NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
słyszałam, że przemytnicy z gronowa jeżdżą teraz przez bezledy
szybciutko, bez przeszkód przekraczają granicę

czy to prawda?

Anonymous napisał:
Wiadomość z ostatniej chwili - podobno wszyscy dyrektorzy izb pojechali na spotkanie z premierem do Białej Podlaski :evil:
DYREKTORZY I NAPEWNO NACZELNICY Z WSCHODNICH URZĘDÓW Z POZOSTAŁYCH NIE WIEM

Prośba PROSTEGO CELNIKA.

Może zwariowałem, ale mam prośbę do wszystkich celników i celniczek;
PROSZĘ, rozmawiajcie z kierowcami, SZCZEGÓLNIE tymi najgłośniejszymi. TŁUMACZCIE i ... Proście! Tak, PROŚCIE o pomoc.
Broń Boże nie dlatego, że sytuacja jest tragiczna, NIE !!! To Nam ujmy nie przyniesie, ale może rozwiązać kilka spraw naraz. Kierowcy zobaczą, jak mogą być traktowani w NORMALNYCH warunkach, a Nam i CAŁEJ POLSCE skróci niepotrzebny czas strat i niepokojów. Czy nie łatwiej ugną się DECYDUJĄCY w tym państwie, gdy dwie grupy zawodowe poprą swoje postulaty ?! Jestem naiwny? Może, ale NIGDY mnie nie zawiodły szczere relacje z drugim człowiekiem, ani uczynność wobec CZŁOWIEKA.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Wiadomość z ostatniej chwili - podobno wszyscy dyrektorzy izb pojechali na spotkanie z premierem do Białej Podlaski :evil:

tak, byla migawka z naczalstwem, jak tusk wchodzil do pokoju - oczywiscie wszyscy "ruki pa szwam" i pampersy w spodniach :lol: :lol: :lol:

panie premierze! my protestujemy już od października 2007roku i nikt z rządzących nie chciał tego protestu zauważyć..pan teraz chce rozwiązać nasz problem na kolanie?

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

tak, byla migawka z naczalstwem, jak tusk wchodzil do pokoju - oczywiscie wszyscy "ruki pa szwam" i pampersy w spodniach :lol: :lol: :lol:

A pamersy pełniutkie

Anonymous napisał:
słyszałam, że przemytnicy z gronowa jeżdżą teraz przez bezledy
szybciutko, bez przeszkód przekraczają granicę

czy to prawda?

na gronowie nie było i nie ma przemytników

spokojnie, ze pojechal. szkoda tylko ze tak pozno. w sumie nie dziwne, ze wezwal tam dyrektorow- przeciez nam nie wierzy, jak mowimy, ze 80-90% cła w kraju nie pracuje. pojedzie- co sie od nich dowie? ze trudno dac z rekawa uprawnienia, wiedze, umiejetnosci i zaplecze SG? ze nikt nie da sie wykiwac delegacja na wschod jak w 2004? - niech sie dowie. jak dyrektorzy chca go łudzic, ze znajda ludzi.... sami sie wrobia. NIE BEDZIE POWTORKI ALOKACJI.
wtedy wroci do warszawy- i bedzie w koncu gadal z naszymi.
szkoda tylko, ze tyle czasu to zajmuje... szanowny rzadzie.

Re: Prośba PROSTEGO CELNIKA.

celniczyna napisał:
Może zwariowałem, ale mam prośbę do wszystkich celników i celniczek;
PROSZĘ, rozmawiajcie z kierowcami, SZCZEGÓLNIE tymi najgłośniejszymi. TŁUMACZCIE i ... Proście! Tak, PROŚCIE o pomoc.
Broń Boże nie dlatego, że sytuacja jest tragiczna, NIE !!! To Nam ujmy nie przyniesie, ale może rozwiązać kilka spraw naraz. Kierowcy zobaczą, jak mogą być traktowani w NORMALNYCH warunkach, a Nam i CAŁEJ POLSCE skróci niepotrzebny czas strat i niepokojów. Czy nie łatwiej ugną się DECYDUJĄCY w tym państwie, gdy dwie grupy zawodowe poprą swoje postulaty ?! Jestem naiwny? Może, ale NIGDY mnie nie zawiodły szczere relacje z drugim człowiekiem, ani uczynność wobec CZŁOWIEKA.

MĄDRY GŁOS WART NAGŁOŚNIENIA I POPARCIA

LUDZIE, WIĘKSZOŚĆ Z WAS NIE WIE O CZYM MÓWI...

marysia 2008.01.25 19:33
Mam celnika w bliskiej rodzinie... Wiem jak ta praca wygląda i czego od człowieka i jego rodziny wymaga... Celnik jest całe życie W SŁUŻBIE a jego rodzina razem z nim... Nic się tak nie liczy jak grafik (służb) i polecenie służbowe! A warunki pracy... Na byle bazarze są chyba lepsze warunki sanitarne i gastronomiczne niż na niejednym przejściu granicznym... A przecież ludzie idą do pracy na 12 godzin... A jaką muszą mieć wiedzę zawodową (prawo celne, dokumentacja itp.), którą wciąż trzeba uzupełniać, poszerzać, o tym mało kto wie... A bezpieczeństwo? A odpowiedzialność finansowa i karna za poczynania podróżnych? Za to co się sprytnemu przemytnikowi uda zdziałać? Taka praca powinna być przede wszystkim odpowiednio wynagradzana, dawać możliwość wcześniejszego odejscia na emeryturę, bo na zmianę innych jej składników nie ma chyba szans... Inne niedogodności wynikają z charakteru tej pracy ale to co można, powinno się zmienić na korzyść celników, to o co oni postulują!!!
to jedna z opini na wirtualnej

Anonymous napisał:
Proszę o korektę jeśli źle liczę. ok. 16 000 celników i da kazdego po 1500 zł podwyżki to daje 24 mnl. zł i tej kwoty nie ma?

proszę - oto korekta
24 miliony razy 12 miesięcy :) bo to kasa państwa liczona na ten rok...

to 288 milionów... policz

moja żona jest celnikiem i jestem z Wami, ale... myślcie

Status
Zamknięty.
Back
Do góry