Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
4 osoby na jeden etat niestety do ostatniego etapu rekrutacji dociera tylko co 4 osobaCześć, Czy ktoś biorący udział w ostatnich naborach we Wrocławiu mógłby napisać ile mniej więcej osób chętnych zgłaszało się do naboru? Więcej niż 10-15 na 1 etat ?
Oczywiście, że możeszDzień dobry,
Aktualnie prowadzony jest nabór do Służby Celno Skarbowej we Wrocławiu na stanowiskach w Pionie Zwalczania Przestępczości Ekonomicznej.
Mam pytanie wobec tego, czy osoba, taka jak ja, kobieta, która nie miała w swoim życiu doczynienia z żadną służbą jest w stanie się tam "zaklimatyzować"?
Jeśli oczywiście przejdę wszystkie testy.
Jak wygląda praca w tym pionie?
W ogóle, jak wygląda praca na służbie we Wrocławiu?
Jutro będę kompletować wszystkie dokumenty potrzebne do zgłoszenia kandydatury a właśnie znalazłam forum celnicy.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Oczywiście, że możesz
W tych grupach przedewszystkim liczy się "pierś nie mleczna lecz waleczna"
A tak serio, to zastanów się czy będzie tobie odpowiadać praca z bronią?
Bo np u zielonych jesteś bardziej urzędnikiem, tam od razu nikt nie będzie się wyrywał do Ciebie z piesciami, za wykryty przemyt czy inne nieprawidłowości, tu jest zupełnie inna charakterystyka pracy, ale jak najbardziej możesz, sporo kobiet pracuje w WZP i sobie świetnie radzą
Pierwszy etap rekrutacji czyli test wiedzy planowany jest na 12 marca. Następne etapy czyli test sprawności, psychologiczne, rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w kolejnych 3 tygodniach. To ostatni dzwonek aby uzyskać formę na test sprawności (głównie chodzi o czas biegu na 1000 m mężczyźni i 600 m dla kobiet) i przygotować się do testu wiedzy.Witam wszystkich celników!
Pytanie do aplikujących w ostatnim naborze czy ktoś ma już jakieś info na temat pierwszych spotkań?
Owszem mundury już będą jednakowe, jednak praca w WZP a w innych komórkach to dwa różne światy, zresztą jeśli nadal pracujesz to sam wiesz, a tu trzeba dziewczynie, która dopiero co chce w tym zawodzie pracować trochę naświetlić sprawę, nie uważasz?
Jak ja byłem to tak to się nazywało, zielonym na OC też byłem i to niejednym, a o co się rozchodzi? Jak byłem na OC to pamiętam że biała oszula, krawat i za biurkiem obsługiwałem petentów, w wzp biegałem po rynkach, nocne akcje, orzeszukuwanie chat, statków, zupełnie inna praca niż u zielonych, a teraz jest inaczej? No raczej nie w IAS gdzie ja pracowalem
Orientujesz się może czy nabór do Legnicy będzie prowadzony razem z Wrocławiem, a jeśli nie to na kiedy planowany jest test wiedzy dla Legnicy?Pierwszy etap rekrutacji czyli test wiedzy planowany jest na 12 marca. Następne etapy czyli test sprawności, psychologiczne, rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w kolejnych 3 tygodniach. To ostatni dzwonek aby uzyskać formę na test sprawności (głównie chodzi o czas biegu na 1000 m mężczyźni i 600 m dla kobiet) i przygotować się do testu wiedzy.
Tak w sumie to logiczne jest właściwie, żeby przeprowadzić test wiedzy np. w Legnicy czyli tam, gdzie są kandydaci. Zwłaszcza w tej sytuacji pandemii.Tak logicznie myśląc nabór jest prowadzony przez IAS Wrocław i tam składałeś papiery, czyli wyższa jednostka/region. To, że aplikowaleś do Legnicy nie ma żadnego znaczenia bo naborem zajmuje się region i obejmuje on wszystkie komórki/oddziały. Reasumując Wrocław prowadzi rekrutację dla całego województwa. Tak na chłopski rozum
Test wiedzy odbędzie się 12 marca 2021r.To kiedy stajecie do testu wiedzy? Czekamy na nowe koleżanki i kolegów.