masowa ucieczka z IC Katowice

• Thread starter Thread starter Celnik Piotr
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Niee. Już nie moge czytać tych waszych wypocin. Tyle lat wszyscy lizali tyłki "poprzedniemu", nikt głośno nie potrafił się odezwać i upomnieć nawet o swoje, a teraz cała "banda" zawiedzionych i pokrzywdzonych. Normalnie można zwymiotować waszymi nędznymi wypocinami. :evil:

Dokładnie tak kolego, święta racja. Dupska lizali Starowi, Karolusowi i Góralowi a teraz im źle.... Wszyscy w/w do REKu powinni trafic i decyzję klepać!!! fachowcy od siedmiu boleści darmozjady jedne!!! Jedyny minus nowych, powtarzam jedyny to taki że się za nich nie wzięli i ciepłe posadki im dali.

Niee. Już nie moge czytać tych waszych wypocin. Tyle lat wszyscy lizali tyłki "poprzedniemu", nikt głośno nie potrafił się odezwać i upomnieć nawet o swoje, a teraz cała "banda" zawiedzionych i pokrzywdzonych. Normalnie można zwymiotować waszymi nędznymi wypocinami.

Kolego czasy się zmieniają, a tylko krowy nie zmieniają swoich poglądów. Jak przyszła nowa miotła to zewsząd słychać było ileż to 'błędów i wypaczeń w funkcjonowaniu" i że nie ma kim robić. I co ? Co się zmieniło?

Dokładnie tak kolego, święta racja. Dupska lizali Starowi, Karolusowi i Góralowi a teraz im źle.... Wszyscy w/w do REKu powinni trafic i

Gdzie??? :lol: Idź przedstaw swoją wizję dyrektorowi.

No cóż!
Jak zwykle- brak klasy wychodzi z naszych kolegów. Tematem dyskusji miał być powód masowych odejść z naszych urzędów i izby, a nie plucie na poprzednią i obecną władzę.
Ponadto było pytanie o nową siedzibę izby. Ponoć z Grunwaldzkiego na Żelazną, w pierwszej kolejności ma się ewakuować Urząd. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić te informacje?
A ja tam tęsknię do dawnych czasów. Star mi nie przeszkadzał, a atmosfera pracy była super, ludzie byli sobie życzliwsi, nie było tyle świństwa, zawiści i nieżyczliwości co teraz. Ludzie podawali sobie ręce zamiast noży (parafrazujc Dżemów)...

Jak zwykle- brak klasy wychodzi z naszych kolegów. Tematem dyskusji miał być powód masowych odejść z naszych urzędów i izby, a nie plucie na poprzednią i obecną władzę.

Klase to właśnie ludzie pokazują jak się zwalniają i odchodzą, a nie trzymają kurczowo stołków, stołeczków jak stara i nowa władza. Niestety kolego izba "to nie żadna jakaś perfumeria". To władza powinna świecić przykładem i pokazać klase. Skoro ona znaczy władza nie dba o swoich podwładnych urzędników to ludzie mówią dosyć, koniec. I tak dzieje niestety nie tylko w naszej izbie.

"jedyny to taki że się za nich nie wzięli i ciepłe posadki im dali.[/quote]

Dokładnie tak zollik. To jest ich największy błąd, że nie oczyścili się z byłych dyrektorków i naczelników tylko powierzają im jeszcze jakieś sprawy i "dziwne" funkcje. To ci starzy cały czas "jątrzą" w Izbie i w Urzędach, podgrzewają atmosferę i podjudzają ludzi do pisania bzdur i narzekania, bo mają nadzieję żw wróci "stare". Myślałem że jak przyjdzie "Nowy" to nie będziemy ich musieli oglądać, a tu niektórzy jeszcze nawet nami starają się rządzić. Wielki błąd !!!!!!

Potworzyli jakieś samodzielne stanowiska dla wielu eksów. Jak nie stanowiska to dobre wybrane miejsca. Tak naprawde eksy mają się jeszcze lepiej niż wcześniej. Tylko ławka robotników kurczy się i trzeba na gwałt sciągać posiłki z alokacji. Polityka kadrowa fatalna. Chyba nie ma gorszej izby w kraju.

Ta dyskusja o eksach przypomina mi historię stalinowskiej Rosji , wszystkim poprzednikom kulka w łeb , wymyślonym wrogom kulka w łeb, itp , itd , mam nie potrzeba KAS-u sami się rozpier....y od zewnątrz.
Być może już niedługo zniknie sc a nas maluczkich byłe uksy porozstawiają po kątach przy wydatnej pomocy obecnych a nie eksów a wy w koło macieju.Mniej niż zero.

