NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Baśka i Sławek bo reszty nie znam. Wierzymy w Was jutro. Nawet mszę odprawimy z naszymi Kapelanami co tak strasznie nas wspierają duchowo!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
W TVP1 Siwy powiedział że protest trwa!
Czy to prawda?
a jak myślisz???powiedział,ale nie jest tego pewny czy nie wie co mówi?
NIE SIEJ śCIEMY . PROTEST TRWA !!!

,, ja jestem twardym góralem i to przezyłem, lecz nie każdy jest taki twardy''
MY WAM POMOżEMY TYLKO WYGRAMY PROTEST- TUBYLCE .HEJ
Ja wiem, że jesteści OK, trzymajmy się razem!
GÓRAL

Anonymous napisał:
Poznań napisał:
To ze OC Gądki czy OC Poznań UC Poznań przyjdzie jutro do pracy, nie znaczy że zrobi 200% normy. Mamy palec na spuście i jak trzeba strzelimy :D. Jesteśmy gotowi do dalszych działań! Mamy po 2 UZ i krew wiec jak będzie trzeba 3 dni nas w pracy nie zobaczą. Opieka na dziecko to żaden problem- zimą czy wiosną chorują jak na zamówienie :-) Nie ma mowy o jakimkolwiek strachu funkcjonariuszy czy łamaniu sie. Jesteśmy zwarci i gotowi, z tym że jak rząd zacznie kręcić absencja w IC Poznań wyniesie nie 85% a 95%. Żeby było jasne- ludzie w Poznaniu nie boją się! Są zwarci i gotowi!
Co do wschodu- nadal uważam że słusznie protestujecie, pamiętajcie jednak żeby nie wpaść w pułapkę L4- jest porozumienie- nie ma funkcjonariuszy :D

Jeszcze jedno- UZ może sie skończyć
Krew- raz na pół roku
opieka na dziecko "tylko" 2 tygodnie :-)

Protest Włoski....... do osiągnięcia sukcesu
:D Przy tych kolejkach przy ODROBINIE złej woli ze strony fc te korki do wiosny nie zostaną rozładowane bez wzgledu na ilość mobilnych tam wysłanych. Oni tez nie sa głupi i wiedzą ze nie można klepać na szybko bo za pół roku do drzwi im zapukają :D
KREW RAZ NA DWA MESIąCE . POZDRAWIAM PROTESTUJąCYCH.

ŚWIĘTE SŁOWA!!!!

Anonymous napisał:
PROTEST TRWA NADAL. Przeczytajcie komunikat na 1 stronie. Do środy max to potrwa albo paraliż granic bo większość na L4. Wtedy to dopiero będzie... brak możliwości rozładowania kolejek bo zwolnienia praktycznie nie można przerwać... :idea:
NIE PęKAJ DAMY RADE TYLKO NIECH PREMIER PODPISZE POROZUMIENIE Z MICHAłEM ZAJąCEM , TO JEST WARUNEK

Re: mobilni na wschód

black napisał:
Sydney napisał:
Info sprawdzone w 100% :!: :!: :!:
Mobilni z Katowic Krakowa Warszawy Łodzi zostają wysyłani na wschód ... od kilku do kilkunastu osób z Izby :!: :!: :!:
Dzisiaj wyjechali już pierwsi :!:

Mobilni z W-wy są z Wami jesteśmy na L4 włącznie z kierownikami

z IC Kraków tylko jeden :lol: :lol: :lol: :lol: (zgłosił sie na ochotnika :cry: )

Anonymous napisał:
jedno jest w tym wszystkim najważniejsze, większość z nas zrozumiała że nie warto się dać zastraszać i mam nadzieję iż czas akordów bo kolejka rośnie, minim 100 cieżarówek na osobę, 300 wydanych kartek bo podróżni z kolejki dzwonią - BEZPOWROTNIE MINĄŁ
JAK BęDZIE TRZEBA TO I PONAGINAMYALE NIECH SPELNIą NASZE WARUNKI

Anonymous napisał:
black napisał:
Sydney napisał:
Mobilni z Katowic Krakowa Warszawy Łodzi zostają wysyłani na wschód ... od kilku do kilkunastu osób z Izby :!: :!: :!:

z IC Kraków tylko jeden :lol: :lol: :lol: :lol: (zgłosił sie na ochotnika :cry: )

POWINNI WZIąć FILCE BO PRZYMARZNą DO ZIEMI ZOSTANą NA KRESACH DO MłODYCH KARTOFLI. PAJACE.

wujek napisał:
500 zł liczone będzie od 1 stycznia 2008r. po uchwaleniu budżetu państwa i podpisaniu go przez Prezydenta. Pienądze będą prawdopodobnie wypłacane w marcu, kwietniu(tak było do tej chwili), ze spłatą od stycznia 2008
wujek ty najlepiej jesteś zorientowany kiedy przelejecie kase z MF do Izb Celnych. Ale dlaczego wypowiadasz sie za Poznań? :?:

Anonymous napisał:
black napisał:
Sydney napisał:

ciekawe dokąd wróci, przecież nie do IC Kraków

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
W TVP1 Siwy powiedział że protest trwa!
Czy to prawda?
a jak myślisz???powiedział,ale nie jest tego pewny czy nie wie co mówi?
NIE SIEJ śCIEMY . PROTEST TRWA !!!

,, ja jestem twardym góralem i to przezyłem, lecz nie każdy jest taki twardy''
MY WAM POMOżEMY TYLKO WYGRAMY PROTEST- TUBYLCE .HEJ
Ja wiem, że jesteści OK, trzymajmy się razem!
GÓRAL

POZDO DLA WSZYSTKICH GóRALI I Z KUDOWY I TYCH CO TYRAJą W DOROHUSKU HEJ

Czy te ewentualne podwyżki po 500 zł od 1.1.2008 będą nadpłacone i ciekawe czy dla wszystkich tyle samo?

PROTEST NADAL TRWA :D :D :D
JUTRO SIĘ WSZYSTKO WYJAŚNI :roll: :roll: :roll:
JAK BĘDĘ MIAŁ PODPISANE NASZE 3 PODSTAWOWE POSTULATY- /EMERYTURY TO PODSTAWA/ PRZEZ PREMIERA LUB UPOWAŻNIONEGO :lol: :lol: :lol: I TO NA PIŚMIE KONIECZNIE :lol: :lol: :lol:

I IDĘ DO PRACY JAK BĘDĄ TE DOKUMENTY :lol: :lol: :lol:

UWAGA NA PROWOKATORÓW :oops: :oops: :oops:

wujek napisał:
zapytaj się swoich ukochanych związkowców, gdzie byli i co robili, w sobotę i niedzielę zamiast rozmawiać w MF, ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem co robiło kilku z nich.
Nie żal Ci tych ludzi na granicy?
Twoich przełożonych wujek w sobotę i niedzielę nie było przecież w MF . A z tobą, wątpliwej moralności człowiekiem i cieciem przy drzwiach nie będą negocjować przecież.

MICHAł ZAJąC BIAłA CIę POZDRAWIA . PIęKNIE SKASOWAłEś GOśCIA Z TV. TAK TRZYMAJ . PROTEST TRWA.

Koleżanki i Koledzy Celnicy

Dzisiaj w południe Szef Służby Celnej złożył propozycję nie do odrzucenia funkcjonariuszom
"służby mobilnej" w całym kraju - wyjazd na granicę wschodnią w celu odblokowania przejść granicznych. 'Mobilne" chłopaki (i dziewczyny!!) zachowali się przytomnie i gremialnie złożyli podania o dzień wolny (wtorek) na żądanie. Teraz M.F. szuka łamistrajków gdzie indziej.

Oto wieść gminna (dobrze poinformowana) niesie, że jutro ( wtorek)funkcjonariusze Izb Celnych z wnętrza i zachodu kraju, którzy przyjdą do pracy w swoich komórkach - zostaną nagrodzeni... !! To ONI, zamiast "mobilnych", pojadą na wschód odprawiać owe tysiące tirów... Dla tych, którzy dadzą się tak złapać życzymy szczęśliwej drogi i najlepiej już tam zostańcie...

My natomiast zostajemy w domu. W domu, powtarzam - bo tak właśnie teraz trzeba.
Ta doba będzie przełomowa.Zwycięstwo naprawdę jest blisko.
Liczy się decyzja KAŻDEGO z nas. Twoja też.
Kto ma uszy niech słucha.
Za Zarząd Związku Zawodowego FiPSC IC we Wrocławiu
Ryszard Margas.

Poinfotrmuj innych !!

KOMUNIKAT ZWIĄZKOWY !

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

U W A G A : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

Przypomnijmy, że takiego przeniesienia może dokonać wyłącznie minister właściwy do spraw finansów publicznych - art.18 ustawy o Służbie Celnej . Polecam także ostatni komunikat SSC <KOMUNIKAT>>>

PROTEST TRWA NADAL !

UWAGA NA PROWOKATORÓW :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Status
Zamknięty.
Back
Do góry