NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Zgadzam się, że w przypadku nie przystąpienia do rozmów musi nastąpić eskalacja protestu, ale na razie do rozmów nie doszło, stąd decyzja ZAŁOGI(jedne z pierwszych z uc wew. które czynnie poparły protest), OC Poznań, OC Gądki, OC Ławica
Katowice stoją od piątku

a dokładnie? bo ic k-ce to chyba nie :evil:
Z tego co wiem to 90% IC nie działa,a co jakieś zmiany?

podobno deklarują jutro powrót :evil:

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

UWAGA : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

PROTEST TRWA NADAL !

wssc | 28.01.2008

Powrót do góry

IC Przemyśl dziś tak jak w czwartek i piątek świeciło pustkami. Trzymamy sie do konca. wierzymy w powodzenie jutrzejszych rozmów ale na"kreskę" nie ustąpimy.

Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

WYTRZYMALISMY TAK DłUGO! NIE POZWOLMY BY POSZłO TO NA MARNE. SWIAT POLITYKI BEZ WZGLEDU NA POBUDKI JAKIE NIM KIERUJA JEST ZA NAMI. NIECH BRAK JUTRZEJSZEJ ABSENCJI NIE ZAPRZEPASCI TEGO CO OSIAGNELISMY.
PROTEST TRWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikt nie mówi o ust ustąpieniu, a daniu szansy rządowi. Pamiętajmy protest rozpoczęli zwykli zolle z granicy dołączyli do nich zwykli zolle z wew. kraju. Teraz pod protest podłączyli się nieudolni związkowcy, którzy oczywiści stawali na wyścigi na czele protestu. Pamętając o tym mówcie tym naszym pożal się boże przedstawicielom co mają mówić, nie dajcie sobie narzucić ich opini i sądów bo zawiądą nas oni na skraj przepaści. Nie rozstrzygam tu, czy zawiesić protest tak jak Poznań, czy go czynnie kontunuować, ważne jest to byście to wy o tym decydowali, a nie jakieś Fołty, Smolińskie , Pytlaki, i tym podobni, którzy zawiedli nas już tyle razy.

Re: mobilni na wschód

Sydney napisał:
Info sprawdzone w 100% :!: :!: :!:
Mobilni z Katowic Krakowa Warszawy Łodzi zostają wysyłani na wschód ... od kilku do kilkunastu osób z Izby :!: :!: :!:
Dzisiaj wyjechali już pierwsi :!:

Mobilni z W-wy są z Wami jesteśmy na L4 włącznie z kierownikami

To ze OC Gądki czy OC Poznań UC Poznań przyjdzie jutro do pracy, nie znaczy że zrobi 200% normy. Mamy palec na spuście i jak trzeba strzelimy :D. Jesteśmy gotowi do dalszych działań! Mamy po 2 UZ i krew wiec jak będzie trzeba 3 dni nas w pracy nie zobaczą. Opieka na dziecko to żaden problem- zimą czy wiosną chorują jak na zamówienie :-) Nie ma mowy o jakimkolwiek strachu funkcjonariuszy czy łamaniu sie. Jesteśmy zwarci i gotowi, z tym że jak rząd zacznie kręcić absencja w IC Poznań wyniesie nie 85% a 95%. Żeby było jasne- ludzie w Poznaniu nie boją się! Są zwarci i gotowi!
Co do wschodu- nadal uważam że słusznie protestujecie, pamiętajcie jednak żeby nie wpaść w pułapkę L4- jest porozumienie- nie ma funkcjonariuszy :D

Jeszcze jedno- UZ może sie skończyć
Krew- raz na pół roku
opieka na dziecko "tylko" 2 tygodnie :-)

Protest Włoski....... do osiągnięcia sukcesu
:D Przy tych kolejkach przy ODROBINIE złej woli ze strony fc te korki do wiosny nie zostaną rozładowane bez wzgledu na ilość mobilnych tam wysłanych. Oni tez nie sa głupi i wiedzą ze nie można klepać na szybko bo za pół roku do drzwi im zapukają :D

joku napisał:
Aprpo's alokacji mobilnych i innych chętnych złamasów którzy wyraźili chęć dorobienia 1500 srebrników. Życzę im powodzenia!!? Sam tłuczek nie wystarczy do zrobienia odprawy! Pokażcie mi mobilnego ze znajomością Celiny, ECS-u, NCTS-TIR o uprawnieniach do zalogowania się w innej jednostce nie mówiąc. Zanim sie przyuczą to kolejki zbiegną się za Warszawą - naiwni!!! Jak zwykle, lepiej łatać środkami dorażnymi niż pójść na ustępstwa!!
Ja tam ich chromole, leczę się dalej!
Ja jestem mobilem który pracował na "Celinie","NCTS" czy "Zefirze" więć kolego nie mierz wszystkich jedną miarą, jestem z Wami, nie jesteśmy razem!

slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 5:06 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.
W przypadku negatywnego wyniku jutrzejszych rozmów nastąpi eskalacja protestu

Anonymous napisał:
slawomir.siwy
Mod

Wysłany: Pon Sty 28, 2008 5:06 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.
W przypadku negatywnego wyniku jutrzejszych rozmów nastąpi eskalacja protestu
JEDNOCZYMY SIE W PROTEśCIE

Poznań napisał:
To ze OC Gądki czy OC Poznań UC Poznań przyjdzie jutro do pracy, nie znaczy że zrobi 200% normy. Mamy palec na spuście i jak trzeba strzelimy :D. Jesteśmy gotowi do dalszych działań! Mamy po 2 UZ i krew wiec jak będzie trzeba 3 dni nas w pracy nie zobaczą. Opieka na dziecko to żaden problem- zimą czy wiosną chorują jak na zamówienie :-) Nie ma mowy o jakimkolwiek strachu funkcjonariuszy czy łamaniu sie. Jesteśmy zwarci i gotowi, z tym że jak rząd zacznie kręcić absencja w IC Poznań wyniesie nie 85% a 95%. Żeby było jasne- ludzie w Poznaniu nie boją się! Są zwarci i gotowi!
Co do wschodu- nadal uważam że słusznie protestujecie, pamiętajcie jednak żeby nie wpaść w pułapkę L4- jest porozumienie- nie ma funkcjonariuszy :D

Jeszcze jedno- UZ może sie skończyć
Krew- raz na pół roku
opieka na dziecko "tylko" 2 tygodnie :-)

Protest Włoski....... do osiągnięcia sukcesu
:D Przy tych kolejkach przy ODROBINIE złej woli ze strony fc te korki do wiosny nie zostaną rozładowane bez wzgledu na ilość mobilnych tam wysłanych. Oni tez nie sa głupi i wiedzą ze nie można klepać na szybko bo za pół roku do drzwi im zapukają :D
KREW RAZ NA DWA MESIąCE . POZDRAWIAM PROTESTUJąCYCH.

a tam pieprzycie! jest zgoda na wyjscie na zmiany nie 100% obsady ale po 1 na stanowisko to w niczym nie zaszkodzi protestowi..ten gest jest z naszej strony do kierowców i pana premiera,lecz jesli zwiazki jutro sie nie dogadaja to w kazdej chwili mozna przystopowac..protest jest i bedzie ale bądzmy ludzmi!!! okażmy to kierowcom ze mimo tego jak nam jest ciężko potrafimy miec gest...cały czas sie waham czy isc jutro do pracy ...

Anonymous napisał:
joku napisał:
Aprpo's alokacji mobilnych i innych chętnych złamasów którzy wyraźili chęć dorobienia 1500 srebrników. Życzę im powodzenia!!? Sam tłuczek nie wystarczy do zrobienia odprawy! Pokażcie mi mobilnego ze znajomością Celiny, ECS-u, NCTS-TIR o uprawnieniach do zalogowania się w innej jednostce nie mówiąc. Zanim sie przyuczą to kolejki zbiegną się za Warszawą - naiwni!!! Jak zwykle, lepiej łatać środkami dorażnymi niż pójść na ustępstwa!!
Ja tam ich chromole, leczę się dalej!
Ja jestem mobilem który pracował na "Celinie","NCTS" czy "Zefirze" więć kolego nie mierz wszystkich jedną miarą, jestem z Wami, nie jesteśmy razem!
Skoro pracowałeś w tych systemach to niedługo jesteś mobilem ja też kiedyś pracowałem i wcale za tym ponownie nie tęsknię.Powodzenia trzymaj się, tul żonę i nie przyjżdżaj teraz do nas na wschód.

Zajmę skrajnie niepopularne stanowisku na tym forum. Wzywam do przystąpienie do pracy na czas trwania negocjacji, w imię odpowiedzialności za losy kraju, za los kierowców, za niepowodowanie dalszych strat w funkcjonowaniu przedsiębiorstw.
Dlaczego mamy nie pracować podczas negocjacji, bo ja tego nie rozumiem? Dlaczego nie dajemy odrobiny zaufania rządowi, tylko zawierzamy skompromitowanym związkom zawodowym?Protest zawsze możemy odwiesić.

Anonymous napisał:
a tam pieprzycie! jest zgoda na wyjscie na zmiany nie 100% obsady ale po 1 na stanowisko to w niczym nie zaszkodzi protestowi..ten gest jest z naszej strony do kierowców i pana premiera,lecz jesli zwiazki jutro sie nie dogadaja to w kazdej chwili mozna przystopowac..protest jest i bedzie ale bądzmy ludzmi!!! okażmy to kierowcom ze mimo tego jak nam jest ciężko potrafimy miec gest...cały czas sie waham czy isc jutro do pracy ...

WRAżLIWE JADą I CHWACIT!!!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry