NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!
Znam sprawę,mnie przenieśli do Białej,a żona miała zostać w Katowicach (oboje byliśmy celnikami) czy ktos o nas wtedy myślał??pisałem do ministerstwa to mnie osrali z resztą WSA i NSA też zwolniłem się bo co miałe robić,za 1300 zł iść do Białej,0 kasy na dojazd,żadnych perspektyw mieszkaniowych i kogo to wzruszyło.Moim zdaniem nie powinniście odpuszczać dokąd nie spełnią wszystkich postulatów na piśmie.

A ja proponuję inne rozwiazanie, aby wykazać naszą dobra wolę. Niech Bezledy zawieszą protest i przyjdą do pracy. Sytuacji na przejściach z Ukrainą i Białorusią to nie zmieni, a nikt nam nie zarzuci, ze nie chcemy pokazać się z dobrej strony. Tam i tak jest mała kolejka. Co wy na to?

JA1 napisał:
A ja proponuję inne rozwiazanie, aby wykazać naszą dobra wolę. Niech Bezledy zawieszą protest i przyjdą do pracy. Sytuacji na przejściach z Ukrainą i Białorusią to nie zmieni, a nikt nam nie zarzuci, ze nie chcemy pokazać się z dobrej strony. Tam i tak jest mała kolejka. Co wy na to?
ni chuja,sam idź

Kto oglądał informacje na tv i patrzył na tabelkę propozycji premiera?
Czy zauważyliście w roku wkranu 500 zł podwyżki od stycznia 2009 ???

Macie jeszcze złudzenia , że premier gra fair???

Jeżeli nie wykażemy dobrej woli będziemy postrzegani jako złodzieje. Już pojawiają się głosy, że taka podwyżka dla celnika to nic, bo i tak mają więcej.

JA1 napisał:
nie kombinuj niech zaczną rozmowy to pomyślimy co robić

dziadyga bez zembuf napisał:

to chyba jakiś żart!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Ludzie trzymajcie sie tyle juz razem wytrwalismy. jak teraz sie poddamy to bedzie koniec i nic nie wywalczymy. Poczekajmy ten osttani dzien zeby ZZ w koncu sie dogadaly we wtorek i w srode (procz tych ktorzy maja L4) wracmy do pracy rozladowac kolejki

dziadyga bez zembuf napisał:

Znowu chcą nas oszukać

Anonymous napisał:
Ludzie trzymajcie sie tyle juz razem wytrwalismy. jak teraz sie poddamy to bedzie koniec i nic nie wywalczymy. Poczekajmy ten osttani dzien zeby ZZ w koncu sie dogadaly we wtorek i w srode (procz tych ktorzy maja L4) wracmy do pracy rozladowac kolejki
TYLKO BLOKADA WARSZAWY I PROTEST

Anonymous napisał:
A PÓŹNIEJ BEZLEDY ZOSTANĄ OKRZYKNIĘTE JAKO TE NAJGORSZE OJ NIE RAZEM TRWAMY

Gdyby to związki powiedziały, że to jest gest naszej dobrej woli i wspólnie uzgodnilismy, że Bezledy pracują, to nikt by tak nie krzyczal. Tam i tak mało TIRów w kolejce stoi, a medialnie jak dobrze byloby odebrane.

Jakiś dupek z ZZC w KALISZU RADOŚNIE OŚWIADCZYŁ W DTV ŻE OD JUTRA CAŁY KALISZ PRZYSTĘPUJE DO PRACY,TAK UWIERZYŁ W TUSKA I JEGO OBIETNICE.JAKO ZWIĄZKOWIEC POWIEDZIAŁ TEŻ ,ŻE 100% FUNKCJONARIUSZY PRZYSTĄPI DO PRACY. OSTATNI DO PROTESTU -PIERWSI PO MEDALE?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry