Modernizacja 2025 jaki podział.

wg mnie i tak trzeba będzie osiągnąć kompromis z DIASami, oni będą chcieli by jak największa pula przypadła im do podziału. W tej sytuacji najlepszym punktem wyjścia do negocjacji będzie po równo i potem dodatkowo stażowe. Nie warto już na starcie oddawać im pola.

wg mnie i tak trzeba będzie osiągnąć kompromis z DIASami, oni będą chcieli by jak największa pula przypadła im do podziału. W tej sytuacji najlepszym punktem wyjścia do negocjacji będzie po równo i potem dodatkowo stażowe. Nie warto już na starcie oddawać im pola.
Cenię Ciebie przedmówco, lecz tutaj pokazujesz ego! Co tě 5% zbawi kogokolwiek? A z tych 5%, o ile będzie właściwie podpisane i zrealizowane porozumienie, starczy dla tych, którzy minimalnych wskaźników nie osiągnęli!

...
6. Ucywilnieni FCSC, podobnie, jak pracownicy UKS (w tym SZNP) osiągają min. mnożniki.
...
Ponieważ zdaje mi się, że mówimy różnymi językami i jednocześnie w pozostałych punktach muszę przyznać, że mogę znaleźć zarówno Twoją rację, jak i jej zupełny brak, dyskusję o tym z mojej strony na forum uważam za bezcelową, gdyż argumenty przedstawiłem już w bardzo wielu postach, a nie lubię się powtarzać.

Odniosę się jednak samolubnie do cytowanego tu punktu tylko dlatego, że jest absolutną nieprawdą, czego DOWODEM jestem sam osobiście.
Podkreślę jednak dużo mniejsze znaczenie dla mnie "osiągnięcia mnożnika", z którym jako niepokorny prędzej czy później jakoś dałbym sobie radę - choćby przez kolejny pozew sądowy.
Dużo istotniejsze jest dla mnie załatwienie kwestii zaległych od 15 lat (odliczam ustaloną na 5 lat częstotliwość) awansów, a to dlatego, że moja regionalna Pani Przewodnicząca stwierdziła: "KWESTIĘ ZALEGŁYCH AWANSÓW MOŻEMY ZAŁATWIĆ JEDYNIE PRZY POMOCY OBECNEJ MODERNIZACJI", a właśnie nadchodzi jej ostatnia transza i jakoś nikt z Zarządu ani nie chce tego potwierdzić, ani też w związku z modernizacją nawet odnieść się do tych wieloletnich zaniedbań ...

Widać, że prezesów jest wielu, a mniej konstruktywnych pomysłów. Ja jednak uparcie poproszę o pomysły.
Proszę nie wyzywać mnie od "prezesów"!
Swoje prywatne poparcie dla przedstawionej tu już propozycji wyraziłem, natomiast jako "ucywilniony" uważam, że nie mam prawa konstruować nowych propozycji dla funkcjonariuszy.
Odnośnie zaś cywili swoje uwagi zawarłem już w kilku, lub nawet kilkunastu postach na tym forum ...

Realizujcie docelową siatkę wynagrodzeń i stanowisk str. 18 instrukcji awansowania. Po coś chyba ją tworzyliście? Jak nie z modernizacji to z czego chcecie w przyszłości osiągnąć przyjęte cele?

Dzięki WIELKIE Kolego/Koleżanko!
To właśnie usiłuję przekazać, ale może Twoje słowa będą bardziej zrozumiałe dla naszych przedstawicieli ...

Nie wiem po co te prośby o propozycje, czemu ma służyć ten wątek. Wszystko już jest napisane, droga została obrana przez ZZ Celnicy.pl. Życzę wytrwałości i odwagi w dążeniu do celu.

Cenię Ciebie przedmówco, lecz tutaj pokazujesz ego! Co tě 5% zbawi kogokolwiek? A z tych 5%, o ile będzie właściwie podpisane i zrealizowane porozumienie, starczy dla tych, którzy minimalnych wskaźników nie osiągnęli!
-nie jestem temu przeciwny ale czy mógłbyś podać konkretny pomysł jak ma to wyglądać?
-Osiągnięcie docelowych mnożników uważam teraz za nierealne, jest zbyt mało kasy. Pieniądze na przyszły rok to zaledwie wyrównanie wzrostów kosztów życia a nie podwyżki, patrzmy realnie, nie czas na naprawianie/uzdrawianie/reformowanie służby gdy budżet się sypie. Gdyby był 15% wzrost kwoty bazowej moglibyśmy rozmawiać o docelowych mnożnikach.
-Im więcej subtelności i szczegółów wprowadzimy do podziału tym więcej osób będzie niezadowolonych. Po równo uważam, za najmniejsze zło. ----Moje ego nie ma tu nic do rzeczy, po prostu, jeśli ktoś nie ma maks stażowego to mu rosnie co roku, starym juz nie rośnie a i tak niedługo odejdą, dlatego uważam, że powinno byc po równo a potem stażowe ale sie przy tym nie upieram, po równo tez uważam za sprawiedliwe.

ps.
fajnie, że zaczęlismy dyskutowac.

Dzień dobry,
analiza została dokonana przez nas, na podstawie informacji otrzymanych od DIAS na podstawie naszego wniosku i pokazuje, że FSCS na dzień 1 .08.2024 r. wszyscy osiągnęli min. mnożnik (nie ma mowy zatem o naszej pomyłce). Oczywiście, jeśli ktoś awansował na stanowisku, po wyżej wskazanej dacie i DIAS nie zastosował się do ONSTRUKCJI AWANSOWANIA (osoba awansowana powinna otrzymac taki wzrost mnożnika, aby osiągnęła po tym awansie mnożnik min. na danym stanowisku).
Wspomina Pan o braku awansów, np. co najmniej od 5 lat - tutaj też mamy dane od DIAS. Zatem piszcie Państwo propozycje, może dla funków 95 % po równo i 5 % na zaległości awansowe w stanowisku co najmniej od 5 lat? Prosimy o opinię. Pozdrawiam
Z przeprowadzonych rozmów wynika, że 95% po równo i 5% na zaległości są akceptowalne dla moich rozmówców i dla mnie też. Mowa o funkcjonariuszach.

-nie jestem temu przeciwny ale czy mógłbyś podać konkretny pomysł jak ma to wyglądać?
-Osiągnięcie docelowych mnożników uważam teraz za nierealne, jest zbyt mało kasy. Pieniądze na przyszły rok to zaledwie wyrównanie wzrostów kosztów życia a nie podwyżki, patrzmy realnie, nie czas na naprawianie/uzdrawianie/reformowanie służby gdy budżet się sypie. Gdyby był 15% wzrost kwoty bazowej moglibyśmy rozmawiać o docelowych mnożnikach.
-Im więcej subtelności i szczegółów wprowadzimy do podziału tym więcej osób będzie niezadowolonych. Po równo uważam, za najmniejsze zło. ----Moje ego nie ma tu nic do rzeczy, po prostu, jeśli ktoś nie ma maks stażowego to mu rosnie co roku, starym juz nie rośnie a i tak niedługo odejdą, dlatego uważam, że powinno byc po równo a potem stażowe ale sie przy tym nie upieram, po równo tez uważam za sprawiedliwe.

ps.
fajnie, że zaczęlismy dyskutowac.
Witaj, a ja nie mówię o wyrównaniu wszystkim kosztów życia, które wzrastają wszystkim obywatelom równo, tylko o wyrównaniu krzywd z zaległościach!

Ale naprawdę to nie są moje sprawy, jak dla f-szy, tak i dla cywili. Jestem od kilkunastu miesięcy poza.
Mnie interesuje likwidacja krzywd kilkunastu tysięcy emerytów 2023, którym już nic nie urośnie poza długami (nie licząc corocznej waloryzacji emerytur).
30 lat służby na karku.
Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych!

Ale naprawdę to nie są moje sprawy, jak dla f-szy, tak i dla cywili. Jestem od kilkunastu miesięcy poza.
Mnie interesuje likwidacja krzywd kilkunastu tysięcy emerytów 2023, którym już nic nie urośnie poza długami (nie licząc corocznej waloryzacji emerytur).
30 lat służby na karku.
Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych!
temat krzywd jest tematem bardzo delikatnym. Oczywiście krzywdy powinny być naprawione ale jak świat światem sprawiedliwość nigdy nie była na pierwszym miejscu. To taka mała dygresja filozoficzna. off topic

Back
Do góry