NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
merc

Tylko ten Pan z Walbrzycha NIC nie potrafi robic .... ostatnio byl wyslany do OC na przetrwanie ciezko bylo .... przepisow zero , komputer i systemy zlo konieczne .... wiec co zrobic pomknac na wschod i wrocic do Mobilnych .... zwlaszcza w obliczu powrotu starej wladzy ....
Kod:
Zielony mecedes z walbrzycha pojechal na wschod na ochotnika i nie jest mobilny.

Przestańcie już pisać czy ktoś przyjechał czy nie. Znam szczegółowe dane i nie ulega wątpliwości, że na wschód przyjechało wielu celnych z wielu izb. Z których nie chcę napisać bo dlaczego mają na nich psy wieszać za "złamanie" się niektórych. Podanie konkretnych nazwisk byłoby złamaniem prawa, a tak naprawdę wśród nich są tacy którzy z przyjemnością przyjechali do"pomocy" ale i tacy którzy w obawie o swoją pracę i postawieni pod murem przez swoich przełożonych przyjechali nie mając innego wyjścia.

Re: merc

pass napisał:
Tylko ten Pan z Walbrzycha NIC nie potrafi robic .... ostatnio byl wyslany do OC na przetrwanie ciezko bylo .... przepisow zero , komputer i systemy zlo konieczne .... wiec co zrobic pomknac na wschod i wrocic do Mobilnych .... zwlaszcza w obliczu powrotu starej wladzy ....
Kod:
Zielony mecedes z walbrzycha pojechal na wschod na ochotnika i nie jest mobilny.

Podajcie nr rej mesia to go elegancko przywitamy!!!!!

JA WIEM JEDNO ŻYŁEM PRZEZ TYDZIEŃ NADZIEJĄ .PRACUJĘ OD SIEDMIU LAT W TYM ZAWODZIE I TAKIEJ NADZIEJI NIGDY NIE MIAŁEM DZIĘKUJĘ WAM ZA TO. MAM NADZIEJĘ ŻE JAK DONALDOWE OBIETNICE ZAMIENIĄ SIĘ W GÓWNO JAK TO DOTYCHCZAS W TEJ FIRMIE BYŁO TO ZNOWU SIĘ SKRZYKNIEMY I CAŁA POLSKA ZNOWU USŁYSZY O NA S O CELNIKACH POZDRAWIAM GORĄCO I ......

Komplet celników na wschodniej granicy, ciężarówki dalej w kolejkach
PAP - dodane 1 godzinę i 48 minut temu

Polsko-ukraińskie przejście w Medyce
(fot. PAP / Darek Delmanowicz)

Komplety celników stawiły się do pracy na nocną zmianę na przejściach na wschodniej granicy. Kolejki ciężarówek do odprawy maleją, ale najdłuższej trzeba czekać ponad dobę.

NO I PO WSZYSTKIM ALE NA JAK DŁUGO??????????????????

te odwołania dyrektorów IC, naczelników itd. to niczego nie zmieni, to nie polepszy warunków pracy na granicy, nie zmniejszy kolejek samochodów ciężarowych i osobowych, musi to wreszcie kiedyś dotrzeć do rządzących,że byli nie przygotowani pod tym względem do obsługi granic, celnicy pracując ze zmiany na zmianę byli obciążeni narastającym obowiązkom, zniknęły granice zachodnie i cały ruch niezatrzymwany parł na wschodnią granicę i kolejki się zwiększały, nie było to medialne więc społeczeństwo tego nie znało, teraz, kiedy pokazali ten protest, choć w krzywym zwierciadle, zobaczyli że jest coś takiego jak celnik, zawsze się ludziom granica łączy z celnikiem i nie odróżniają celnika od funkcjonariusza SG. Nie dziwię się,że rządzący mają trudności z prawidłowym określeniem, dla jednych jesteśmy patologią dla innych straża celną itd. to jakby piątek koło u wozu, wreszcie te nasze postulaty, te najważniejsze zeszły na dalszy plan a to co najważniejsze pozostało rozmyte. Jeżeli rząd, bez względu na to jaka opcja polityczna będzie u steru, nie podejmie odpowiedzialnych kroków, które zmienią obraz granicy szeroko rozumiany, to nadal będą narastać problemy i konflikty..
a kolejki będą nadal

W w/g mnie nasz protest dał bardzo dużo. Fakt gdyby nie spory związków można byłoby wywalczyć więcej ale społeczeństwo oraz co najważniejsze rząd zrozumieli jak dużą władzę w naszym kraju ma celnik, którego nie odróżniano wcześniej od leśnika czy strażnika granicznego.
Nasz protest pokazał także naszym przełożonym, że potrafimy sie zjednoczyć i przeciwstawić ich chorym poleceniom a nawet rozkazom.

