NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Teraz obiecują 1500,- nagrody za wyjazd na "czasową alokacje", ciekawe czy tak jak 2004r, obiecali, że Ci, którzy pojadą na 4 miesiące, na pomoc ścianie wschodniej, nie będą alokowani. W cztery miesiące po powrocie, miałem już stałe przeniesienie. Obiecywać to o ni potrafią.

Poznań napisał:
Pracuje w IC Poznań. Nie sieje fermentu. Sugeruje przygotowanie sie do pracy.... na wypadek zaakceptowania postulatów!

Nie chcę osłabienia nacisku- jestem chyba ostatnik który by przeciągła w tę stronę ale też nie może być tak ze coś wynegocjujemy i dalej bedziemy w domu sie wygrzewać :D

Jesteśmy gotowi czwartek i piątek tak zorganizować, żeby SNP jeb... na amen :-)

A ja Bezledy i wiem, że jak teraz całkiem odpuścimy to będzie kaplica. Spoko - jak będą konkrety to będzie praca.

Anonymous napisał:
Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.
Michal, Baska, Slawek ten ktos ma racje, bardziej medialnie, jak politycy aby zjednac sluchacza

Poznań napisał:
Pracuje w IC Poznań. Nie sieje fermentu. Sugeruje przygotowanie sie do pracy.... na wypadek zaakceptowania postulatów!

Nie chcę osłabienia nacisku- jestem chyba ostatnik który by przeciągła w tę stronę ale też nie może być tak ze coś wynegocjujemy i dalej bedziemy w domu sie wygrzewać :D

Jesteśmy gotowi czwartek i piątek tak zorganizować, żeby SNP jeb... na amen :-)
KAżDY W PELNEJ GOTOWOśCI TYLKO NIECH DADZą COś NA PAPIERZE

zapytaj się swoich ukochanych związkowców, gdzie byli i co robili, w sobotę i niedzielę zamiast rozmawiać w MF, ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem co robiło kilku z nich.
Nie żal Ci tych ludzi na granicy?

Anonymous napisał:
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

CA4/0681/45/DDP/08/ Warszawa, 28 stycznia 2008 r.

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W związku z sytuacją na granicy wschodniej polecam oddelegowanie funkcjonariuszy celnych Wydziałów Zwalczania Przestępczości, do izb celnych wskazanych w załączniku, do pełnienia służby w przejściach granicznych, w celu wsparcia pełniących służbę funkcjonariuszy celnych na czas niezbędny do przywrócenia płynności ruchu. Delegacje służbowe powinny rozpocząć się od dnia 29.01.2008 r. i potrwać do czasu przywrócenia płynności ruchu. W przypadku nieobecności w pracy funkcjonariuszy Wydziałów Zwalczania Przestępczości lub niewystarczającej obsady polecam uzupełnienie składu delegowanych funkcjonariuszami z innych komórek organizacyjnych.

Zał. 1 karta
Dyrektor Departamentu

Tadeusz Senda

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu.

Do wiadomości:

1. IC w Białej Podlaskiej,
2. IC w Olsztynie,
3. IC w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji nr jw. polecam natychmiastowe oddelegowanie funkcjonariuszy celnych, do podjęcia służby na przejściach granicznych w dniu dzisiejszym.
Polecam ścisłe współdziałanie w tym zakresie Dyrektorów Izb Celnych delegujących funkcjonariuszy celnych z Dyrektorami Izb Celnych granicznych.

Dyrektor Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
/ - /
Artur Janiszewski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu,
10. w Białej Podlaskiej,
11. w Olsztynie,
12. w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do korespondencji nr CA4/0681/45/DDP/08 z dnia dzisiejszego w sprawie czasowego oddelegowania funkcjonariuszy do pełnienia służby w przejściach granicznych, polecam przekazać do Departamentu do godz. 16, informacji o liczbie oddelegowanych funkcjonariuszy. Następny raport o liczbie wysłanych grup mobilnych polecam przekazać o godz. 18 i o godz. 20 w dniu dzisiejszym. W przypadku braku obsady grup mobilnych proszę uwzględniać w delegacjach kadrę kierowniczą średniego szczebla.

Wz. Dyrektora Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
Zastępca Dyrektora
/ - /
Paweł Jakubowski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Toruniu,
7. w Warszawie,
8. we Wrocławiu.
dajcie spokoj, granica poradzi sobie z kolejkami, tylko dajcie im motywacje do pracy podpisaujac porozumienie
ps.
znowu tym z gory wydaje sie ze tylko wziac datownik i mozna robic, sam balagan w z loginami do wszystkich systemow bedzie trwal 3 dni

Do lolegów mobilnych!! Nikt nie zarzuca Wam wiedzy i kompetencji w kwestii dokonywania odpraw. W końcu wielu wywodzi się ze środowisk braci celnej która nie jeden SAD klepała i rewizji dokonywała. Liczę że czujecie się zwykłymi zollami jak my i znajdziecie sposób aby nie dać się wkręcić w wycieczki na wschodnie rubieża za garść srebrników, przyczyniając się tym samym do osłabienia naszej pozycji. W końcu od tego natłoku pracy też możecie chorować.
Na pohybel sprzedawczykom!!

Anonymous napisał:
dajcie spokoj, granica poradzi sobie z kolejkami, tylko dajcie im motywacje do pracy podpisaujac porozumienie
ps.
znowu tym z gory wydaje sie ze tylko wziac datownik i mozna robic, sam balagan w z loginami do wszystkich systemow bedzie trwal 3 dni
a gdzie wszelkie upowaznienia wynikajace z decyzji dyrektorow-biurokracja rozdmuchana jak wszedzie.
beda lamac decyzje Dyrektora?

SCHETYNA I TUSK SIę ROZDZIELILI JEDEN OSZUKUJE TRANSPORT DRUGI MYDI OCZY W BIAłEJ. ZE ZWIąZKAMI O KONKRETACH NIE ROZMAWIA NIKT. GRAJą NA CZAS NIC NIE ROBIą żEBY ROZłADOWAć KOLEJKI.

Anonymous napisał:
SCHETYNA I TUSK SIę ROZDZIELILI JEDEN OSZUKUJE TRANSPORT DRUGI MYDI OCZY W BIAłEJ. ZE ZWIąZKAMI O KONKRETACH NIE ROZMAWIA NIKT. GRAJą NA CZAS NIC NIE ROBIą żEBY ROZłADOWAć KOLEJKI.

tirowcy jesteście oszukiwani przez rząd, jeśli się nie ruszycie to długo jeszcze postoicie . WARSZAWKA ma Was gdzieś.

niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!

Anonymous napisał:
niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!
POZDRO . PROTEST TRWA.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry