Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

bodo 69 napisał:
także jestem celnikiem ,i to takim co przezył zwolnienie w wyniku postawienia mnie w stan oskarżenia, i chciałbym z racji chociazby i tego poprosić wszystkich o gest dobrej woli z naszej strony ,pódźmy do pracy , pokazmy ,że stać nas na KOMPROMIS

Rozwiń myśl i uzasadnij lepiej.

popieram

Idziemy do pracy ,dajemy ultimatum np. do 30.04.2008 r. jezeli nie to znowu strajk !!!!!!!!!!
Wpełni popieram:
Kod:
bodo 69 napisał: 
także jestem celnikiem ,i to takim co przezył zwolnienie w wyniku postawienia mnie w stan oskarżenia, i chciałbym z racji chociazby i tego poprosić wszystkich o gest dobrej woli z naszej strony ,pódźmy do pracy , pokazmy ,że stać nas na KOMPROMIS

oswiadczenie

Oczywiscie przed zakonczeniem akcji nalezy przekazac komunikat kazdemu kierowcy stojacemu w kolejce dlaczego i o co walczymy !!!!!! i , ze tak naprawde my rowniez jestesmy ofiarami !!!!!!!!!!!!!

Celnicy !!!
Opinia społeczna już jest informowana o naszym rozłamie. Wszyscy twierdzą, że ci co jutro pójdą do pracy, godzą się na to co zaoferował Premier. Natomiast ci co jutro chcą negocjować to druga inna grupa, którym jest jeszcze mało.

Musimy przebić się z prawdziwą informacją, że:
- jesteśmy reprezentowani- mamy upoważnionych negocjatorów,
- ci co wrócili do pracy wyrazili swym czynem gest dobrej woli, stanowiący wymagany argument do rozmów,
- w przypadku braku porozumienia, wrócą na wolne,
- negocjacje mają na celu spisanie wszystkich obietnic, w sposób jasny, zrozumiały i wiążący ekipę rządzącą.

Tylko dzięki temu będziecie równorzędnym partnerem do rozmów. Nie dajmy się oszukać.

powodzenia

pass: "Idziemy do pracy ,dajemy ultimatum np. do 30.04.2008 r. jezeli nie to znowu strajk !!!!!!!!!! "

Kolego dobrze wiesz, że 30 kwietnia to będzie.... wigilia przed dłuugim majowym weekendem, a dzisiejszy protest już historią.
Wybacz, ale ściemniasz. To dziś i jutro decydują się losy funkcjonariuszy.

TAK TO JUTRO NASZE (MOJE)LOSY SIĘ ZDECYDUJĄ JA JUTRO NIE IDĘ A JEŻELI ROZMOWY NIC NIE DADZĄ BIORĘ L4 na miesiąc może dwa i szukam innej pracy

myślę że jutro można powoli powracać do pracy, aby w ten sposób wyrazić również wycięgnięcie ręki w stronę rządu. Jeśli jutro rząd nie podejmie z nami negocjacji to wracamy na L4 a nie jak UŻ. Powrót do pracy nie jest jednoznaczny ze zgodą na warunki zaproponowane przez rząd, a jedynie zmianą sposobu działania. :roll:

Anonymous napisał:
TAK TO JUTRO NASZE (MOJE)LOSY SIĘ ZDECYDUJĄ JA JUTRO NIE IDĘ A JEŻELI ROZMOWY NIC NIE DADZĄ BIORĘ L4 na miesiąc może dwa i szukam innej pracy
A kto przyjmie "byłego celnika" dla którego nic nie dociera. Myślisz, że jakiś pracodawca będzie chciał zatrudnić kogoś, kto mówi "po mnie może być i potop"? Jeszcze na głowę nie upadli. :lol:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
A kto przyjmie "byłego celnika" dla którego nic nie dociera. Myślisz, że jakiś pracodawca będzie chciał zatrudnić kogoś, kto mówi "po mnie może być i potop"? Jeszcze na głowę nie upadli. :lol:

a ciekawe co zrobi panstwo jak nie będzie celników, tylko nasza grupa zawodowa ma uprawnienia do odprawy towarów celnych, ściana Wschodnia to jest granica celna Unii jakby ktoś zapomniał!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

a ciekawe co zrobi panstwo jak nie będzie celników, tylko nasza grupa zawodowa ma uprawnienia do odprawy towarów celnych, ściana Wschodnia to jest granica celna Unii jakby ktoś zapomniał!!!!!!!!!

przecież tusk niemców weźmie za 300 euro/mc. w polsce celnicy nie są potrzebni ale w niemczech to jakoś są

PostWysłany: Pon Sty 28, 2008 9:47 pm Temat postu:
Opis: Odpowiedz z cytatem
Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".
P.S Mam prośbę do admina aby to szybko weszło na inne fora.

Proszę jutro poprosić stronę rządową o rozważenie weryfikacji wszystkich dyrektorów.
Zaproponujcie, że będzie to bardzo dobry gest z ich strony oraz gwarancja bezpieczeństwa dla protestujących.
Najlepiej niech poprostu prześledzą karierę każdego dyrektora i na następcę wybierają tych, którzy znaja tę profesje od podstaw.
No i przydałoby się, żeby SSC też był celnikiem z krwi i kośći

Anonymous napisał:
Nie wiem co zrobi państwo, ale ja wysupłam trochę grosza ( i myślę, że wielu się takich znajdzie) na płacenie kar i pomoc kierowcom. Ale Wam, dalej "protestującym" po tak jasnych oświadczeniach rządu, zostanie tylko jedno - emigracja za wschodnią granicę (i w grę wchodzi chyba tylko Białoruś). :evil:

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".

Anonymous napisał:
Nie wiem co zrobi państwo, ale ja wysupłam trochę grosza ( i myślę, że wielu się takich znajdzie) na płacenie kar i pomoc kierowcom. Ale Wam, dalej "protestującym" po tak jasnych oświadczeniach rządu, zostanie tylko jedno - emigracja za wschodnią granicę (i w grę wchodzi chyba tylko Białoruś). :evil:

bredzisz człowieku,

Mogą nas najwyżej wywalić na pysk. Coraz bardziej zaczyna mi to wisieć. Tylko ciekawe kto wtedy rozładuje granice? :lol:

Back
Do góry