Ta dyskusja o eksach przypomina mi historię stalinowskiej Rosji , wszystkim poprzednikom kulka w łeb , wymyślonym wrogom kulka w łeb, itp , itd , mam nie potrzeba KAS-u sami się rozpier....y od zewnątrz.

Chciałeś chyba napisać od wewnątrz. Czytając twój post odnoszę wrażenie, że jak chce się w katowickiej izbie odwołać jakiegokolwiek funkcyjnego to tylko pod warunkiem przenoszenia na inne kierownicze albo tworząc im dziwne samodzielne bo praca niektórym mogłaby zaszkodzić. :lol: Myśle, że rozumiem sposób postępowania. Jednym słowem trzeba sie zabezpieczać i chronić stary układ bo "władza nie jest wieczna", a nie daj Boże zmieni się i nas pognają.

Z korytarzowych info wynika ,że następni koledzy i koleżanki poważnie rozważają możliwość opuszczenia naszych szeregów , jak tak dalej będzie to w merytorycznych komórkach ic i uc nie będzie nikogo pozostanie rozrośnięty do granic możliwości WZP i Logistyka /gdzie stara część zapier... a ci lepsi no cóż sami widzicie./

Wykasowałem część postów ponieważ całkowicie odbiegały od tematu.
Proszę trzymać się tytułu niniejszego topicu.

czy adm jest współczesnym cenzorem jeżeli tak to gratuluję , jeżeli mogę poradzić by to forum przetrwało to mniej ingerencji tego typu czy coś odbiega czy też nie od tematu. Adm winien zauważyć , ze od wprowadzenia loginów na stronkach ic przeważająca część forumowiczów woli forum ogólne.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,4318954.html

Firmy walczą o pracowników i podnoszą płace.

Firmy płacą coraz więcej swoim pracownikom, żeby nie odeszli. Na gwałt potrzebują też nowych. Brak odpowiednio wyszkolonej kadry to ich główny problem

Takiego wzrostu średniej pensji nie było w polskich firmach od 2001 r. Czerwcowa płaca była o 9,3 proc. wyższa niż przed rokiem, wyniosła 2869,69 zł - podał w poniedziałek GUS. Analitycy spodziewali się przyspieszenia wzrostu pensji, ale nie aż tak dużego.

A dyrektor w katowicach o co walczy? kto zgadnie?

Niech zgadnę -o siebie i swoich,jak widać na korytarzach coraz więcej a wybory są nieuniknione.

Anonymous napisał:
czy adm jest współczesnym cenzorem jeżeli tak to gratuluję , jeżeli mogę poradzić by to forum przetrwało to mniej ingerencji tego typu czy coś odbiega czy też nie od tematu. Adm winien zauważyć , ze od wprowadzenia loginów na stronkach ic przeważająca część forumowiczów woli forum ogólne.
Przykro mi ale mijasz się z prawdą.
Forum na którym raczyłeś zabrać głos to miejsce zorganizowane przez jego twórców w takiej a nie innej formie, a wybór wcale nie był przypadkowy. Forum Służby Celnej jest miejscem, gdzie można wypowiedzieć się na określony temat związany z naszą pracą, a zakładki zaopatrzone w temat służą po prostu do utrzymania porządku.
Istnieją nie dla samego istnienia ale dla wygody użytkowników. Dzięki nim możesz pominąć wątki, w których prowadzone są dyskusje na temat dla ciebie nieciekawy. Może również w archiwum forum przejrzeć dyskusje które odbyły się wokół konkretnego tematu.
Czuję sie nieco zażenowany zwracając ci uwagę, a zwłaszcza tłumacząc ci rzeczy tak oczywiste dla użytkowników forów internetowych.
Przemyśl to sobie spokojnie i zapoznaj się z regulaminem. Jestem pewien że zrozumiesz wtedy że działania porządkujące admina i moderatorów nie mają nic wspólnego z cenzurą.

A czy niezastanawiałeś się nad tym co jest przyczyną odchodzenia fc z ic katowice ? czy tylko brak perspektyw i podwyżek ? a może również obecne zarządzanie a raczej antyzarządzanie tą insstytucją , a może sposób obecnego nagradzania i prowadzenia antypolityki kadrowej ?.
Ale skoro twierdzisz że to adm decyduje co jest w temacie co nie to życzę wszystkiego naj to krok od cenzury.Pozdrawiam.

Na razie walczy o rybnik zeby było miękkie lądowaniebo wybory lad amoment. Juz tych z Mfu tak ogłupił ze chca z gliwic urząd przenosić do rybnika. Oni nawet nie wiedzą jaki ich w maliny wypuścił.

Back
Do góry