Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

slawomir.siwy napisał:
Porozumiałem się Baśką
mamy nadzieję, że jutro zostanie już wszystko załatwione, musimy także zrobic jakis krok do przodu, bo nas zeżrą...!!!!!!!!!!!!! jutrzejsze spotkanie musi być konkretne i najlepiej niech będzie zakończone wspolna konferencja szefa SC i MF razem z Wami!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!

Posłuchajcie mam 47 lat w cle przepracowane 18,kręgoslup cały do wymiany,nie chodzę normalnie ,cały czas od kilku miesięcy się rehabilituję.Sercem jestem z Wami Koleżanki i Koledzy Celnicy,liczę że Wasza determinacja przyniesie oczekiwany sukces wszystkim celnikom.Jestem przerażona atmosferą w naszej ciężkiej pracy,brakiem zrozumienia Naszych problemów.Może zdrowie mi na tyle pozwoli że wrócę do pracy,ale warunki muszą się diametralnie zmienić,przepisy socjalne,emerytalne i zarobki.Z tej pensji ciężko opłacić bieżące rachunki i normalnie żyć...Trzymam za WAS Wszyscy Kochani Celnicy kciuki... :!: :!:

celniczka z OCDD napisał:
slawomir.siwy napisał:
Porozumiałem się Baśką
mamy nadzieję, że jutro zostanie już wszystko załatwione, musimy także zrobic jakis krok do przodu, bo nas zeżrą...!!!!!!!!!!!!! jutrzejsze spotkanie musi być konkretne i najlepiej niech będzie zakończone wspolna konferencja szefa SC i MF razem z Wami!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!!!!!!!!!
popieram , ma rację!!!!!!!!!!!!!!!!

Chłopaki i dziewczyny na wschodniej granicy jesteści rewelacyjni. Zobaczcie to: ww1.tvn24.pl/-1,1536716.1,wiadomosc.html.
W końcu świat o naszych krzywdach usłyszał! wustarczy zmienić 1 na w

Re: Podwyzki TAK, ale ROWNO dla WSZYSTKICH

Anonymous napisał:
ZbujMadej napisał:
Proponuje, zeby podwyzki (jakie by nie byly) przyznawac PO RÓWNO DLA KAŻDEGO funkcjonariusza. W zadnym wypadu procentowo ani srednio, ani ze wzgledu na ilosc chorobowego ani na postepowania dyscyplinarne. Tylko wtedy nie bedzie ZADNYCH watpliwosci komu sie ile nalezy i nie bedzie (chyba) zadnych naduzyc ze strony kierownictwa chcacego docenic "swoich".
Wiem, ze dostana wtedy osoby, ktore ze wzgledu na swoje zachowanie nigdy nie powinny tych pieniedzy dostac, ale trudno. Niech sie ta kasa udlawia.
jak to po rowno, napewno nie tym z obecnymi kominami
im symbolicznie 50zl brutto
DAC NAJMNIEJ ZARABIAJACYM na swoich stanowiskach

popieram. za tą samą pracę jeden 1500 a inny "wybitny" 3500. wielkość wynagrodzenia powinna być sztywna do stanowiska a nie jak ktoś był naczelnikiem 3 miesiące "spadł" na pas i dalej pensja taka sama.

Rano ide honorowo oddać krew. Potem mam dużo wolnego czasu. Mam 195 cm. wzrostu potrafie głośno krzyczeć w młodości trenowałem rzut kulą w bagażniku mam kilka opon do spalenia. Nigdy nie pękam w sytuacjach kryzysowych. Czy mam jutro przyjść pod ministerstwo o 10:30 ????
Bronisław

W jedności siła

Sławek, Baśka w TVN24 byliście super. Jestem pod wrażeniem. Dwa razy to oglądałem. Folta wysiada. A to że się razem dogadaliście jest niesamowite. Wierzę że się Wam jutro uda. Poznań trzyma kciuki i odpoczywa w domu - jeśli ktoś by jeszcze nie wiedział

A sprowadzajcie sobie Niemieckich Celników. Dopiero wtedy zobaczycie co sie będzie działo. kolejki będą do Warszawy, acha, powiadomcie wczesniej o tym Przewoźników.

Troche z historii sprzed wejścia do UE.

Kolejka na granicy z Niemcami była non stop 10-20 km (oprócz tego na terminalu w swiecku czekało kilkaset odprawionych TIR-ów) w weekendy 40-60 km (czasami nawet do Świebodzina). Wszystko dlatego, że Niemcom sie nigdy nie śpieszyło. Niemiecki celnik nie klepnie na zmianie 100 TIR-ów, a i robi przerwe na obiad, śniadanie i nie bedzie niczego klepał na slepo.
Wtedy jakoś nikt problemu nie widział, bo NIemcom nikt nie podskoczył.

Czy jest sens

Cześć. Słuchajcie, niech ktoś jasno powie, czy my zwykli funkcjusze mamy jechać jutro pod mf, czy tylko związkowcy i przedstawiciele. Byłem poza zasięgiem trochę i nie wiem. Jak mamy jechać to jutro pojedziemy. Brawo za porozumienie z Baśką
Lublin pozdrawia

slawomir.siwy napisał:
Porozumiałem się Baśką
To najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia! Negocjujcie z głową, emocje są złym doradcą. I pamiętajcie stare powiedzenie >chytry dwa razy traci<. Wierzymy w Was i czekamy jutro na wiadomości z frontu!

Re: Czy jest sens

mistique napisał:
Cześć. Słuchajcie, niech ktoś jasno powie, czy my zwykli funkcjusze mamy jechać jutro pod mf, czy tylko związkowcy i przedstawiciele. Byłem poza zasięgiem trochę i nie wiem. Jak mamy jechać to jutro pojedziemy. Brawo za porozumienie z Baśką
Lublin pozdrawia

jak masz okazje to jedz, dopilnujesz aby nic dziwnego nie wyskoczylo

Back
Do góry