NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
nie wystarczy wam podyżki 500 zł. domagacie sie 1500? zrównania ze slużbami mundurowym i jakimi? chyba Policją w Irlandii

My policjanci mamy jakiś honor i na masowe zwolnienia nie chodzimy
bo to służba nie praca

Ja mam 29 lat wykształcenie wyższe prawnicze- 8 lat służby detektyw w sekcji kryminalnej 1970 zł na rękę z tym chcecie zrównać soje zarobki? Ja i tak mam jedne z wyższech w sekcji nasz kierwoni na etacie oficerskim 32 ludzi pod sobą 2500 - to już kokosy

hmm 29 lat....no tak 8 lat słuzby no no to chyba w przedszkolu albo pod blokiem robiłes te prawnicze studia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iie zaczałem dziennie ale przyjąłem się do firmy i skończyłem zaocznie U was wszyscy po dziennych?

pitera powiedziała ze z ceł to mogło by wpłynąć wiecej pieniedzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co za szuja!!!!!!!!!!!!!!!!111

Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej

Mając na uwadze dobro Służby Celnej zwracam się do Was z apelem o powrót do miejsca pełnienia służby / pracy. Dajcie mi szansę na realizację moich zobowiązań i planów.

Jako Szefowi Służby Celnej zależy mi na poprawie warunków pracy funkcjonariuszy celnych, dlatego też wyszedłem z propozycjami, które można wdrożyć szybko.
Zdaję sobie sprawę, że nie są to idealne rozwiązania, ale dają realną szansę na poprawę funkcjonowania Służby Celnej w przyszłości.
Ponieważ docierają do mnie sygnały o różnej interpretacji komunikatu po spotkaniu ze związkami zawodowymi, czuję się zobowiązany do przedstawienia wyjaśnień.

I tak:
1) podwyżka uposażeń i wynagrodzeń przeciętnie o 500 zł na jeden etat konsumuje wcześniejszą zapowiedzianą podwyżkę w wysokości 244,45 zł. Pozostałe informacje zawarte w dotychczasowych komunikatach pozostają bez zmian (wzrost wynagrodzeń i uposażeń wszystkich funkcjonariuszy celnych i pracowników o 2,3%, obniżenie od dnia 1 stycznia 2008 r, stopy procentowej składki na ubezpieczenie rentowe finansowanej ze środków ubezpieczonego o kolejne 2 pkt procentowe);
2) - wypłata podwyżki uposażeń może nastąpić niezwłocznie po wejściu w życie ustawy budżetowej;
3) ustawa modernizacyjna będzie opracowywana przy udziale praktyków – z urzędów celnych i izb celnych. Zespół do opracowania projektu zostanie powołany do 31 stycznia br.;
4) od chwili objęcia stanowiska Szefa Służby Celnej miałem świadomość, że przepisy pkt 8a i 8b w art. 25 ust.1 ustawy o Służbie Celnej muszą zostać wykreślone. Nie może być tak, że Państwo nie dba o swoich pracowników, dając wiarę czasami zwykłym pomówieniom. Nowelizacja ustawy o Służbie Celnej zostanie skierowana na szybką ścieżkę legislacyjną;
5) nowelizacja ta wprowadza również możliwość awansu nie rzadziej niż co 5 lat;

Z całą świadomością podkreślam, że nie planuję przenoszenia funkcjonariuszy z jednych izb celnych do innych izb celnych położonych na granicy wschodniej. Nie będzie powrotu do rozwiązań z 2004 r.

Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej, od Was zależy dalsza przyszłość Służby Celnej. Dajcie sobie szansę na poprawę warunków swojej pracy.

Zawarte w komunikacie propozycje są propozycjami rządowymi. Gwarantem wywiązania się z tych propozycji jestem nie tylko ja, ale Rząd RP.

Jedynym warunkiem realizacji projektu porozumienia z 25 stycznia br. jest Wasz niezwłoczny powrót do pracy.

