LIKWIDACJA SC PRZESąDZONA

• Thread starter Thread starter SKARBOWIEC
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Czyli co?Moje 10 lat w słuzbie Ojczyzny poszło się jeb..ć? Rozumiem ze w opcji zero (kasa na Świątynie Opatrzności jest potrzebna) dostane 1100 netto albo SAM mam sie zwolnić, bez odpraw itd??? Jak mówia tak robia- wszak miało byc tanie państwo. Kto mieszka na wsi albo tam czesto bywa wie ze jedynie co kaczce wychodzi to gówno i to często :-)

Twoje 10 moje 15 jeszcze innych 20 lub 25 a kogo to k...wa mac obchodzi.Wazne ze bedzie ŚWIĄTYNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 40 mln z budżetu zeby bylo smieszniej ZUS-u ktory w zwiazku z wyzem demograficznym przechodzacym na emeryture w 2015 roku rozpocznie proces upadku-czytaj bankrustwa.TAK TRZYMAC KACZE TYŁKI!!!!!!!!!!

KAS-a, szkoły , może w dodatku rodzenia z zapłodnieniem plemnikami (jedynie słusznej dwu-opcji) zagnieżdzone w jajeczku (wystarczy ich na miliony KAS-owników) genetycznie zaprogramowanym przez Nią :D

Paniw Sławku, pytanie do SSC:
- ile będzie kosztować konsolidacja (rzeczywista: legislacja, konultacje, odprawy, logistyka)?
- obecnie i IC, UC, IS, US, UKS nie mieszcza się w swoich lokalach. Nierzadko poszczególne komórki znajdują się w innych lokalizacjach, w różnych częściach miasta. W jaki sposób zostanie to zlikwidowane po konsolidacji. Będą budowane nowe super mega gmachy, tak żeby podatniki miał wszystko na miejscu, czy będzie to tylko konsolidacja na papierze, a klient i tak zrobi dziesiątki kilometrów? Ile to będzei kosztowało, bo nikt, nawet dobrodziejne samorządny nie oddadzą za darmo żadnego budynku.

PS To będzie reforma jakiej jeszcze nie było. Nikt nic nie wie, same pogłoski i lakoniczne komunikaty. Może wprowadzą to dopiero od 2009r, a my będziemy karmienie tanią nadzieją :oops:

PSII
- KAS
- KASa
- KAStet
- KAStracja
- KASować
- sKASować
- KASzanka

Może i chcą podnieść poziom i wymagania, ale jeżeli myślą, że znajdą chętnych za tą samą kasę, ktorą my dostajemy obecnie i bez perspektyw awansowania, to chyba są naiwni. Poza tym niech wymienia konkretnie jakie mają oczekiwania, a nie podają ogólnikow, skoro od bardzo dawna preferuje się w slużbie osoby z wyksztalceniem prawniczym bądź ekonomicznym. Czyżby chcieli kogos po doktoracie z Harvardu :?: :D

Jeżeli reforma bedzie wprowadzana tak jak poprzednie i obecne, mamy zagwarantowany bałagan przez 1,5-2 lata (my to przeżyjemy, ale czy budżet). Dlaczego tak się stanie?:
- bo mamy najlepszych partaczy (w nowożytnej Europie) nie tylko w organie ustawodawczym, ale i w biurach prawnych, opłacanych z budzetu, którzy się nie przykładają, bo po co i za co?
- nie zmienia się prawa, tylko organy je ekzekwujące;
- Mrówa Z napisze niedługo książkę, w jaki to sposób walcząc z przeciwnościami losu (współpraca w rzadzie z 2200) udało się stworzyć plany reformy, która nigdy się nie powiodła, gdyz już miała być wprowadzona, ale odbyły się wybory i wygrała je partia, która w ogóle (liberalizm POstkosmiczny) zlikwidowała aparat skarbowy (KAS-y) (SKOK-i :lol: ) i nikt juz nie musi płacić żadnych danin i w ten sposób stała się bezrobotna, ale otrzymała od premiera dożywotnią rentę...
- http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=1026
(bardzo interesujący artykuł)

Pani Anna Jędruszczak, Dyrektor Departamentu Służby Celnej, zaprasza przedstawicieli związków zawodowych działających w Służbie Celnej do udziału w uroczystości związanej ze Światowym Dniem Celnictwa.

Pani Iwona Fołta

Przewodnicząca Federacji

Związków Zawodowych Służby Celnej

Pani Barbara Smolińska

Przewodnicząca Zrzeszenia

Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Pan Ryszard Adam

Przewodniczący Zarządu Krajowego

Związku Zawodowego

Szczególnego Nadzoru Podatkowego i Akcyzy

Pan Artur Ciesielski

Pełnomocnik Rady Sekcji Krajowej

NSZZ „Solidarność”

Pracowników Skarbowych ds. Celnych i Akcyzy

W imieniu Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Mariana Banasia, serdecznie zapraszam do udziału w uroczystości związanej ze Światowym Dniem Celnictwa, która odbędzie się w dniu 26 stycznia br., w sali nr 2204 Ministerstwa Finansów.

