bolo1999
Dobrze znany użytkownik
Kas to nie jest jednostka organizacyjnaCześć wszystkim.
Również jestem na tym samym etapie, jednak spokojnie czekam na informację od działu kadr.
Jako że nie chcę zakładać nowego tematu mam pytanie do ludzi bardziej doświadczonych w funkcjonowaniu tej jednostki.
Mianowicie moje pytanie brzmi jak przełożeni czy też jednostka organizacyjna(jaką jest kas) zapatrują się na dodatkowy zarobek funkcjonariusza? Mam aktualnie umowę na zlecenie, którą mogę realizować bez problemu tak, aby nie ingerowała w czas poświęcony służbie i pytanie czy po przyjęciu muszę z tego zrezygnować czy też spokojnie mogę kolokwialnie mówiąc, dorabiać bez żadnych przeszkód? Chciałbym też wiedzieć jak wygląda to w przypadku chęci założenia chociażby działalności gospodarczej(np. sklep internetowy/handel samochodami używanymi)?
Praca w tej służbie odpowiada moim zainteresowaniom i kierunku jaki obrałem z wykształcenia, jednak zarobki są dosyć niskie jak widać, więcej zarabiają protokolanci w sądach czy ludzie w urzędach pracy.. Dlatego też fajnie byłoby podjąć dodatkową formę zarobku a mimo to podążać w kierunku spełnienia zawodowego.
Poza tym kilku z Was pisało, że 'jak komuś się nie podoba to może odejść' i właśnie tutaj moje kolejne pytanie, jaka to jest forma zatrudnienia? Ile wynosi ewentualny okres wypowiedzenia?
Pozdrawiam
Samochody używane? Wykluczone, z powodu konfliktu interesów, ty chciałbyś ja najmniej zapłacić podatku, cła i akcyzy, i mogłoby to wpłynąć na twoje służbowe dziaĺania lub ryzyko nacisku na kolegów, nawet bez twojego udziału mogliby nie chcieć zrobić ci krzywdy
"Praca w tej służbie"? Służba w scs, na podstawie mianowania, zacznij od przejrzenia ustawy o kas