NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Dlaczego wewnętrzne oddziały nic nie robią.

Jak to nic nie robią? Oddziały podległe Krakowskiej Izbie to 1/5 obsady w najgorszym przypadku a w kilku najlepszych na 24 osoby poprzychodziły po 2 osoby. So! nie jest z nami tak źle :D Tylko o nas jedynie lokalne media coś wspominają i to od czasu do czasu. Nie to co na granicy. Podmioty czekaja na rozwój sytuacji i nie podnoszą larum :(

PANIE BUCZEK I PAN DAł SIę OSZUKAć . GDYBY RZąDOWI ZALEżAłO NA ZAKOńCZENIU PROTESTU TO ROZMAWIALI BY DZIś ZE ZWIąZKAMI , ALE ONI MAJą GDZIEś KIEROWCóW I STRATY FIRM . ODSZKODOWANIA WYPLACą W 2015R TYLKO KTO WTEDY BęDZIE CHCIAł PłACIć. HA HA HA

Anonymous napisał:
Jakiś dupek z ZZC w KALISZU RADOŚNIE OŚWIADCZYŁ W DTV ŻE OD JUTRA CAŁY KALISZ PRZYSTĘPUJE DO PRACY,TAK UWIERZYŁ W TUSKA I JEGO OBIETNICE.JAKO ZWIĄZKOWIEC POWIEDZIAŁ TEŻ ,ŻE 100% FUNKCJONARIUSZY PRZYSTĄPI DO PRACY. OSTATNI DO PROTESTU -PIERWSI PO MEDALE?
A nie były to Kielce?

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!
Znam sprawę,mnie przenieśli do Białej,a żona miała zostać w Katowicach (oboje byliśmy celnikami) czy ktos o nas wtedy myślał??pisałem do ministerstwa to mnie osrali z resztą WSA i NSA też zwolniłem się bo co miałe robić,za 1300 zł iść do Białej,0 kasy na dojazd,żadnych perspektyw mieszkaniowych i kogo to wzruszyło.Moim zdaniem nie powinniście odpuszczać dokąd nie spełnią wszystkich postulatów na piśmie.
Nikt o nas nie myślał i nie myśli, partie które wysyłały na s na wschód teraz chcą na nas zbić kapitał polityczny, alokersi trzymajmy się razem. Panie Sławku zrób coś aby ten koszmar się, nie powtórzył, ja jestem twardym góralem i to przezyłem, lecz nie każdy jest taki twardy.
PS: kolego który napisałeś o Białej, wiem co przeżyłeś, życzę ci aby Ci się ułożyło w życiu (też jestem z IC Katowice- była IC Cieszyn- teraz na włościach CARA)

A ja jak były alokacje ,wylądowałam w szpitalu i leżałam bo nie mogłam chodzić ponad 3 miesiące.Będę pamiętała Pana Jasiuna, który nam Celnikom zafundował alokacje w 2003-2004 roku.I dlatego bądzmy solidarni,nie dajmy się omamić jakoś ustawą modernizacyjną.Ustawa o emeryturach leży w szufladzie od dawna w sejmie.A modernizować to można mieszkanie,dom... Ufam Panu Sławkowi,i jak On powie że wszystko jest cacy,możmy wracać do naszych obowiązków...

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Jakiś dupek z ZZC w KALISZU RADOŚNIE OŚWIADCZYŁ W DTV ŻE OD JUTRA CAŁY KALISZ PRZYSTĘPUJE DO PRACY,TAK UWIERZYŁ W TUSKA I JEGO OBIETNICE.JAKO ZWIĄZKOWIEC POWIEDZIAŁ TEŻ ,ŻE 100% FUNKCJONARIUSZY PRZYSTĄPI DO PRACY. OSTATNI DO PROTESTU -PIERWSI PO MEDALE?
A nie były to Kielce?
Z Kalisza jedzie pociąg do Białegostoku

Gość z Kielc co pieprzył w TVP że daje wiarę Tuskowi to chyba gość przebrany za celnika z MF-u :!: Sprzedawczyk.... zobaczycie jak jego kariera zawodowa będzie przebiegać na pasie na granicy wschodniej..... hiihihihihi. Jak ma rodzinę to gratuluję, adetchną na jakiś czas od niego...

Anonymous napisał:
A ja jak były alokacje ,wylądowałam w szpitalu i leżałam bo nie mogłam chodzić ponad 3 miesiące.Będę pamiętała Pana Jasiuna, który nam Celnikom zafundował alokacje w 2003-2004 roku.I dlatego bądzmy solidarni,nie dajmy się omamić jakoś ustawą modernizacyjną.Ustawa o emeryturach leży w szufladzie od dawna w sejmie.A modernizować to można mieszkanie,dom... Ufam Panu Sławkowi,i jak On powie że wszystko jest cacy,możmy wracać do naszych obowiązków...
Popieram, alokacja skrzywdziła moje dzieci, lecz nikogo to nie obchodzi, że musiały zostawić góry i przenieść się na Wschód> Sławek zrób wszystko co mozesz- paracuję 15 lat, lecz takiego zrywu nie pamientam.

PROTEST TRWA NADAL. Przeczytajcie komunikat na 1 stronie. Do środy max to potrwa albo paraliż granic bo większość na L4. Wtedy to dopiero będzie... brak możliwości rozładowania kolejek bo zwolnienia praktycznie nie można przerwać... :idea:

Anonymous napisał:
Gość z Kielc co pieprzył w TVP że daje wiarę Tuskowi to chyba gość przebrany za celnika z MF-u :!: Sprzedawczyk.... zobaczycie jak jego kariera zawodowa będzie przebiegać na pasie na granicy wschodniej..... hiihihihihi. Jak ma rodzinę to gratuluję, adetchną na jakiś czas od niego...
CIEKAWE CZY MA DZIECI , BO PO PIERWSZEJ SłUżBIE JAJA MU ODMARZNą

... sprzedawczyk czy też nie, ale robi w porty - a fetor będzie się niósł jeszcze długo...

... a wszystko czas rozliczy i palcem pogrozi....

... skupmy się na tym co ważne, a nie na tych co waźni być się starają ...

jedno jest w tym wszystkim najważniejsze, większość z nas zrozumiała że nie warto się dać zastraszać i mam nadzieję iż czas akordów bo kolejka rośnie, minim 100 cieżarówek na osobę, 300 wydanych kartek bo podróżni z kolejki dzwonią - BEZPOWROTNIE MINĄŁ

Status
Zamknięty.
Back
Do góry