Kto nie dostanie podwyżki

cel osiągnięty - potrząsanie workiem i szczury się gryzą - i już nie gryzą ciemiężcy ale siebie nawzajem

weżcie na luz i zastanówcie się chwilę co tak naprawdę jest ważne i co chcemy osiągnąć

Tak worek to związki a szczury to granica i mobilni, którym związki wbijają nóż w plecy.

Kretyńska to ty jesteś ROZWAŻNA, porównując prace i związane z nią niebezpieczeństwo mobilnych z pracownikami komórek karno skarbowymi. Po prost śmiać mi się chcę. Przez rok pracowałem w komórce karno skarbowej w Urzędzie Celnym a wcześniej prze służbą w cle w Urzędzie skarbowym. Obecnie pełnie służbę w grupie mobilnej i dlatego mam na własnej skórze porównanie tych dwóch stanowisk pracy i uwierz mi, że kwestia bezpieczeństwa oraz ryzyka na tych dwóch stanowiskach to jest jak porównanie wody i ognia. Jak chcesz w tak kretyński sposób się wypowiadać to poproś kolegów z mobilnych , żeby zabrali Cię na rynek i pokazali specyfikę tej pracy. Twoja wypowiedz świadczy, że jesteś naprawdę żałosna. Ta wzmianka o kominiarce tak mnie rozbawiła, że nie jestem wstanie już chyba nic napisać !!! PS Czy słyszałaś czy kiedykolwiek ta Pani z karno skarbowego została przeniesiona służbowo np na miesiąc na wschodnią granicę w związku z tzw trudną sytuacja kadrową ? Czy słyszałaś czy kiedykolwiek choć jeden włos spad tej przysłowiowej Pani z karno skarbowego w związku z wykonywaniem swoich obowiązków? Ja Ci odpowiem, że ja nie słyszałem. Natomiast pełniąc służbę w grupach mobilnych takie przypadki się zdarzają.[/quote]
syszalam o przenoszeniu z oddzialów...
a jesli mówisz o niebezpieczeństwe wylącznie mobilnych to swiadczy o twoim stazu i doświadczeniu w cle...
proponuje na staż doszczególnego nadzoru (kontrole puntów gier, lokali) lub do kontroli przedsiębiorców...
kolega mało wie o niebezpieczenstwach w cle...
a myslac o pracy mobilnych wspomaganych zazwyczaj przy jakichkolwiek akcjach przez policje i inne slużby .... to nie wiem gdzie dopatrwac sie niebezpieczenstwa..
nie chce nic nikomu dodawać / ujmować...ale dzis jestes za dodatkiem...ciekawe co powiesz jak cie przeniosa do innej komorki - gdy poznasz inne obszary pracy w cle
ja wiem ze mlodym podobaja sie pomysly mf bo tylko oni na tym zyskują....

ocalony...kazdy ma prawo napisac swoje zdanie i nikt nie powinien nikogo obrazac,chyba ze osoba piszaca pracuje w mf i ma takie polecenie-szerzenie fermetu na forum:confused:

spoko daleko mi do MF ....
czyżby moje wpisy o tym świadczyly? ups...
trochę mela mnie obrażasz... mysle że sie znamy z pracy ;-)

Smutno, pani Rozważna, smutno się robi czytając rzeczy, które wypisujesz.....emocje poniosły, czy naprawdę masz tak blade pojęcie o pracy innych komórek ?

mi też smutno że komuś uadlo rozbić się naszą solidarność...
ks-rzucilam na biegu przykład.... ale przecież chodzi o ogólne poczucie sprawiedliwości....

