Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Akurat jeżeli chodzi o stopnie - to przynajmniej dla mnie nie jest tu ważny aspekt finansowy.
W naszych realiach sierżant sztabowy -st rachmistrz 23 lata bez podpadki na froncie. Brawo BrawoRozumiem cię
Po kilka lat trawka, po kilkunastu kilka belek, gdy w policji czy sg sierżant z reguły po 3 latach
w policji st.sierżant jest po 5 latach z wykształceniem średnim !!!W naszych realiach sierżant sztabowy -st rachmistrz 23 lata bez podpadki na froncie. Brawo Brawo
W naszych realiach sierżant sztabowy -st rachmistrz 23 lata bez podpadki na froncie. Brawo Brawo
Ta zwłaszcza że przy awansie co 5 lat można być po 7 latach służby stałej nadal aplikantem ...Aplikant aplikuje na celnika, domyślnie do służby stałej
Jak to się ma do aplikanta, rewidenta i rachmistrza co razem siedzą na SENCie albo wchodzą do mieszkań o 6 rano. Nazywanie stanowiskami stopni mundurowych to nieporozumienie.Rewident rewiduje, także jako stanowisko w oc
Rachmistrz oblicza należności, kiedyś było też takie stanowisko na oc, być może jeszcze gdzieś funkcjonuje
Dyspozytor dysponuje rewizje, dyrektywy itp., także jako stanowisko w oc
w policji st.sierżant jest po 5 latach z wykształceniem średnim !!!
Racja i takie patologie awansowe też mają miejsce w instytucji.Licząc po 5 lat na awans, to po 23 latach można mieć i 4 belki...
Tak. W naszej formacji 20kilka lat sumiennej pracy, wyższe i sierżant.w policji st.sierżant jest po 5 latach z wykształceniem średnim !!!
Kolejny przykład patologii.No i tutaj przykład, u mnie osoba podczas już 1,5 rocznej nieobecności, a nie bedzie jej może jeszcze 0,5 do 1 roku właśnie we wrześniu dostała awans na stopniu, bardzo chciałabym zobaczyć wniosek awansowy, czym ta osoba wykazała się w ostatnim czasie, fajnie?
Ta zwłaszcza że przy awansie co 5 lat można być po 7 latach służby stałej nadal aplikantem ...
Jak to się ma do aplikanta, rewidenta i rachmistrza co razem siedzą na SENCie albo wchodzą do mieszkań o 6 rano. Nazywanie stanowiskami stopni mundurowych to nieporozumienie.
Nic nie trzeba wymyślać tylko przyjąć nomenklaturę wojskową lub policyjną.Napisałeś że stopnie mają niewiele wspólnego ze służbą mundurową a z cłem w szczególności
To ci odpowiedziałem
Plutonowy zamiast st rewidenta ma wg ciebie więcej wspólnego z cłem?
St szer zamiast st aplikanta?
Chorąży zamiast dyspozytora?
Nie twierdzę że nazwy są najlepsze, ale mają więcej wspólnego z cłem niż stopnie wojskowe
A co ma wspólnego z cłem sent albo kpk?
To zadanie przypisane nam POZA cłem
Ale nie główne...
Ale zaproponuj trafniejsze nazwy stopni i stanowisk
No właśnie obecnie w mojej izbie to są zajęcia glowne, a cło to mniejszość.A co ma wspólnego z cłem sent albo kpk?
To zadanie przypisane nam POZA cłem
Ale nie główne...
Chodzi mi konkretnie o zawod rewidenta nie m za wiele wspólnego z cłem. Podobnie jak aplikatura, bo nie jesteśmy prawnikami.Napisałeś że stopnie mają niewiele wspólnego ze służbą mundurową a z cłem w szczególności
Prosta sprawa.Nic nie trzeba wymyślać tylko przyjąć nomenklaturę wojskową lub policyjną
Niech ci się nie śni że trawa po drugiej stronie płotu jest bardziej zielona,możesz tego kiedyś gorzko żałować,rówieśnicy z cła będą już na emeryturach czy rentach dużo lepszych niż zus a ty będziesz miał jeszcze 15 lat do mety,stała pewna robota za niezłe pieniądze,nie daj się wydymać,chwyć się za jaja i do boju.Witam, pracuje w służbie celno-skarbowej od miesiąca jako młodszy specjalista (aplikant) i nie wiem czy jednak jest to praca/służba dla mnie. Inne były moje wyobrażenia, a inne było zderzenie z rzeczywistością. Moje pytanie jest następujące - jak wygląda procedura odejścia ze służby