Podsekretarz Stanu
Szef Służby Celnej

/-/ Jacek Dominik

pewnie nie wie,że z ceł już dużych pieniędzy nie ma ale są inne dochody dla państwa i do pobrabnia ich niezbędni są celnicy, kolejna osoba która nie ma zielonego pojęcia o cle

MAM PROPOZYCJE ABY PROTEST PRZERWAĆ DOPIERO WTEDY JAK MEDIA PODADZĄ O NAS CAŁĄ PRAWDE BE ŻADNYCH WYKRĘTÓW!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
nie wystarczy wam podyżki 500 zł. domagacie sie 1500? zrównania ze slużbami mundurowym i jakimi? chyba Policją w Irlandii

My policjanci mamy jakiś honor i na masowe zwolnienia nie chodzimy
bo to służba nie praca

Ja mam 29 lat wykształcenie wyższe prawnicze- 8 lat służby detektyw w sekcji kryminalnej 1970 zł na rękę z tym chcecie zrównać soje zarobki? Ja i tak mam jedne z wyższech w sekcji nasz kierwoni na etacie oficerskim 32 ludzi pod sobą 2500 - to już kokosy

hmm 29 lat....no tak 8 lat słuzby no no to chyba w przedszkolu albo pod blokiem robiłes te prawnicze studia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co ty gadasz, to aspirant u was ma2500 na rękę i dotego prawa emerytalne, dopłaty na dojazdy do pracy, a u celnych dojeżdżają nawet 100 km dziennie i ani grosza, no i te 8 latpierwsze 2 chyba w prewencji za wojsko

pan Dominik dalej przy swoim...a gdzie sprawa emerytalna? a gdzie ochrona prawna? samo skreślenie krzywdzącego nas punktu z ustawy o służbie celnej nie rozwiązuje tego problemu!, co z tymi co zostali już skrzywdzeni tą ustawą? co z ich utraconymi poborami?

Anonymous napisał

Anonymous napisał:
nie wystarczy wam podyżki 500 zł. domagacie sie 1500? zrównania ze slużbami mundurowym i jakimi? chyba Policją w Irlandii"

ALE TO Z TEGO CO MY ODDAMY DO DUDżETU , MASZ KASę.
CO ROKU 40 % JEST DOSTARCZANE PRZEZ SłUżBę CELNą. CZY PRZEZ AKCYZOWCóW CZY MUNDUROWYCH ALE OGóLNIE POJęTE CłO

Teraz kumasz czacze komisarzy

ustawa modernizacyjna będzie opracowywana przy udziale praktyków – z urzędów celnych i izb celnych. Zespół do opracowania projektu zostanie powołany do 31 stycznia br.;

Ciekawe jakich miał na myśli praktyków - dyrektorów i naczelników?!

Którzy na pasach nie robili albo zapomnieli jak to było.

hmm 29 lat....no tak 8 lat słuzby no no to chyba w przedszkolu albo pod blokiem robiłes te prawnicze studia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
co ty gadasz, to aspirant u was ma2500 na rękę i dotego prawa emerytalne, dopłaty na dojazdy do pracy, a u celnych dojeżdżają nawet 100 km dziennie i ani grosza, no i te 8 latpierwsze 2 chyba w prewencji za wojsko[/quote]

Nie znam takich policjantów co tyle zarabiają

MAM PROPOZYCJĘ ABY PROTEST PRZERWAĆ DOPIERO WTEDY GDY MEDIA PODADZĄ O NAS CAŁĄ PRAWDĘ BEZ ŻADNYCH WYKRĘTÓW!!!

Anonymous napisał:
co ty gadasz, to aspirant u was ma2500 na rękę i dotego prawa emerytalne, dopłaty na dojazdy do pracy, a u celnych dojeżdżają nawet 100 km dziennie i ani grosza, no i te 8 latpierwsze 2 chyba w prewencji za wojsko[/quote]

Nie znam takich policjantów co tyle zarabiają[/quote]

ale wymienione przywileje macie?

Czesława Misiewicz, kierownik koszalińskiego Oddziału Celnego zapewniała w piątek, że wszystkie samochody zostały odprawione. - Ludzie narzekają na niedogodności, ale nas rozumieją. (Fot. Radek Koleśnik)

www_gk24_pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080126/KOSZALIN/456239692

zamist kresek wstawic kropkę

protest ala OC Koszalin

zamiast się zająć naszymi sprawami, swarzą się o to kto i kiedy zadzwonił lub nie zadzwonił..takie to ważne,że muszą media o tytm klepać już kolejny dzień...a kolejki na granicach rosnął i rosnąć będą....kolejka w Dorohusku ma już ponad 40km

Status
Zamknięty.
Back
Do góry