M
Max
Gość
Czyżby demokracja pojawiła się dopiero teraz za nowego dyrektora w IC Katowice :?:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
przepraszam że cytuję własny post ale muszę sprostować - napisałem to na podstawie informacji od ludzi którzy wrócili ze wschodu z tym że nie do IC Katowice. Ale ich nie interesuje kto płaci tylko żeby w końcu wrócićm do domu.Jeżeli jest tak jak mówicie to chyba nie do końca jest to zgodne z Ustawą o Służbie Celnej - przecież te powroty są w ramach przeniesień służbowych więc z etetem i kasą. Ale jak przeczytałem post z Koszalina na temat interpretecji podróży słuzbowej (nie płacą z domu do pierwszego miejsca kontroli oraz z ostatniego do domu) to nic mnie nie zdziwi. Szkoda że tea sprawa powoduje niechęć do ludzi którzy wracają z alokacji. Pozdrawiamj.23 napisał:Wracają z etetami i z kasą z którą w listopadzie 2003 poszli na wschód więc nic wam nie uszczkną z waszych "oszczędności"
Znowu nie przesadzaj w drugą stronę z tą niechęcią bo takowej nie ma. Kwestia mocno problematyczna jest jedynie dlaczego akurat przywracani są w pierwszej kolejności ci co poszli na własny wniosek. Poza tym wychodzi na to, że władcy przywracają ale nie zdobyli żadnej kasy w Mf żeby mieli dla tych ludzi.Szkoda że tea sprawa powoduje niechęć do ludzi którzy wracają z alokacji. Pozdrawiam
Nie chodzi o to kto płaci. Ludzie powinni wracać bo zostali ewidentnie skrzywdzeni. Jeżeli wszystkich nie można przywrócić, to tacy powinni mieć pierwszeństwo. Nie mam pojęcia czym kieruje się p.o dyrektora. Pozostanie to jego gorzką tajemnicą.j.23 napisał:napisałem to na podstawie informacji od ludzi którzy wrócili ze wschodu z tym że nie do IC Katowice.
Z alokacją "na wniosek" często było tak ze ludzie pisali ze chcą np. do Przemyśla bo to zawsze bliżej niż do Olsztyna czy Białegostoku, często pisali też z obawy (niepracująca żona w razie zwolnienia brak środków do zycia). Czyli były to "wnioski" często wymuszone- ale Jabol masz racje nie ma zegoś takiego jak alokacja na wniosek.