NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
SG na swim forum już się przygotowuje do przejęci naszych obowiązków. Wiecie dlaczego??? Bo oni mają już to dzisiaj; o co my walczymy od dawna!!! Ale zaznaczają że ta podwyżka to im się należy. Myślenie ludzi sięga absurdu!!!!!!!!!

Jesteś w błedzie oni (sg) w przytłaczającej większości nie myślą - mają rozkazy a reszta to odruchy bezwarunkowe.

Pan Premier powiedzał że jego doradcy z zespołu kryzysowego mają pomysł jak udrożnić granicę, pomysł nowy?????? Jaki????

Może Tusk przeczyta do poduszki WKC i RWKC. SG może się przygotowywać ile chce. Tym większe będzie ich końcowe rozczarowanie.

P.S. Trudno wierzyć w nic.

nie ma nic do stracenia

nie ma nic do stracenia a Dyrki sie już boją o posadki:) Olewac prowokatowów i tchurzy

Gronowo daje dupy, wlasnie slyszałem w TV, że pracuje normalnie. Czy to prawda??? jeżeli tak to łamistrajki p......one

celnicy.pl/viewtopic.php?t=3756&postdays=0&postorder=asc&start=135

dyskusja na forum SG interedsująca i ogólnie poza pieniactwem jak u nas in+

Podejmując rozmowy z MF proponuję złożyć postulat dania możliwości zamiany wziętych UŻ na zwykłe dni urlopowe -
pozwoli to sprawdzić szczerość intencji wywiązania się MF z przyjętych postulatów a nam umożliwi zachować jedyną ,, broń''
w przypadku ich niespełnienia.

Na rozmowy proponuję zaprosić w charakterze obserwatora przedstawiciela Unii Europejskiej z Przedstawicielstwa
w Warszawie, wszak po części jesteśmy funkcjonariuszami Unii i pilnujemy także jej interesów.

Panowie celnicy jako ze jestem kierowca to powiem wam szczerze (i to nie jest tylko moje zdanie) ze wasz protest jest nieudolny. Gdyby to od nas zalezalo to jeszcze w poniedzialek zablokowalibysmy wszystko. Stanelyby wszystkie przejscia na raz i wszystkie oddzialy. Do pracy nie przyszedlby nikt. A u was to bylo tak - Dorohusk stanal a pozostali sie patrza i zastanawiaja sie co robic - stanac czy nie. I tak przez caly tydzien. Zamiast zrobic totalna blokade to wy marnowaliscie czas. Dodatkowo mimo protestu ciagle ktos na te przejscia przyjezdza. Ktos tam pracuje i odprawia. To dowod tylko dla rzadu ze brak wam zgodnosci. Ze nie wszyscy popieraja tego protestu. Gdyby caly aparat celny stanal na dzien czy dwa to od rau bylby odzew ze strony rzadowej. A wy sie bawicie i tylko spieracie liczac na innych. U waas strajkuja ci ktorzy sa najbardziej wykorzystywani. A kadra kierownicza i ich tzw. przydupasy maja was w dupie bo oni maja stolki, dobre pensje, wysokie nagrody i awanse. I dlatego beda torpedowac wasz protest. Przykro mi ale wlasnie dlatego przegracie.

Tirmen przytul żone, misia, innego kierowcę czy kogo chcesz i idź spać.
Nie potrzebujemy doradców takich szczególnie.

TIRMEN napisał:
Panowie celnicy jako ze jestem kierowca to powiem wam szczerze (i to nie jest tylko moje zdanie) ze wasz protest jest nieudolny. Gdyby to od nas zalezalo to jeszcze w poniedzialek zablokowalibysmy wszystko. Stanelyby wszystkie przejscia na raz i wszystkie oddzialy. Do pracy nie przyszedlby nikt. A u was to bylo tak - Dorohusk stanal a pozostali sie patrza i zastanawiaja sie co robic - stanac czy nie. I tak przez caly tydzien. Zamiast zrobic totalna blokade to wy marnowaliscie czas. Dodatkowo mimo protestu ciagle ktos na te przejscia przyjezdza. Ktos tam pracuje i odprawia. To dowod tylko dla rzadu ze brak wam zgodnosci. Ze nie wszyscy popieraja tego protestu. Gdyby caly aparat celny stanal na dzien czy dwa to od rau bylby odzew ze strony rzadowej. A wy sie bawicie i tylko spieracie liczac na innych. U waas strajkuja ci ktorzy sa najbardziej wykorzystywani. A kadra kierownicza i ich tzw. przydupasy maja was w dupie bo oni maja stolki, dobre pensje, wysokie nagrody i awanse. I dlatego beda torpedowac wasz protest. Przykro mi ale wlasnie dlatego przegracie.
Jesli celnicy przegraja wy tzn kierowcy przegracie rowniez, widze ze do ogolu dalej nie dociera ze to bunt wq....ych i wykorzystywanych celnikow a nie ZZ, to jest ruch oddolny, jesli nic sie zostanie osiagniete( bo narazie jak widze MF pozoruje rozmowy, kupa ludzi sie zwyczajnie i bez zbednego rozgłosu zwolni, nikt ich nie zastapi z dnia na dzien, a wy bedzie dalej stac w takich lub jeszcze wiekszych kolejach, ale juz wtedy nie bedzie na kogo zwalic swojego niezadowolenia. Zastanow sie, prosze bo wbrew pozorom jedziesz na jednym wozku z celnikami, to jak naczynia polaczone, oni maja problemy masz i je i ty rowniez.

Ja nie prowokuje. Taka jest prawda. Spojrzcie na odsady przejsc. Mimo protestu ktos tam jednak przychodzi. Bezledy - jedzie, Hrebenne - jedzie, inne przejścia wolno ale tez cos jedzie. Ci ludzie tam torpeduja wasz protest. To jest wbijanie sammu sobie noza w plecy. Rzad z wami nie rozmawia bo to widza. Zobaczycie ile ludzi przyjdzie jutro do pracy. Sami sie zdziwicie ze az tak duzo. Bedziecie sie wstydzic sami za siebie bo ciagle ogladacie sie na innych - a pewnie inni nie przyjda wiec jak ja przyjde to nic sie nie stanie. Szkoda ale sami przegracie przez wlasne bledy.

TIRMEN napisał:

no coz, ale jesli wrocimy po przegranej, to we wloskim stylu... :wink:

Status
Zamknięty.
Back
Do góry