Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wg KAS z kujawsko pomorskiego: "Test wiedzy przeprowadza się w wydzielonych pomieszczeniach, pod nadzorem co najmniej 210:30 W skarbówce w Legnicy
Ktoś wie ile czasu jest przeznaczone na test? Czy pytania są otwarte czy wielokrotnego wyboru? Nie wiem czy brać urlop w pracy czy zdążę na 11:30 jeśli test się zacznie o 10:30.
Tu informacja z Warmińsko-Mazurskiego10:30 W skarbówce w Legnicy
Ktoś wie ile czasu jest przeznaczone na test? Czy pytania są otwarte czy wielokrotnego wyboru? Nie wiem czy brać urlop w pracy czy zdążę na 11:30 jeśli test się zacznie o 10:30.
Na pytania dotyczące Służby Celno Skarbowej najbardziej przyda się Ustawa o Krajowej Administracji Skarbowej. Jeśli chodzi o pytania , które pojawiły się u mnie na teście z ustawy to kto kogo mianuje na poszczególne stanowiska, Kapelani w KAS, stopnie służbowe (jakie dostaje osoba od razu przyjęta do służby), co jaki okres pracownik SCS jest poddawany kontroli (w trakcie słuzby przygotowawczej oraz w trakcie służby stałej), za co funkcjonariusz moze zostać zawieszony do 3 miesięcy, czy stopnie są dożywotnie.Test wiedzy
Hej mam pytanie odnośnie testu wiedzy jakie mogą pojawić się pytania dot. Służby celno-skarbowej . Zakres jest bardzo szeroki i może ktoś podpowie czego najlepiej się nauczyć .
Z góry dziękuję za informację
Dziękuję bardzo właśnie nie wiedziałam czego się najbardziej uczyć a w jakim mieście jesteś ?Na pytania dotyczące Służby Celno Skarbowej najbardziej przyda się Ustawa o Krajowej Administracji Skarbowej. Jeśli chodzi o pytania , które pojawiły się u mnie na teście z ustawy to kto kogo mianuje na poszczególne stanowiska, Kapelani w KAS, stopnie służbowe (jakie dostaje osoba od razu przyjęta do służby), co jaki okres pracownik SCS jest poddawany kontroli (w trakcie słuzby przygotowawczej oraz w trakcie służby stałej), za co funkcjonariusz moze zostać zawieszony do 3 miesięcy, czy stopnie są dożywotnie.
-Ustawa o KAS (jak jesteś ambitny to jakieś rozporządzenia do ustawy)Test wiedzy
Hej mam pytanie odnośnie testu wiedzy jakie mogą pojawić się pytania dot. Służby celno-skarbowej . Zakres jest bardzo szeroki i może ktoś podpowie czego najlepiej się nauczyć .
Z góry dziękuję za informację
Z BiałegostokuDziękuję bardzo właśnie nie wiedziałam czego się najbardziej uczyć a w jakim mieście jesteś ?
Tak, widziałam, że poszukują we Wrocławiu, Jeleniej Górze, Wałbrzychu itd. Czyli to, że mieszkam we Wrocławiu i składam papiery do oddziału we Wrocławiu, nie ma za bardzo znaczenia? Po przejściu testów, od razu mogą mnie oddelegować do pracy, przykładowo w Jeleniej Górze? Powyżej 50 km od miejsca zamieszkania?
W przyszłym tygodniuSuper, że jesteście zadowoleni, bo my starzy inaczej podchodzimy do tej służby to się nie zrażajcie. Kiedy będziecie mieć wyniki?
A jak poszło Tobie?Jak tam nastroje (wrażenia) po teście ? Ktoś mierzy w maksymalną ilość punktów ?
Test w miarę ok. Trochę pytań "typowych", przewijających się na forum, a kilka mnie zaskoczyło. W maksymalną ilość punków nie mierzę bo wiem, że popełniłem przynajmniej jeden błąd przy pytaniach z UE. Mimo wszystko jestem w miarę zadowolony. Tobie jak poszło?
Naliczyłem 4 błędy, dopuszczam możliwość jeszcze ewentualnie do 2 błędów. Ogólnie moim zdaniem jakoś specjalnie łatwy nie był, porównując np. pytania które przewijały się w różnych wątkach na tym forum, czy szczegółowość niektórych pytań np. z UEA jak poszło Tobie?