nawet dalszym planie i sa prowadzone w myśl zasady - grunt to pozoracja.Wszelkie ruchy w sprawach dyskusji społecznej są moim zdaniem bez znaczenia. Wszak należy zburzyc UKŁAD. I cel uświęca środki, nawet jeśli rezultatem będzie powstanie nowego siermiężnego układu.Przecież silnik nie zacznie lepiej pracować jeśli zmienimy tylko skrzynkę na narzędzia. Wszak mechanik i jego klucze ostaną te same.A silnik (system prawny ) wymaga remontu a nawet wymiany. 8)

Halo halo Panie Siwy!Gdzie się Pan ukrył?Proszę się natychmiast odezwać bo to źle wróży-takie milczenie.Wietrzę SPISEK!!!

Drugi projekt jest....hmmm..jakby tu powiedzieć bardziej rewolucyjny od pierwszego....Oj będzie się działo, będzie..

Status
Zamknięty.
Back
Do góry