LIKWIDACJA SC PRZESąDZONA

• Thread starter Thread starter SKARBOWIEC
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Odp. Naprawa administracji podatkowej oraz Służby Celnej związana jest z nową sytuacją Polski funkcjonującej w ramach Unii Europejskiej. Od 1 stycznia 2008 roku zmienia się w sposób radykalny sytuacja granic naszego kraju, co związane jest z potrzebą nowego zagospodarowania celników dotychczas zatrudnionych zwłaszcza na granicy zachodniej i południowej.

Czy to nie jest idiotyczne? Czy ktoś wie chociaz o czym mówi? i oni chca robić reformę :oops: :oops:

Naprawa administracji podatkowej oraz Służby Celnej związana jest z nową sytuacją Polski funkcjonującej w ramach Unii Europejskiej. Od 1 stycznia 2008 roku zmienia się w sposób radykalny sytuacja granic naszego kraju, co związane jest z potrzebą nowego zagospodarowania celników dotychczas zatrudnionych zwłaszcza na granicy zachodniej i południowej.

Mam tylko jedno pytanie ............. czy ci ludzie maja w ogole pojecie za co sie biora ??????? Pobudka panie Banas, na granicach poludniowej i zachodniej celnikow niema juz od blisko 3 lat, chyba ze idac za przykladem nieslawnej pamieci niejakiego Paczochy, tez nie potrafi pan odroznic celnika od Strazy Granicznej ...........rece opadaja........ ale w sumie nie powinno mnie to dziwic, ta firma nie ma kompletnie szczescia do pryncypalow.

No przykre jest to że nasi szefowie nie znają się na naszej pracy ale to już chyba tak jest w tym kraju, oni są do wydawania poleceń a nie od myślenia, moze dlatego robią z siebie błaznów przez wypowiedzi tego rodzaju jak ta o granicy... A co do samego tematu wejścia Polski do strefy Schengen to w tej sytuacji jeszcze bardziej powinien zostać rozwinięty system kontroli grup mobilnych w zachodniej Polsce!!!!!! Wraz ze zniknięciem Straży Graniczej z granicy przemyt na zachód Europy napewno wzrośnie! Powinno się znacznie rozbudować grupy mobilne Służby Celnej i jestem na 100% pewny że ich wyrywalność wzrośnie wraz z wejściem Polski do Schengen....!!!!!!!!!!!!!!

MF: Gilowska przykręca śrubę
29.01.2007 14:32 INTERIA.PL
Wicepremier, minister finansów Zyta Gilowska zapowiedziała w poniedziałek, że do końca marca projekt ustawy o reformie finansów publicznych zostanie skierowany do uzgodnień międzyresortowych.

"Zgodnie z terminarzem i przyjętym harmonogramem, do końca marca skierujemy projekt (ustawy o reformie finansów publicznych - PAP) do uzgodnień międzyresortowych (...)" - powiedziała Gilowska w wywiadzie dla radiowej "Trójki". "Najlepiej byłoby, żeby Sejm zechciał uchwalić ten projekt jeszcze przed wakacjami (...) Chciałabym, żeby minister miał możliwość zastosowania nowych przepisów do układania budżetu na rok 2008" - wyjaśniła wicepremier. Dodała, że do 1 września powinny być także przegłosowane inne ustawy, w tym dotycząca redukcji niektórych pozapłacowych kosztów pracy.

mobilni tak SG

Pablo napisał:
No przykre jest to że nasi szefowie nie znają się na naszej pracy ale to już chyba tak jest w tym kraju, oni są do wydawania poleceń a nie od myślenia, moze dlatego robią z siebie błaznów przez wypowiedzi tego rodzaju jak ta o granicy... A co do samego tematu wejścia Polski do strefy Schengen to w tej sytuacji jeszcze bardziej powinien zostać rozwinięty system kontroli grup mobilnych w zachodniej Polsce!!!!!! Wraz ze zniknięciem Straży Graniczej z granicy przemyt na zachód Europy napewno wzrośnie! Powinno się znacznie rozbudować grupy mobilne Służby Celnej i jestem na 100% pewny że ich wyrywalność wzrośnie wraz z wejściem Polski do Schengen....!!!!!!!!!!!!!!
Nie bój nic grupy mobilne będa ale w zielonych panterkach i kamizelkach z napisem STRAŻ GRANICZNA . Lobby SG zawsze było górą a nasi spokój spokój spokój spo.....................