To już wreszcie wiemy "kto nie dostanie podwyżki"
Od razu trzeba było napisać, że głównie podwyżek nie dostanie granica, bo będziemy przeciwni. Śmiech na sali takie zachowanie a może przenieśmy te dodatki na rok 2025 to do tej pory jeszcze się zdążą wszyscy nachapać. Stoje 12 h na pasie i zarabiam 1700 zł podwyżki dostanę pewnie 100 zł a tu jeszcze super ZWIĄZKI są przeciw dodatkowi który aż wynosi 300 zł brutto. Ale najważniejsze, że wielcy związkowcy i ich kolesie dostaną kasę bo zarabiaja mało.
Dziś czytałem pismo że mkc zarabia od 1992 do 3500 to jest różnica 1500 zł a wam wielcy związkowcy to jest ok bo przecież ci co sa na granicy to banda gamoni, którzy mogą zarabiać psie grosze.
nie unoś sie - nikt tak nie mysli - należy likwidować kominy...zdecydowanie ale nie kasą wywalczoną na inne cele przez wszystkich solidarnie zwiazki dzialaja w imieniu wszystkich funkcjonariuuszy a nie wlasnym. I nie każdy ma w naturze tzw. jak to ujęleś
CHAPANIE ... niektorzy/a moze i wiekszość pracuje za pensję ... pomysl MF zostal stworzony chyba "na kolanie" nie był precyzyjny, nieprzemyslany - bo nadal nie wyjasniono nigdie co oznacza "przejście graniczne" także lotniska międzynarodowe? ...z tego co kojarze wczesniejsze uzasadnienia MF - to nie ... i to śiwadczy o tym, że mf w obawie że podniosą się glosy przecie USAWIE rzuciło nam pożerkę- podwyżki ...zobaczcie od kilku dni to temat NR 1 na forum...i w ten sposob po cichu przyklepią ustawę ...(o emeryturach i innych zapomnijamy) ZAMIAST GADAC ILE KTO I ZA CO - SLUSZNIE CZY NIE...zajmijmy sie ustawą...chyba należy zwrócić znowu opinii publiczej uwagę na nasze problemy a nie liczyc w portfelu te 300. Czy wy nie widzicie ze mf chcialo tym gestem zapewnic sobie spokoj i gwarancje podporzadkowania granicy zewnetrznej...sobie!

Widze że masz odpowiedz na każdy temat a czytalas przeciwko czemu były związki???
to wytłumacz mi to bo jak dla mnie to

...,,Związki zawodowe nie akceptują wydatkowania w ty roku środków na dodatki dla wykonujących kontrolę celną na zewnetrznej granicy UE, w komórkach zwalczania przestepczości i poborców oraz wyrównania uposażeń na tych samych stanowiskach między izbami celnymi. Zdaniem przedstawicieli związków zawodowych te cele należy zrealizować w roku 2010 lub nawet w roku 2011.''

Bo jak dla mnie to jest właśnie powód do uniesienia się, gdy to podpisują związkowcy którzy z granicą maja mało do czynienia.
Słucham Twoich Rozważnych i mądrych wytłumaczeń, bo ja może za tępy jestem.

ej Rozwazna..to nie było do ciebie tylko do ocalonego....żle mnie zrozumialas...

Ostatnia edycja:
widze że masz odpowiedz na każdy temat a czytalas przeciwko czemu były związki???
To wytłumacz mi to bo jak dla mnie to

...,,związki zawodowe nie akceptują wydatkowania w ty roku środków na dodatki dla wykonujących kontrolę celną na zewnetrznej granicy ue, w komórkach zwalczania przestepczości i poborców oraz wyrównania uposażeń na tych samych stanowiskach między izbami celnymi. Zdaniem przedstawicieli związków zawodowych te cele należy zrealizować w roku 2010 lub nawet w roku 2011.''

bo jak dla mnie to jest właśnie powód do uniesienia się, gdy to podpisują związkowcy którzy z granicą maja mało do czynienia.
Słucham twoich rozważnych i mądrych wytłumaczeń, bo ja może za tępy jestem.

niestety te iine graniczne zwiazki wiadc weszly w jakis dziwny uklad z mf za marne 300.... Tylko zapomnialy o glownym swoim celu i zadaniu.zwiazki reprezentuja kazdego funkcjonariusza nie tylko z granicy wschodniej. Chcialabym się mylić...ale trochę przypomina mi się 1998/1999 r i prace nad ustawą o sc. Wówczas szefostwo też zapewniło udział czynnika spolecznego - federacji (siccccccc) i wszystko zostało przyklepane-głownie ustawa bez emerytur wczesniejszych ... Nie wiem ale teraz tez wyglada ze ustawa,wartosciowanie i cala reszta (zla dla celnictwa) zostanie przyklepana....o dziwo nie za sprawa federacji...ale personalnie jak federacj :-)
proponuję prześledzić pewne fakty z przeszłości nazwiska kto co popardl i co teraz się stalo. A jeśli jakieś zwiazki wyczuły co jest grane i powiedziały "stop - nie z nami te numery" to chwała im za to;)

Do Rozważnej

Zatara powiedział : Widzę że masz odpowiedz na każdy temat.
Słucham Twoich Rozważnych i mądrych wytłumaczeń, bo ja może za tępy jestem. Ja się do tych słów przyłączam !!!
Szanowna ROZWAŻNA, wypowiadając się na każdy temat świadczy, że nie masz nic konkretnego do powiedzenia !!! Idziesz w zaparte broniąc swojej kretyńskiej wypowiedzi. Widzę, że nie powołujesz się już na Tą Panią z komórki karno-skarbowej a podajesz przykłady inne przykłady. Ja nie będę pisał jak bardzo się mylisz na żadnym przykładzie bo to mija się z celem.
Pozwolę sobię ZATARE zacytować :
"...a jesli mówisz o niebezpieczeństwe wylącznie mobilnych to swiadczy o twoim stazu i doświadczeniu w cle...
proponuje na staż doszczególnego nadzoru (kontrole puntów gier, lokali) lub do kontroli przedsiębiorców...
kolega mało wie o niebezpieczenstwach w cle...
a myslac o pracy mobilnych wspomaganych zazwyczaj przy jakichkolwiek akcjach przez policje i inne slużby .... to nie wiem gdzie dopatrwac sie niebezpieczenstwa..."
Po twojej wypowiedzi widzę, że naprawdę nie wiesz o czym piszesz. Tylko się ośmieszasz i kompromitujesz pisząc głupoty. Na staż do szczególnego nadzoru nie muszę iść ponieważ często pomagamy naszym kolegom, których serdecznie pozdrawiam, w kontroli puntów gier, lokali jeżeli zachodzi przypuszczenie, że może być jakiekolwiek niebezpieczeństwo. Druga kwestia to wspomaganie mobilnych przez inne służby- Proszę Cie nie pisz więcej takich głupot. Gdzie ty się takich rzeczy naczytałaś ??? Kryminały do poduszki??? Jeszcze raz apeluje aby przenieś szanowną ROZWAŻNĄ do mobilnych a może wtedy będzie wiedziała gdzie dopatrywać się niebezpieczeństwa. Rozumiem, że Rozważna jedyne niebezpieczeństwo na swoim stanowisku pracy widzi w tym aby sukienka się jej nie wkręciła w niszczarkę lub kawa nie rozlała się jej na bluzeczkę ??? NO ALE ROZWAŻNA TO POWINNA MIEĆ EMERYTURĘ MUNDUROWĄ !!!
ROZWAŻNA powiedziała cytuje: "ja wiem ze mlodym podobaja sie pomysly mf bo tylko oni na tym zyskują...." Ocalony; ja wiem, że tobie Zozważna nie podobają się propozycję MF ( bo zarabiając powyżej średniej na swoim stanowisku oraz nie będąc w grupie funkcjonariuszy, którzy ze względu na specyfikę służby dostaną dodatki ) BO TY NA TYM NIE ZYSKUJESZ !!!

Zatara powiedział : Widzę że masz odpowiedz na każdy temat.

"...a jesli mówisz o niebezpieczeństwe wylącznie mobilnych to swiadczy o
- Proszę Cie nie pisz więcej takich głupot. Gdzie ty się takich rzeczy naczytałaś ??? Kryminały do poduszki??? Jeszcze raz apeluje aby przenieś szanowną ROZWAŻNĄ do mobilnych a może wtedy będzie wiedziała gdzie dopatrywać się niebezpieczeństwa. Rozumiem, że Rozważna jedyne niebezpieczeństwo na swoim stanowisku pracy widzi w tym aby sukienka się jej nie wkręciła w niszczarkę lub kawa nie rozlała się jej na bluzeczkę ??? NO ALE ROZWAŻNA TO POWINNA MIEĆ EMERYTURĘ MUNDUROWĄ !!!
ROZWAŻNA powiedziała cytuje: "ja wiem ze mlodym podobaja sie pomysly mf bo tylko oni na tym zyskują...." Ocalony; ja wiem, że tobie Zozważna nie podobają się propozycję MF ( bo zarabiając powyżej średniej na swoim stanowisku oraz nie będąc w grupie funkcjonariuszy, którzy ze względu na specyfikę służby dostaną dodatki ) BO TY NA TYM NIE ZYSKUJESZ !!!
tylko ze ja jak wielu kolegow pracuje 20lat i chyba juz na każdym stanowisku moj drogim Nie jestem panienka z biura czy snu - spoko (mialam tez epizod w operacyjnych takze wiem o co come on :-) zwlaszcza z ciezka praca widac pracujesz rok skoro tak pracujesz ciezko w mobilnych - wiesz fala.... (ok zartuje0 ) ... i nie rozumiem dlaczego ktos teraz ma dostac podwyzke a ja nie (przypominam ze ostatnie 10 lat z wylaczenioem zeszlrego roku) w cle nie bylo podwyzek-ale ty o tym nir wiesz-do komunii pewnie w tym czasie szłes :-) wiec 10 lat bez podwyzek-ostry protest rok temu i co? i z naszych pieniedzy idzie na dodatki. ok niech beda dodatki okreslone wg klucza w miare logicznego ale nie z kasy przeznaczonej na podwyzki dla wszystkich. kazdemu tak samo drozeje chleb...
a w kwestii kawy i niszczarki... to powiem ci ze bardziej sie boje o swoje pazurki...:-)

Co lepsze

Tak się zastanawiam czego nam zazdrościsz tych 300 pln, czy może 12 w zimę przy -37 na termometrze ( miałem tą wątpliwą przyjemność)

Tak się zastanawiam czego nam zazdrościsz tych 300 pln, czy może 12 w zimę przy -37 na termometrze ( miałem tą wątpliwą przyjemność)

A moze nie o zazdrośc się rozchodzi, a o obawy, że 300zł to zazdrośc, zawiść i rozbicie środowiska.

Ps
dodatek "za realizację zadań z zakresu obsługi zgłoszeń celnych i kontroli osób w oddziałach celnych granicznych"
1. Już są animozje między pominiętymi i szcęśliwcami. Linia podziału przebiega między wschodem a zachodem(najogólniej). 2. A co będzie, gdy trzeba będzie rozstrzygnąć, że osoby, które na przejściu zajmuja sie tylko obróbką spraw karnych nie "realizują zadań z zakresu..".
że kasjerka też nie realizuje zadań...a kierownik, ...a funkcjonariusz kontrolujacy dokumenty przed ich przekazaniem do kasy (jeszcze bywają takie zadania), itd. itp.
Czegóż trzeba więcej? No i problem najwyższej rangi: czy związki są za tym, aby kasjerka dostała, czy nie?

Największym zagrożeniem dla wszystkich, którzy nami manipulują jest nasza solidarność i poczucie wspóloty. Radują ich niesnaski, kłótnie, donosy, zawiść.

I jeszcze jedno. W ilu oddziałach celnych granicznych i w mobilnych po wprowadzeniu dodatków nastapi zmiana kadry? W pierwszej kolejności do wymiany załogi typuję lotniska.

Insp74 to że podział był i jest to każdy wie od zawsze ale tu nie chodzi o te 300 zł ale mi chodzi tylko o te zdanie z komunikatu

...,,związki zawodowe nie akceptują wydatkowania w ty roku środków na dodatki dla wykonujących kontrolę celną na zewnetrznej granicy ue, w komórkach zwalczania przestepczości i poborców oraz wyrównania uposażeń na tych samych stanowiskach między izbami celnymi. Zdaniem przedstawicieli związków zawodowych te cele należy zrealizować w roku 2010 lub nawet w roku 2011.''

Jezeli to jest żeby zcalić środowisko to ja jestem.... wróżka...

u mnie w oc wrze, nigdy więcej granica nie odpowie na żaden apel związków, jeżeli chodzi o strajk to wiadomo gdzie zawsze zaczynali siać ferment - granica pomóżcie bez was nie ma strajku, co więcej te pedały mają czelność przypisywać sobie organizacje i kierownictwo czystej spontanicznej i oddolnej akcje w styczniu w 2008. teraz chcą nas jeszcze wydymac na dodatkach!!!!! ruszcie dupy na wschód , popracujcie a potem będziemy rozmawiać

To nie o to chodzi (nie o te zasrane 300 zl) ale o zachowanie zwiazkow, byli przeciwni dodatkom i wyrownania plac w SC i teraz Polska jest podzielona na Polske A i Polske B.
I prosze mi tu nie mydlic oczu gadka o emeryturach i czyms innym wiadomo było że rząd nie zgodzi się na nie teraz (a może i nigdy) a takie gadanie że ZZ chcą jak najlepiej jest bez sensu chyba że chcą jak najlepiej ale dla siebie i swoich ziomków :(

Wierzyłem w Związki Zawodowe myślałem, że są inni niż są stoczniowcy - pomyłka kuch - podobno nadzieja umiera ostatnia.... hm... jeżeli chodzi o ZZ to moja już umarła....

PS. nie mam żalu do ZZ które nie uczestniczyły w tym spotkaniu lepiej czasem odejść z twarzą niż być ku...wą

Ostatnia edycja:
???

Panie Siwy gdzie Pan jest??? Tutaj ludziom w głowach się przewraca. Dodatek na granicę jest tylko dodatkiem a nie równaniem uposażeń.
KOMU ZALEŻY ABY GRANICA ZARABIAŁA NAJMNIEJ???
Kto popracuje w Medyce na pieszym przejściu???
Szychom związkowym tylko zależy na kasie, a Urlop się należy..

mnie trza mnie się należy, nie wam, moje 300 moje,ręce precz od 300 bo moje,
No dostaniecie odznakę graniczni po 40 latach służby zasłużony gastryk celny a potem wapno się wam zlasuje.
Siwy właśnie wydaje miliony które zarobił w cle na zasłużonych wakacjach.
Kubica co byś nie robił już nie urośniesz.
W lecznictwie MSWiA jest choroba nr.300 zgadnijcie co to jest.
Kto zgadnie

''wladziu podaj mi smietankę z laski swojej...''

Ostatnia edycja:
Mysle, ze te 300 zl dodatku, ktore naleza sie granicy jeszcze nie przepadlo.:D Kapica da je granicznym zeby pokazac ze ON jest ok a zwiazki sa be. I w ten sposob zmniejszy znaczenie zwiazkow.

Które i tak nie mają ŻADNEGO ZNACZENIA

kazdy post na tym forum stanowi odzwierciedlenie subiektywnych ocen autora. Uzytkownicy dziela sie na tych, ktorzy o tym pamietaja i na tych, ktorzy wierza, ze ich opinie dotycza calej rzeczywistosci, wszystkich ludzi, sa skonczonymi prawdami i rozstrzygaja zagadnienie w sposob ostateczny.
Problem w tym, ze z tymi drugimi nie mozna dyskutowac, bo ich stwierdzenia z definicji koncza dyskusje.:D

mnie trza mnie się należy, nie wam, moje 300 moje,ręce precz od 300 bo moje

Przecież nikt nie ma żalu do Pana Siwego jego akurat tam nie było ale powiedz mi dlaczego zwiazki sa przeciwne wyrównaniu kominów czyli wszędzie takie same zarobki i są przeciwni dodatkom???
Bo jeżeli to jest walka o wyższe cele to chciałbym wiedzieć jakie. Ja nie jestem politykiem dlatego chcialbym zeby mi to ktos wreszcie wyjasnił, bo tego poprostu nie kumam.
Ale jak mówi przysłowie: Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o kasę.

Back
Do góry