masowa ucieczka z IC Katowice

• Thread starter Thread starter Celnik Piotr
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co to dyra obchodzi, że ludzie biedni. Trzeba im zrobić igrzyska. A lewe czerwone khmery jak pływały w luskusie tak pływają i jeszcze pyskują.

Dokładnie. Jak by się byłym odebrało 50% uposażenia to i tak by zarabiali po 2500 zł. - lepiej niż nie jeden z funkcjonariuszy z wieloletnim stażem.

Taki Startrek , Karolus, Góral i Furmanka zarabiają razem tyle co 20 celników razem wziętych!!!!! To jest skandal i żenada!!!!!!! A teraz rzeczywiście bardzo odpowiedzialne funkcje pełnią i taka kasa im sie należy.Normalne jaja!!!! A dla związków zawodowych to nie rusza.... Dupaaaaaaaaaaaa......

Teraz już wiecie czemu taki Naczelnik UC Katowice robi wszystko by młodych zniechęcić? Odpowiedz nasuwa się sama: aby dla starych kolesi stołeczki były i by im broń Boże nikt nie zagroził. Młodzi wyształceni mogą wypierd... Smutne ale prawdziwe. :evil:

exodus

W warszawie też wiatr gwiżdże na ciołka. Miażdżąca przewaga służby przygotowawczej. najgorsze że to byli ludzie bardzo dobrzy merytorycznie. Nowi to zupełne zieloni. KOSZMAR

robimy rząd i spadamy stąd

Szanowni koledzy piszą jakby czegoś żałowali, ludzie odchodzą z cła, no i dobra my też spadajmy, czego tu szukać i na co czekać, dość już mam pracy z prymitywnymi zazdrosnymi przygłupami za beznadziejne pieniądze, wszędzie jest lepiej, w budżetowych instytucjach można dostać 1700 zeta na starcie, a tu ludzie mają po 6 latach 1100 zł, i jeszcze będą nam kit wciskać że to zaszczytna służba i żebyśmy sobie to szanowali, niech to powiedzą mojej żonie jak idzie do sklepu. I wielkie zdziwienie że jest korupcja, to trzeba wierzyć w ideały i być cholernie moralnym żeby nie brać, a popatrzmy kto tu pracuje....................... przeważnie ludzie o wysokiej samoocenie.

Ja załuje, że nic sie nie robi żeby byłych aparatyczyków, sekretarzy i wszelakiej maści ubeków, żonu komendantów dawnej milcji oraz ich bliskie rodziny licznie zatrzudnione w cle wywalać. Kto tak naprawde duzo zarabia??? No kto ?? Tylko wyżej wymienieni, a reszta to ma 1300-1700

Pewnie jesteś po prostu kiepski i niczym się nie wyrózniasz. Choddzisz tylko do roboty i masz postawe roszczeniową. I nie kłam bo jak wchodziła ustawa o służbie celnej to wszyscy dostali awans.

Kiepski leci w środy w Polsacie a to co Ty nazywasz awansem to było dodanie stopnia służbowego którego kiedyś nie było.Stanowisko zostało w wielu wypadkach takie same.

Ostatni awans w stanowisku - 12 lat temu, w stopniu - 7 lat temu, w cle 18 lat - st.k.c. i bynajmniej nie mam postawy roszczeniowej - świadczą o tym dyplomy ( niestety tylko ). W naszej izbie jest dużo nieawansowanych i po dziesięciu latach. Za to cywile z jedną czwartą mojego stażu w cle - to moja dwukrotna a nawet trzykrotna pensja.

Hej, Katowice, nie sądzicie, że poruszane przez Was tematy powinny być omawiane na forum Katowic, a nie ogólnopolskim???? Co nas obchodzą Wasze miejscowe fobie?? Macie problem, to go sobie wyjaśnijcie między sobą, a nie płaczcie na całą Polskę.

Gość. napisał:
Hej, Katowice, nie sądzicie, że poruszane przez Was tematy powinny być omawiane na forum Katowic, a nie ogólnopolskim???? Co nas obchodzą Wasze miejscowe fobie?? Macie problem, to go sobie wyjaśnijcie między sobą, a nie płaczcie na całą Polskę.

Powiedz adminowi by zdjął kretyński nakaz rejestracji aby pisac na forach Izb. Wtedy tam pogadamy.

Back
Do góry