Nagrody na Dzień Celnika!!!

Re: Śmiechu nie warte

taa napisał:
sebast napisał:
Fajne mamy święto ,nie?? Osoby które nie dostały nagród, awansów, muszą jechać na własny koszt do IC BP aby robić za statystów w trakcie imprezy. Nieważne czy to komuś pasuje czy nie, czy ma akurat dzień wolny, musi jechać bo jest liście z kadr. Podobno MF rzucił ochłapy po 300 PLN brutto na osobę.(Ciekawe ile sami sobie przyznali?). Zastanawia mnie czy to jest po 300 pln "na twarz" czy też "w twarz" jak sądzicie? Pamiętacie nagrody 10, 15 lat wcześniej???
W Wawie chodzą plotki że to bedzie 140 brutto na łeb. Ja swoją nagrodę (premię) odsyłam do izby. Nie dam się obrażać

Bo pewnie reszta kasy poszla na imprezke w Swidrze.
Pieczona dziczyzna i inne bajery, na ktore oczywiscie nieliczni zostali zaproszeni.
:evil: :evil: :evil: :evil:

Anonymous napisał:
W katowicach są tak słabi z matematyki że raz im wychodzi 500 a raz 300.
Słabi?? :shock:
Przeciwnie, w zakresie liczenia kasy są perfekcyjnie bezbłędni. Przy prostym dzieleniu* potrafią jak Kartezjusz wyliczyć liczby urojone.

Urojone :D dobre :D No to dostaniecie w KAS 3 razy najnizsza pensja czyli 3300 [j.u.] - jednostek urojonych- premii mozecie dostawac co miesiac nawet 800[j.u.]

MF przyznał 300zł na głowę od dyrekcji zależy termin wypłaty ww. kwoty.

To co się tak władza ociąga w ic katowice z wypłatą. Czyżby była taka honorowa i licytowała się z MFem i w październiku władza powie: jak MF daje 300zł a to my dodatkowo 400zł :lol: Może wladza bedzie startowac w wyborach i liczy że jak sypnie potężnymi :lol: pieniądzami w październiku to w wyborach dostanie sporo głosów więcej. Ostatnio to wynik wyborów dla mrozka to był wstyd jak na tak znanego społecznika.

Zakończyły się zabawy w IC Przemyśl. Wczoraj tj. 23.09 był festyn i tzw. otwarty dzień Izby Celnej. Frekwencja nie dopisała, no i dobrze. Olali to ludzie. dzisiaj rozdawali chucznie awanse. Nawet dawali tym co się opierdalają i pilnują "jak pies" swoje koleżanki. Byli wysocy urzędnicy, kapelani itd. Nawet defilada przemarszowała. Ale parada. Jestem ciekaw co ci ludzie, którzy maszerowali dostaną od cła. W wojsku jest urlop nagrodowy, może jakaś kasa. A u nas nagrodą jest to że cię nie zamkną. Ludzie chodzili za free. Szkoda gadać, płakać się chce nad tym wszystkim. Tu nie ma się z czego cieszyć. cofnijmy się jakieś 5 - 7 lat wstecz do obchodów Dnia Służby Celnej. Miłe chwile. A nagrody? Po 207 zł na rękę. Jałmużna. Ważne że wszyscy po równo, bo te nagrody roczne i półroczne to się różnie wahają. Im mniej robisz tym dostajesz większą nagrodę.

Wszyscy po tyle samo. 200 zł na rękę. Od dziasiaj mam w dupie napinanie się w pracy. Spokojnie i bez nadwyrężania krzyża. Z góry idzie przykład jak pracować trzeba.

Laguna napisał:
Od dziasiaj mam w dupie napinanie się w pracy. Spokojnie i bez nadwyrężania krzyża.

W Białej najciekawsze jest to że inni aplikanci z którymi pracuje się ramię w ramię zarabiając parę stówek więcej - zależy kiedy się przyjąłeś. Nieźle to wpływa na morale...jeśli jeszcze takowe ktoś posiada

zarobki kierowników...

z tymi zarobkami kierowników też nie jest tak.,. jak tu sie niektórzy podniecają.. jestem kierownikiem OC wewnątrz kraju ... płaca netto 2200 z wysługą 15 lat stażu...

Warszawa nic raczej nie da.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Fajnie bylo dzis na defiladzie :?: :!: :?: :!: :?: :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

W IC Katowice ma kapnąć ponoć po 300 zeta brutto.No to będzie trochę ponad 200 na łapę.
30 września rzucam wypowiedzenie i niech mnie cmokną.Od nowego roku będę wolnym człowiekiem.Pozdrowienia :D

Back
Do góry