NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
PRAWDA

TIRMEN napisał:
Panowie celnicy jako ze jestem kierowca to powiem wam szczerze (i to nie jest tylko moje zdanie) ze wasz protest jest nieudolny. Gdyby to od nas zalezalo to jeszcze w poniedzialek zablokowalibysmy wszystko. Stanelyby wszystkie przejscia na raz i wszystkie oddzialy. Do pracy nie przyszedlby nikt. A u was to bylo tak - Dorohusk stanal a pozostali sie patrza i zastanawiaja sie co robic - stanac czy nie. I tak przez caly tydzien. Zamiast zrobic totalna blokade to wy marnowaliscie czas. Dodatkowo mimo protestu ciagle ktos na te przejscia przyjezdza. Ktos tam pracuje i odprawia. To dowod tylko dla rzadu ze brak wam zgodnosci. Ze nie wszyscy popieraja tego protestu. Gdyby caly aparat celny stanal na dzien czy dwa to od rau bylby odzew ze strony rzadowej. A wy sie bawicie i tylko spieracie liczac na innych. U waas strajkuja ci ktorzy sa najbardziej wykorzystywani. A kadra kierownicza i ich tzw. przydupasy maja was w dupie bo oni maja stolki, dobre pensje, wysokie nagrody i awanse. I dlatego beda torpedowac wasz protest. Przykro mi ale wlasnie dlatego przegracie.
:oops: :oops: :oops: DZIĘKI TIRMEN !!! Ale ja OSOBIŚCIE, to LICZYŁEM od początku na Was !!!!!!!! Od dawna uważam, że celnicy SAMI nigdy nie zostaną wysłuchani! DLATEGO pozostali dołączyli się widząc "szansę" w sile poparcia innej grupy zawodowej.

timren masz racje i dużo słusznych uwag celni wiedzą ile was kosztuje stanie w kolejkach..to może i dla was wyjsc na dobre

Wymyśliliśmy najgorszą dla rządzących metodę protestu - absencja- nie ma z kim i o czym gadać, nie ma kogo zastraszyc, szantażować, kupić. Nie ma innej metody jak ustąpić!!!! Albo pokazać swoje prawdziwe oblicze i cele!

Tirmenie jesteś niezorientowany. Protest granicy wschodniej został w 100% poparty w każdym urzędzie i oddziale. Tak samo będzie w poniedziałek. I nie ma przy tym żadnego znaczenia, czy w jakimś urzędzie granicznym aktualnie pracuje, zapewne po włosku, kilku funkcjonariuszy, którzy odprawią przez noc 100 tirów, podczas gdy na ich miejsce dojedzie 150.

Protest trwa i będzie trwał. Ciekaw jestem tylko, czy wam nie zabraknie jaj do jazdy, jak to mówicie, na Warszawę.

Zasiadam jutro z rana we własnym domu przy TV i będę was śledził oczami kamer, popijając najprzedniejsze, bo polskie, piweczko.
:wink:

Po co nam reprezentacja? Co ona może nam dać. Tylko ustepstwa od postulatów. A tego nie chcemy!!!!!!!!!!!!!!1

Jak nic z tego nie wyjdzie to żaden włoski styl, a to pieprznę szybko i tak nie mam nic do stracenia. Będę skonczonym wałem czekając Bóg wie ile na godne uposarzenie i traktowanie.

TIRMEN napisał:
Ja nie prowokuje. Taka jest prawda. Spojrzcie na odsady przejsc. Mimo protestu ktos tam jednak przychodzi. Bezledy - jedzie, Hrebenne - jedzie, inne przejścia wolno ale tez cos jedzie. Ci ludzie tam torpeduja wasz protest. To jest wbijanie sammu sobie noza w plecy. Rzad z wami nie rozmawia bo to widza. Zobaczycie ile ludzi przyjdzie jutro do pracy. Sami sie zdziwicie ze az tak duzo. Bedziecie sie wstydzic sami za siebie bo ciagle ogladacie sie na innych - a pewnie inni nie przyjda wiec jak ja przyjde to nic sie nie stanie. Szkoda ale sami przegracie przez wlasne bledy.

To co piszesz to w dużej części prawda.Niestety.Najgorzej w służbie mają młodzi albo ci ze średnim stażem.A ja też mam obawy,że jutro do pracy przylecą przydupasy w pierwszej kolejności a w drugiej niezdecydowani i bojaźliwi.

to normalne, w każdym środowisku znajdą się mięczaki ale my i tak mimo wszystko swoje zrobimy, nie damy się i nie ustąpimy!

nie wystarczy wam podyżki 500 zł. domagacie sie 1500? zrównania ze slużbami mundurowym i jakimi? chyba Policją w Irlandii

My policjanci mamy jakiś honor i na masowe zwolnienia nie chodzimy
bo to służba nie praca

Ja mam 29 lat wykształcenie wyższe prawnicze- 8 lat służby detektyw w sekcji kryminalnej 1970 zł na rękę z tym chcecie zrównać soje zarobki? Ja i tak mam jedne z wyższech w sekcji nasz kierwoni na etacie oficerskim 32 ludzi pod sobą 2500 - to już kokosy

Obejrzyjcie TVN24 .............jak łze ta ruda s.......a, ze 500 mamy dosc i ze to nie byly zaplanowane wydatki. zenada

Anonymous napisał:
nie wystarczy wam podyżki 500 zł. domagacie sie 1500? zrównania ze slużbami mundurowym i jakimi? chyba Policją w Irlandii

My policjanci mamy jakiś honor i na masowe zwolnienia nie chodzimy
bo to służba nie praca

Ja mam 29 lat wykształcenie wyższe prawnicze- 8 lat służby detektyw w sekcji kryminalnej 1970 zł na rękę z tym chcecie zrównać soje zarobki? Ja i tak mam jedne z wyższech w sekcji nasz kierwoni na etacie oficerskim 32 ludzi pod sobą 2500 - to już kokosy

to już twój problem, może ci wystarcza na chleb i masło ale niektórzy chcą coś do chleba

dość tego poniżania się

Status
Zamknięty.
Back
Do góry