NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Gosc napisał:
Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.
Niestety cały czas odnoszę podobne wrażenie. Wiem ,że chęci mają dobre i walczą w naszej sprawie, ale do kamer trzeba niestety elokwentnie i z sensem. Mam nadzieję, że w delegacji ZZ jest ktoś kto ma gadane i niech nawija!

zeby robic ilosc. po to zeby robic wrazenie, ze protest sie skonczyl. zeby nas zdezinformowac. po to ich tam sciagaja.

Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

Ten ktoś ma rację
Ta rada jest ok!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki stary/a

tirów mobilni nie umieja odprawiać naweet prostych rzeczy..to jest na złamanie protesu...albo sie poddacie albo wytrzymacie

12 Mobilnych z Polski zakwaterowano w Dorohusku. Podobno brną na wschód pozbierani z całej POLSKI? Dzwonił do mnie kierownik zmiany. Informacja 100%! Mam dzisiaj noc. Co robić ?

Uwaga ....słyszałem że nawet z wew. kraju zbierają nie fc bo ich nie ma tylko kadrę kierowniczą? Pytanie po co?

koledzy i koleżanki pracuję bardzo krótko razem z Wami, ale nie dajmy się! Trzeba walczyć do końca!!! Jak teraz odpuścimy to przez resztę kadencji będą nas kopać w d...
To jest jedyna szansa, żeby w końcu nas docenili i pomimo wrogości mediów oraz społeczeństwa które myśli, że bierzemy łapówki musimy walczyć. Ja ryzykuje wszystko co mam będąc teraz na chorobowym, ale chcę mieć czyste sumienie i wiedzieć, że zrobiłem wszystko co mogłem aby wywalczyć tak krzywdzące dla nas prawo i wynagrodzenie.

Pozdrawiam

Anonymous napisał:
12 Mobilnych z Polski zakwaterowano w Dorohusku. Podobno brną na wschód pozbierani z całej POLSKI? Dzwonił do mnie kierownik zmiany. Informacja 100%! Mam dzisiaj noc. Co robić ?

jak to co L4 lub UZ :!: :!: :!:

żeby złamac protest idzie taka fama i jest pytanie co robic siedź na dupie i potakuj ...xMam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie, bo nie wszyscy mają NET !!!

Powrót do góry

udzie nie dajcie się zmanipulować. Jeśli ustąpimy, jutro nie będzie negocjacji. Rząd przedstawi kolejne ultimatum.

Anonymous napisał:
Nie przychodzić oni co najwyżej osobówki moga klepać myślęże będą to robić bardddzzzzooooo wolno.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Mobilni to zawsze byli wbrańcy (ci posluszni dyr i z jego nadania)

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Dzwoniłem do ziomków z Hrebennego! Oni dzisiaj się łamią! Wracają bo podobno też "Pomoc" dostali... Boją się kontroli

Dziś w Radiu Zet sam Janusz Weiss zajął się naszą sprawą,ale wykonał tylko kilka telefonów do kierowców stojących w kolejce i mówił,że czeka na dalsze zgłoszenia ponieważ jest gotów jutro dalej pociągnąć ten temat,zwrócił też uwagę na bardzo długie procedury odpraw jakie u nas funkcjonują w stosuku do innych krajów.

Uważam,że watro by było dać mu jakąś kompetentną osobę w stylu pana SŁAWKA która przedstawi na antenie naszą prawdziwą sytuację!

Telefon na jego automatyczną sekretarkę: 022-622-01-51

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Dzwoniłem do ziomków z Hrebennego! Oni dzisiaj się łamią! Wracają bo podobno też "Pomoc" dostali... Boją się kontroli

HAHHAHA PROWOKACJA JA SIE NIE BOJE I MOI KOLEDZY TEŻ!!!!!! NIE IDZIEMY JAK SIE POWIEDZIAŁO A TO TRZEBA I BEE

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

UWAGA : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

PROTEST TRWA NADAL !

wssc | 28.01.2008

Status
Zamknięty.
Back
Do góry