masowa ucieczka z IC Katowice

• Thread starter Thread starter Celnik Piotr
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ludzie tak czytam to forum i zastanawiam sie nad jednym czy my wszyscy pracujemy w jednej firmie? Opanujcie się Katowice Cieszyn , przecież jedziemy na tym samym wózku. Nie jest kolorowo, ale przecież nikt nikogo nie trzyma, każdy może spróbować gdzie indziej pracować!!
Ja osobiście pracuje prawie z samymi ludzmi z Cieszyny świetni ludzie i pracownicy, pomimo że pracy jest w bród atmosfera jest ok.
Braki kadrowe są wszedzie, w Tychach podobno od tygonia zamknięty jest sekretariat, akcyza na L4, urlopy a na salii odpraw 3 osoby a roboty w bród i co wy na to?

Puchatku!
Atmosfera w Tychach ok? Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz?
Spytam krótko: Pod tym kierownikiem??? Znam akurat stosunki tam obecnie panujące. Kiedyś inni Tychom zazdrościli i ntegracji załogi, ale teraz, pod panowaniem Hrabiego, który tylko intryguje i próbuje skłocić załogę współczują. A może tobie złożył propozycję, że jak będziesz donosił to będzie ci dobrze. Znam kilka osób co takie propozycje dostały, ale oficjalnie to powiedziały na sali. A ile osób się do tego nie przyznały? Za czasów Pani Naczelnik- to był zarówno pod względem jakości, jak i stosunków międzyludzkich wzorcowy oddział. A co z niego zrobił Hrabia??? Jeśli nie pracujesz w Tychach, to spytaj się nielicznych co tam pozostali ze starej ekipy jak było kiedyś i jak powinno wyglądać dzisiaj? A to, że osoby z Cieszyna zostały życzliwie przyjęte to na pewno nie zasługa hrabiego, tylko załogi tam pracującej. Dziwię się, że Hrabia jeszcze tam trwa, mimo wielu negatywnych wyników kontroli, zwłaszcza jego dyscypliny pracy. No, ale koleżeństwo zobowiązuje...

Muszę poprawić Puchatka-na sali jest w porywach do trzech osób obecnie jedna przeważnie!Chcę również stanąć trochę w obronie Hrabiego jak go tu nazywacie.Moim zdaniem nie budzi poważniejszych zastrzeżeń.Poza bierną postawą na zebraniach wierhuszki i małej aktywności w kręgu zadań bierzących-czytaj pracy-jest O.K.Ale w końcu mała aktywność jest przywilejem kierowników.

...

Z tego co się orientuję to najwcześniej przenosiny do Sławkowa z D.G. są możliwe w listopadzie. Owszem jest remontowany teraz budynek terminalu. Zwróce tylko uwagę na możliwość dojazdu do euroterminala - jeden autobus co 40 minut.

No dobra, a ile autobusów i z jaką częstotliwością jeździ do Pyrzowic i nikt nie narzeka. Jeszcze rzadziej jeźdżą kolego i średni czas dojazdu z np Sosnowca to ok. 1,5 h.

No nie przesadzaj z tymi dojazdami do Sławkowa. Tylko o jakieś parę kilometrów dalej będą mieć, ale za to nową siedzibę.

Gość !! Ja mówiłem o atmosferze miedzy ludźmi na sali, a ty odrazu wyjeżdzasz o sprawie wiadomej. A jeśli chodzi o propozycje donoszenia dostałem taką propzycję ale nie skorzystałem chociaż inni uważaj inaczej, ale to ich problem. Ja się z pracą nie indetyfikuje. A pozatym jaka płaca takie podejście, nie długo nie będzie miał kto pracowć, bo w styczniu pewnie sporo osób odejdzie. Ludzi oczekujących na lepsze czyli KAS od stycznia , ktory nie dojdzie do skutku, znów nas potraktowali jak zawsze czyli olali.

Są tacy co do stycznia nie czakają. Już wpłyneło kilka podań do Krajowej Informacji Podatkowej na wrzesniowy nabór. Dają 300-600 netto więcej niż zarabiasz.Bardzo sie opłaca i żadne tam obiecanki cacanki.

To wspaniała forma integracji śląskich celników.
Co przyniesie - przyniesie im wiele radości i korzyści, zbliży ku sobie oraz wzmocni solidarność i współpracę. Może przyczyni się do przyhamowania masowej ucieczki ...
Impreza ma najwyższy priorytet, może nawet dyro ogłosi dzień 15 września wolnym od pracy.
:wink:

Anonymous napisał:
To wspaniała forma integracji śląskich celników.
Co przyniesie - przyniesie im wiele radości i korzyści, zbliży ku sobie oraz wzmocni solidarność i współpracę. Może przyczyni się do przyhamowania masowej ucieczki ...
Impreza ma najwyższy priorytet, może nawet dyro ogłosi dzień 15 września wolnym od pracy.
:wink:

Qr.a ...ale cyrk .......jak sobie pomysle czego mi przez alokacje zaoszczędzono.... :twisted: ..... szczegolnie jajcarska jest wstawka o przyhamowaniu masowej ucieczki.......
To pisalem ja - Dekadent - celnik dawny cieszynski, obecnie na Ost-froncie, ale planuje zdezerterowac do Anglikow :lol:

Bawmy się pijmy i radujmy i modlmy w katowickiej izbie i nie uciekajmy gdzie nam lepiej płacą tylko pracujmy niewolniczo juz prawie za darmo.

szkoda tylko że w życiu jest inaczej , rachunki trzeba płacić, a nie bawić się , Bedzie kasa to i będzie zabawa.A co do ucieczki z IC k-ce , to nie wiem czy się da ja powstrzymać skoro nasi decydenci tak o pracowników dbaja, premie po 300 zł, pensje mniejsze niż w Biedronce. Brawo, brawo zabawa trwa...

Back
Do góry