Nagrody na Dzień Celnika!!!

kasa i parada.

Wawa słuchy chodza o 300 brutto. Na defiladzie było fajnie. Pierwszy raz byłem na czymś takim. Był nawet Głównodowodzący SSC. szkoda tylko że ta impreza była zamknięta tj. żadnych rodzin, gości (oprócz śmietanki z MF). tak jakoś za drętwo. szkoda bo to niezła sposobność do pokazania SC szerszemu gronu społeczeństwa.

Żenada!!! niech se te 300 brutto wsadzą tam gdzie słońce nie dochodzi... Tak jeszcze nie było, a robię ponad 15 lat. I niech nikt nie zrzuca tego na kampanię wyborczą! A swoją drogą - oby tak dalej....głosujmy na PIS! Żygać się chce...

mogliby nam nic nie dawać, nawet tych 300 brutto - przynajmniej nie byłoby tyle powodów do płaczu... że tak mało, że żenada, jałmużna itp

mogliby nam nic nie dawać, nawet tych 300 brutto - przynajmniej nie byłoby tyle powodów do płaczu... że tak mało, że żenada, jałmużna itp
Brak zgody. Kiedyś wszystko szło na wysokie nagrody dla dyrektorów i ewentualnie ich najbliższego otoczenia. Proponuję też policzyć ile było już tego typu środków odkąd nastały zmiany w gospodarowaniu oszczędnościami na funduszach płac. Dwa razy pod koniec roku, dwa razy na dzień celnika i ze dwa razy na Wielkanoc i chyba jeszcze ze dwa razy z jakiejś tam innej okazji - nazbierało się tego trochę.
To prawda, że jak nie było nic to nie było powodów do narzekań.

fakt

Pan Sławomir ma racje. Zamiast nagrody dla kadry po 1500 na głowę mamy po 200 ale dla każdego. i to jest moim zdaniem ok. no ale jak ktoś miał te 1,5 to narzeka...

Brak zgody. Kiedyś wszystko....

Nie wiadomo jakie teraz dostają nagrody. Obawiam się ze suma jest ciągle taka sama tylko teraz dzielą na 4 razy. Kiedyś było tylko 2 razy ale po 600 lub 700 a teraz jest 4 po 200-300 i w sumie wychodzi na to samo. Ja się pytam który z dyrektorów wywalczył i dostał coś ekstra na podwyżki przez ostanie dwa lata???

Po upływie 4 lat od zatrudnienia w SC zarabiałem ok 2,5 raza tyle co kolega który zatrudnił się jako kierowca na TIR-ach. W tej chwili on zarabia trzy razy tyle co ja i jeszcze wybiera w ofertach pracy. Co wy na to?????

Znacie nową ,ostatnią wersję ustawy o KAS po konsultacjach międzyresortowych, warto poczytać(jest na wolnej stronie). Te aktualne awanse w swietle ustawy można wsadzić sobie w d.... Ciekawe są też wyjaśnienia: trzy standart 1. wykształcenie (studia profilowane tylko dzienne), 2. przydatność zawodowa (etaty elitarne-indywidualne propozycje mobilni, analitycy), 3. Zasoby Kadrowe zostaja tylko na papierach. Na inspektora KAS musisz zdać egzamin (W TYM JĘZYK ANGIELSKI - TYLKO).czy ktoś mi powie co znaczy:SPŁASZCZYĆ RESORT

Back
Do góry