Uroczystości rozpoczną się o godz. 11.00. Ze względów organizacyjnych uprzejmie proszę o przybycie na ww. salę o godz. 10.30.

W załączeniu przesyłam program uroczystości.

Jednocześnie przypominam, iż podczas uroczystości funkcjonariuszy celnych obowiązuje umundurowanie.

Uprzejmie proszę o potwierdzenie obecności w formie elektronicznej na adres: sylwia.citko@mofnet.gov.pl lub telefonicznie pod nr tel.: 22-694-5839 lub 22-694-4669.

Dyrektor Departamentu Służby Celnej /-/ Anna Jędruszczak

wssc | 25.01.2007http://www.wssc.szu.pl/kom/agenda.pdf

Panie Sławku w nawiązaniu do powyższego cała ta farsa w MF to chyba idealna okazja do zadania pytań na temat Ś+P SC, :mrgreen: , bowiem przewidziano całe dziesięć minut na mini konferencję z uczestnikami STYPY, wszak Szef SC, jej związki, fc ogólnie ma w d... i nie ma zwyczaju z nami rozmawiać..... :x

Na spotkanie idzie jeden z Sekretarzy KW. Idzie głównie po to, aby powiedzieć Ministrowi Banasiowi, że już jest najwyższy czas i po prostu wypada pilnie usiąść do stołu z celnikami i powiedzieć co jest grane.

P.S.
Rzekomo w poniedziałek dyrektorzy otrzymają jakieś instrukcje postępowania przy wdrażaniu reformy oraz pakiet projektów ustaw.

A ja mam do naszego Szefa pytanie kto będzie pracował na granicy? Urzędnik Skarbowy czy funkcjonariusz celny? Jak on to sobie wyobraża, że nagle napisze pisemko i przyjdzie gość z US odprawiać na pasy podróżnych albo prowadzić kontrole na drodze? Albo może nagle każdy celnik będzie się uczył przepisów podatkowych i rozliczania PIT-ów??? Jebnij się Pan w łeb panie B...

Pan Marian B. aby jeb....ć się w łeb musi go mieć a wynika,że ma tam coś co miał w nazwisku były Konclerz Niemiec,ale w tym warzywniaku to norma karofel,kapusta

Pozostaje jedno droga braci celnicza z całej polski po ukazaniu się projetków z których będzie wynikała nowa siatka płac albo won ze służby ,przeprowadzić STRAJK WŁOSKI wtedy to unia zapyta co się dzieje.

Na spotkanie idzie jeden z Sekretarzy KW. Idzie głównie po to, aby powiedzieć Ministrowi Banasiowi, że już jest najwyższy czas i po prostu wypada pilnie usiąść do stołu z celnikami i powiedzieć co jest grane.

Co ty pieprzysz!!! Naćpałeś się czy ja czegos nie rozumiem? Czemu nie jedzie Fołta i któryś zastępca?

Na protest w Warszawie odważyła się garstka. Kto więc będzie strajkował "po włosku"? Też garstka?

Pod względem liczby urzędników na tysiąc mieszkańców - w rankingu Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD) - Polska wraz Cyprem plasuje się na ostatnich miejscach. Na tysiąc obywateli przypada u nas niespełna 10 urzędników, podczas gdy w Czechach - 20, we Francji i Danii - 30, a w USA - 33.

Anonymous napisał:
A ja mam do naszego Szefa pytanie kto będzie pracował na granicy? Urzędnik Skarbowy czy funkcjonariusz celny? Jak on to sobie wyobraża, że nagle napisze pisemko i przyjdzie gość z US odprawiać na pasy podróżnych albo prowadzić kontrole na drodze? Albo może nagle każdy celnik będzie się uczył przepisów podatkowych i rozliczania PIT-ów??? Jebnij się Pan w łeb panie B...

Oj uważałbym z taka oceną. Wyobraź sobie, że ja i wielu moich kolegów celników juz 4 lata temu uczylismy się przepisów podatkowych, wypełniania deklaracji i tym podobnych rzeczy, choc do tamtej pory mielismy doświadczenia z kodeksu celnego, a nawet ze staruszki ustawy o prawie celnym z 1989 r. A jednak wdrozylismy się w nowy tryb, w przeciwieństwie do kolegów z SzNP, którzy tak jak w UKS robią w Służbie to co robili i wiele nowego nie musieli się uczyć.

j_a_nek napisał:
Pod względem liczby urzędników na tysiąc mieszkańców - w rankingu Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD) - Polska wraz Cyprem plasuje się na ostatnich miejscach.
Janek co Ty piszesz. Chcesz Polskę przyrównywac do liberalnych demokracji, Ty urzędnik narodowo-wyznaniowego państwa?
Wstydź się!

Hmm. Jutro święto... szkoda, że nie wierzę Banasiowi - dziękuje za sprawność i efektywność :shock:
Rozmarzyłem się.
:cry:

hm...jutro świeto....uczczę je minutą ciszy....a potem zrobię to czego już długo nie robiłem...nawalę się :oops: a pojutrze...zacznę rozglądać się za nowa pracą...wiecie jak mówią...nie przesadza sie starych drzew lub dla innych "Słowik w klatce" bajka Krasickiego

Back
Do góry