jak to czytam
Nie ukrywamy, że może to spowodować samoistne odejścia z pracy osób, które nie będą w stanie dostosować się do nowych, z konieczności wyższych wymagań wobec pracowników. Nowa dobra administracja ma być administracją przyjazną, nowoczesną i efektywną, a to wiąże się z pewnymi nowymi umiejętnościami niezbędnymi do funkcjonowania w strukturze administracji wirtualnej, a więc korzystającej z systemów informatycznych, poczty elektronicznej, elektronicznych dokumentów itp.
to zbiera mi sie na ptaka z pięknym ogonem. A nie przyszło szanownemu szefowi do głowy, że sam mam ochotę opuścić to bagno nazywane KASą? Już są samoistne odejścia z pracy osób, które mają dość nowych, niejasnych - czytaj : na gorsze, zmian.

Na ok 80 nowozatrudnionych w Gdyni zostało...ok 20. To chyba o czymś świadczy

niech odchodzą

a niech odchodzą. zrobią miejsce i nie trzeba będzie zwalniać metodą "trafiony zatopiony". do tego część ucieknie na wcześniejszą emeryturę, trochę na Zachód i administracja sama się odchudzi. tylko kto zostanie?
(Zyta, Banaś i 16 Naczelników - po jednym do każdego okienka ;-)

ZYTUNIA

Zyta co obiecała parę lat temu to robi.Nie pamiętacie?Ile miała w oczkach krwi i nienawiści w stosunku do SC?Ja pamiętam.Na nieszczęcie została tym kim została i toczy prywatną wojne ze znienawidzoną służbą-czytaj rozp.... ją w drobny gwiezdny pył!!! :oops: :oops: :oops:

Szkoda mi starych celników, ich praca to pasja i szkoda, że nie jest doceniana. Co do nowych, sam jestem jednym z nich, nie będzie sentymentów, lepsza oferta i adieu... Niech Zytka sama ciągnie ten kram. Takiego młynu nie widziałem jeszcze nigdzie, a trochę już widziałem. Co miesiąc ciekawsze wieści, co jedna to bardziej odjazdowa. Co z tej rozpierduchy wyniknie, tego nie wie chyba nawet wszechmocna Zytka.

nie polacza SC z US

Myślę że to kolejny chwyt psyhologiczny jaki stosuje MF na pracownikach SC i US. Takiego polączenia nie będzie tylko beda straszyć ludzi tym, zmianami żeby myśleli o tym i się bali.Czas będzie leciał a znim nie bedzie podwyżek tak zrobia naobiecują aż się ich kadencja skończy. I nadal ta sama kasa zostanie, być może na emeryturę pójdzie troche ludzi i się pozwalnia ale bedzie to samo bagno.
Polska ma najgłupszy rzad na świecie i najbardziej nieudolnych polityków co nawet autostrady nie potrafią wybudować a co mówic o ich głównym resorcie co ma im kasę dawac tego nie mogą spartaczyć jak partaczyli przez czały czas od 2 wojny swiatowej.
Co do warunków pracy i efektywnosci wymagań się można dostosować ale za większa kase. Z drugiej strony ta reforma jesli będzie to wyruguje dziadostwo i każdy bedzie miał równy start. Układy się pokończą bo ile mogą istnieć

Nowo zatrudnionym to radzę dać sobie spokój z tą psełdo służbą, lepiej przyjąć się do SG lub policji, tam są jakieś perspektywy. Nas mamili obietnicami o służbie mundurowej przez tyle lat i na tym się skończyło a teraz całkiem nas likwidują. Tylko nie wiem co mają zrobić ludzie którzy są koło czterdziestki, oni nie mają możliwości przejścia do innych służb. Niech teraz Zyta oddda mi moje kilkanaście lat życia które zmarnowałem idąc do takiej a nie innej formacji.

Witam :)
Ciekawe jak sobie władze w MF wyobrażają tę konsolidację :)
Znajomi z informatyki mówili mi, że skarbówka jest co najmniej kilka lat w tyle jeżeli chodzi o systemy informatyczne a koszty mogą pójść w miliony na podniesienie poziomu infrastruktury skarbowek do poziomu cla i zajmie z rok pracy. Skoro może zająć to tyle czasu i środków to czy ktoś już pracuje nad integracją systemów ? A może zrobią to ze słowami na ustach "jakoś to będzie"? albo obniżą poziom zaawansowania informatycznego cła do poziomu skarbówek? <-- bo "tanie państwo" :)
Jako młody celnik jestem tym po prostu przerażony i planuje sp... stąd na zachód... Nie widzę tu po prostu perspektyw...

Back
Do góry