Kretyńska to ty jesteś ROZWAŻNA, porównując prace i związane z nią niebezpieczeństwo mobilnych z pracownikami komórek karno skarbowymi. Po prost śmiać mi się chcę. Przez rok pracowałem w komórce karno skarbowej w Urzędzie Celnym a wcześniej prze służbą w cle w Urzędzie skarbowym. Obecnie pełnie służbę w grupie mobilnej i dlatego mam na własnej skórze porównanie tych dwóch stanowisk pracy i uwierz mi, że kwestia bezpieczeństwa oraz ryzyka na tych dwóch stanowiskach to jest jak porównanie wody i ognia. Jak chcesz w tak kretyński sposób się wypowiadać to poproś kolegów z mobilnych , żeby zabrali Cię na rynek i pokazali specyfikę tej pracy. Twoja wypowiedz świadczy, że jesteś naprawdę żałosna. Ta wzmianka o kominiarce tak mnie rozbawiła, że nie jestem wstanie już chyba nic napisać !!! PS Czy słyszałaś czy kiedykolwiek ta Pani z karno skarbowego została przeniesiona służbowo np na miesiąc na wschodnią granicę w związku z tzw trudną sytuacja kadrową ? Czy słyszałaś czy kiedykolwiek choć jeden włos spad tej przysłowiowej Pani z karno skarbowego w związku z wykonywaniem swoich obowiązków? Ja Ci odpowiem, że ja nie słyszałem. Natomiast pełniąc służbę w grupach mobilnych takie przypadki się zdarzają.[/quote]
syszalam o przenoszeniu z oddzialów...
a jesli mówisz o niebezpieczeństwe wylącznie mobilnych to swiadczy o twoim stazu i doświadczeniu w cle...
proponuje na staż doszczególnego nadzoru (kontrole puntów gier, lokali) lub do kontroli przedsiębiorców...
kolega mało wie o niebezpieczenstwach w cle...
a myslac o pracy mobilnych wspomaganych zazwyczaj przy jakichkolwiek akcjach przez policje i inne slużby .... to nie wiem gdzie dopatrwac sie niebezpieczenstwa..
nie chce nic nikomu dodawać / ujmować...ale dzis jestes za dodatkiem...ciekawe co powiesz jak cie przeniosa do innej komorki - gdy poznasz inne obszary pracy w cle
ja wiem ze mlodym podobaja sie pomysly mf bo tylko oni na tym zyskują....
ocalony...kazdy ma prawo napisac swoje zdanie i nikt nie powinien nikogo obrazac,chyba ze osoba piszaca pracuje w mf i ma takie polecenie-szerzenie fermetu na forum
spoko daleko mi do MF ....
czyżby moje wpisy o tym świadczyly? ups...
trochę mela mnie obrażasz... mysle że sie znamy z pracy ;-)
Smutno, pani Rozważna, smutno się robi czytając rzeczy, które wypisujesz.....emocje poniosły, czy naprawdę masz tak blade pojęcie o pracy innych komórek ?
mi też smutno że komuś uadlo rozbić się naszą solidarność...
ks-rzucilam na biegu przykład.... ale przecież chodzi o ogólne poczucie sprawiedliwości....
To już wreszcie wiemy "kto nie dostanie podwyżki"
Od razu trzeba było napisać, że głównie podwyżek nie dostanie granica, bo będziemy przeciwni. Śmiech na sali takie zachowanie a może przenieśmy te dodatki na rok 2025 to do tej pory jeszcze się zdążą wszyscy nachapać. Stoje 12 h na pasie i zarabiam 1700 zł podwyżki dostanę pewnie 100 zł a tu jeszcze super ZWIĄZKI są przeciw dodatkowi który aż wynosi 300 zł brutto. Ale najważniejsze, że wielcy związkowcy i ich kolesie dostaną kasę bo zarabiaja mało.
Dziś czytałem pismo że mkc zarabia od 1992 do 3500 to jest różnica 1500 zł a wam wielcy związkowcy to jest ok bo przecież ci co sa na granicy to banda gamoni, którzy mogą zarabiać psie grosze.
nie unoś sie - nikt tak nie mysli - należy likwidować kominy...zdecydowanie ale nie kasą wywalczoną na inne cele przez wszystkich solidarnie zwiazki dzialaja w imieniu wszystkich funkcjonariuuszy a nie wlasnym. I nie każdy ma w naturze tzw. jak to ujęleś
CHAPANIE ... niektorzy/a moze i wiekszość pracuje za pensję ... pomysl MF zostal stworzony chyba "na kolanie" nie był precyzyjny, nieprzemyslany - bo nadal nie wyjasniono nigdie co oznacza "przejście graniczne" także lotniska międzynarodowe? ...z tego co kojarze wczesniejsze uzasadnienia MF - to nie ... i to śiwadczy o tym, że mf w obawie że podniosą się glosy przecie USAWIE rzuciło nam pożerkę- podwyżki ...zobaczcie od kilku dni to temat NR 1 na forum...i w ten sposob po cichu przyklepią ustawę ...(o emeryturach i innych zapomnijamy) ZAMIAST GADAC ILE KTO I ZA CO - SLUSZNIE CZY NIE...zajmijmy sie ustawą...chyba należy zwrócić znowu opinii publiczej uwagę na nasze problemy a nie liczyc w portfelu te 300. Czy wy nie widzicie ze mf chcialo tym gestem zapewnic sobie spokoj i gwarancje podporzadkowania granicy zewnetrznej...sobie!