Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Skoro tak, to być może coś mi umknęło, w naszej IAS dopiero będą dzielić albo ... się nie załapałem ...Nie wyjątkowy, Agata ma rację, w większości tak jest w mojej Ias jest po 500 na głowę dla wszystkich,
Witaj w "klubie"ja tak dopytuję się bo u mnie cisza a normalnie mam codzienny kontakt z ludźmi z zewnątrz i nie wiem czy iść do kierownika pytać czy nie, nie wiem czy denerwować się, że może tylko ja jako ta "krnąbrna" nie dostałam
To jakiś skandal jest. Oprócz tego urlop płatny za czas urlopu bezpłatnego. Kto to wymyśla i po czym? Nieźle towarzystwo bawi się nieswoimi (budżetowymi) pieniądzmi.Rąbanie z każdej strony
Nikt nie ma tyle urlopu, co po awansie w skarbówce
Wysocy urzędnicy Krajowej Administracji Skarbowej zyskali prawo do dodatkowego, płatnego urlopu wypoczynkowego - i to nie na podstawie przepisu prawa, ale interpretacji - ustalił serwis Prawo.pl. Ministerstwo Finansów tłumaczy, że odbywa się to zgodnie z kodeksem pracy, jednak prawnicy poddają w...www.prawo.pl
"Swoi" mają się dobrze.....śmietanka zawsze u góryTo jakiś skandal jest. Oprócz tego urlop płatny za czas urlopu bezpłatnego. Kto to wymyśla i po czym? Nieźle towarzystwo bawi się nieswoimi (budżetowymi) pieniądzmi.
Wysłane z mojego LM-X420 przy użyciu Tapatalka
Zaliczenie urlopu bezpłatnego jako okresu służby, zaczyna układać się w całość w kontekście podwójnie liczonego urlopu dla "wysokich urzędników" KAS. W jakimś sensie wpłynęło także na spadek od 2017 roku średnich uposażeń dla szeregowych funków.I jeszcze załatwią sobie zmiany w ustawach, żeby ten urlop bezpłatny liczył się do emerytury mundurowej. Jak dobrze pokombinują to będzie im sie liczył podwójnie, żeby bidulki nie były stratne.
Nie ma ani prawdziwego Szefa KAS ani ministra finansów. MinFin powinien wyp..lić połowę towarzystwa ze świętokrzyskiej (mam na myśli kierownictwo, bo ptacuje/służy tam też wiele mądrych osób które ciągną ten wózek)
Wstydu nie mają. A co z solidaryzowaniem się ze społeczeństwem, przecież szefka ciagle nam tym tłumaczy brak zaangażowania w poprawę naszej sytuacji
A kogo by wtedy "nadzorowali"?
Może "sprawdzają przyszłych emerytów"U nas ponoć mają być "covidowe" dla funkcjonariuszy, ale podobno wcześniej nie dostaliśmy bo... nie mogli się doliczyć ilości funkcjonariuszy
Cywili doliczyli się za to momentalnie... choć jest ich ileś razy więcej niż funkcjonariuszy
Chociaż ja to tłumaczę sobie tak: pracownicy siedzą w budynku bądź na zdalnej - nie ruszają się = łatwo ich policzyć.
Funkcjonariusze pracują na drogach, w terenie, dużo przemieszczają się autami = trudno ich zliczyć