Nie pamiętam kiedy ostatni raz słyszałem w telewizji słowo celnik, nie pamiętam kiedy Premier czy liderzy partii politycznych zwoływali konferencje prasowe w sprawie Służby Celne, kogo obchodziło do tej pory kto jest Szefem Służby Celnej ...... można byłoby wymieniać i wymieniać.

Obecnie protest jest zawieszony, nic sie jeszcze nie skończyło, czekamy tylko na sygnał z granicy i od Sławka .......

na granicach odprawy idą w tempie przyśpieszonym jak podają media..teraz, niech no tylko to tempo spadnie a spadnie bo stan kadrowy obecnie jest wzmocniony przez funkcjonariuszy z wewnątrz kraju, wtedy nie zabezpieczy się szybkich odpraw tym stanem kadrowym jaki jest stale na granicy i z czasem ponownie będą tworzyć się koleki, czy to będzie medialne?

Zadania SC

Skoro wreszcie nowy Szef jest celnikiem i w dodatku zajmował się strategią administracji celnej ( w latach.........) to doskonale wie ( w przeciwieństwie do pozostałych ) jakie zadania realizuje służba celna. SC to nie tylko granica!!!!
Mam nadzieję, ze działania SZSC będą zmierzać do umocnienia pozycji służby celnej i jej funkcjonariuszy w realizacji polityki RP.

Re: Zadania SC

:idea: Może wrócimy do czasów Sekuły? TOYOTA dla każdego. :wink:

miało być po mercedesie a nie toyocie..a obecny szef niech zniknie w podobny sposób jak Sekuła tak by było najlepiej.Szefem służby powinna zosstać kobieta ktora ma jaja :lol: :lol:

ja pracuję trochę dłużej ale dziękuję wszystkim za ten tydzień,
Terencjusz powiedział: "Zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska, być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo!!!!" To jeszcze nie koniec

W sądzie jest taka zasada wygrywa ten kto dłuzej wytrzyma a nie ten kto ma racje
Ale jak na pierwszy raz wyszło naprawde nieżle takie protesty zaraz przed wyborami tego nam trza-odchodząca ekipa da nam wszystko bo ich to nic nie kosztuje a mają wyborców

Uważam że nominacja p.J.Kapicy oznacza przygotowanie do likwidacji S.C.Pamiętajcie że przymiarki do takich posunięc były już dokonywane.Protesty prawdopodobnie przyspieszą dalsze posunięcia.Rząd
w chwili obecnej dostał czas i aprobatę społeczną do realizacji swoich zamiarów.Przecież ten niewątpliwie słuszny protest uczynił w oczach opinii
publicznej,dzięki zabiegom socjotechnicznym,ze S.C.nieodpowiedzialną instytucję.Co w zamian?-myślę że coś na kształt KAS.

POPIERAM PRZEDMÓWCĘ GRANICE I MOBILNI POD MSWiA A MY CELASY Z WEWNĘTRZNYCH POD SKARBÓWKĘ NO I WENĘTRZNI ZAPOMNIJCIE O EMERYTURACH PO 15 LATACH A JAK GRANICE BĘDĄ POD MSWiA TO WIĘCEJ TAKIEJ AKCJI NIE BĘDZIE BO KULKA W ŁEB SMUTNE ALE PRAWDZIWE I NAD TYM BĘDĄ TERAZ SZYBCIUTKO PRACOWAĆ "MORDO TY MOJA" JESZCZE NAM DONALDOWE RZĄDY CZKAWKĄ SIĘ ODBIJĄ

PS. PIS CHCIAŁ ZROBIC TO SAMO ALE MOŻE LUDZIE BY OCALELI A CI Z PO NIE BĘDĄ MIELI SENTYMENTÓW

Jasne a policjanci z drogówki pod MZK, prewencja pod żandarmerię, PG pod skarbówkę a reszta z uprawnieniami zostaje w MSWiA.

NIE DZIELMY CELNIKÓW !!!!

Dziś jesteś w biurze w Szczecinie a jutro na pasie w Koroszczynie !!!!!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry