Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

Piuter napisał: "U nas analogicznie można by to zrobić- granica, GM-1,5 za rok, reszta rok za rok ale zawsze po 15 latach coś już masz. "
Ty nie bądź taki mądry, ja przepracowałem 13 lat na pasie, w mrozie, deszczu i upale. Teraz pracuje w biurze, cz wg Ciebie emerytura mi się nie należy?

celniczka z OCDD napisał:
MAM PYTANIE, CZY KTOŚ WIE, KTO Z ZE SŁ.SIWYM JUTRO JEDZIE DO MF I CZY PRZEDSTAWICIELE POROZUMIENIA BIAŁOSTOCKIEGO TEŻ TAM BĘDĄ, BO JEŚLI NIE , TO ZAPOWIADA SIE POWTÓRKA Z PIĄTKU, KIEDY PB NIE PRZYSTAPIŁO DO ROZMÓW I PRZEZ TO NIE POTRAKTOWANO NAS POWAŻNIE. POSŁUCHAJCIE OPINI POLITYKÓW I PUBLICYSTÓW, WSZYSCY SA DO NAS NEGATYWNIE NASTAWIENI PRZEZ TĄ ZAGRYWKĘ FOŁTY I SMOLIŃSKIEJ Z PIATKU. OBY TO ZNÓW NIE ZDYSKREDYTOWAŁO NAS W OCZACH RZĄDU, MF I SPOŁECZEŃSTWA! BO PIĄTKOWE ROZMOWY I ZACHOWANIE "PB", TO BYŁA DZIECINADA,GDZIE POKŁÓCIŁY SIĘ MAŁE DZIECI. TERAZ ZZ SIWEGO I POR.BIAŁ. MUSZĄ IŚC RAZEM NA JUTRZEJSZE ROZMOWY, BO JAK SŁYSZELISCIE W TV P.PREMIER WRAZ ZE SZTABEM KRYZYSOWYM POWOŁ.W MF TOCZY ROZMOWAY NAD ROZWIĄZANIEM DORAŹNEGO PROBLEMU KOLEJEK NA GRANICY. OBY NAS JUTRO NIE OLALI!!!!!!!!

niewazne, kto uzyska gwarancje - siwy czy folta. jak sie nie dogadaja, to pierwszy lepszy, a celnicy i tak zadecyduja o koncu protestu - po uzyskaniu gwarancji przychodzac do pracy.

normalny napisał:
mówiłem wam wczoraj nie przeginajmy pały-ale wy nakręceni przez siwego i resztę-Boże celnicy nas już nie ma przez nas przez naszą głupotę przez forum na którym ci którym dobro służby..............od jutra mili Państwo przez to ze nakręcaliście się na forum nie słuchaliście innych głosów-mówiąc prowakatorzy-nie macie pracy-szybkie rozporządzenie o przejęciu kompetencji SG gorą matoły-już nie ma po co wracac do pracy-smolińska fołta i siwy marnując sobotę i niedzielę na inne sprawy doprowadzili do upadku sc-a to był nasz protest-tak daliscie się wmanewrowac dzięki forum-

Nie płacz żalosny czlowieku, teraz woz albo przewoz, naprawde tak bardzo zalezy ci na tym zeby robic nadal za szmate za 1200- 1900 PLN ???? nie czytales tego co tu ludzie artykuuja , ze jak nic sie nie zmieni ( w sensie nic nie zostanie osiagniete ) to i tak odejda , straszenie ze ktos nas zwolni czy rowiaze SC swiadczy o kompletnym niezrozumieniu celnych realiow, podejrzewam , a raczej jestem pewien ze jesli teraz nic nie zostanie osiagniete, to skala odejsc ze sluzby jakie potem nastapia bedzie niewyobrazalna.

Spokojnie proszę państwa.

Tusk robi to, co do niego należy, a powinien zrobic to już w środę-powołać sztab kryzysowy. Ma niekompetentnych przedstawicieli, m.in. Szef Słuzby Celnej, który nie ma pojęcia o naszej pracy i myli służbę celną ze służbą cywilną, nie ma pojęcia w jaki sposób wykonywana jest technicznie nasza praca (poroniony pomysł odpraw wewnątrz, skoro od lat tylko wewnatrz, poza małymi wyjątkami sa dokonywane).

Zadaniem sztabu będzie zapanować nad sytuacją, a może dojdą do wniosku, że wina leży po stronie poprzedniej jak i obecnej władzy i naszego Szefa, który, gdyby nie akcja, nie raczyłby się z nami spotkać.

Nie bójcie się!!! Nie mogą zwolnić nikogo za to, że wziął urlop na żadanie, lub gdy zachorował. W każdym sądzie zostaną ukrzyzowani :!:

Dopiero teraz poważnie zaczną rozmawiać. nawet Boni podczas briefingu z trudem utrzymywał usmiech podczas przekazywania nieprawdzwych informacji o porozumieniu, niby przypadkiem, później poprawiano to na komunikat.

Z całym szacunkiem, ale trudno będzie rozwiązać problem kolejek bez nas, ale wybralismy cudotwórcę, więc czekajmy ze spokojem.

Juz widzę, jak straży granicznej przekazują nasze uprawnienia. Z całym szacunkiem, ale nie znam innej grupy zawodowej, która umiałaby tylko przewracać kartki w paszportach, ale skoro Premier RP będzie tak chciał, jego wola. Ja jestem tylko pracownikiem, bardzo zmęczonym celnikiem, który ma juz dość.

ALE MI CHODZI OTO, ABY NIE DOSZŁO DO KOLEJENJ KOMPROMITACJI, KIEDY ZZ I POR.BIAŁ.NIE POTRAFIĄ SIĘ ZJEDNOCZYĆ, A NAWET ZGRAĆ,ABY BYĆ RAZEM NA TAKICH SPOTKANIACH. TAKI DRUGI BŁĄD MOŻE NAS WIELE KOSZTOWAĆ, PRZEDE WSZYSTKIM OŚMIESZA NAS.MAM NADZIEJĘ, ZĘ SIWY I FOŁTA Z RESZTĄ JUTRO TAM BĘDĄ RAZEM. CZY KTOŚ COŚ NA TEN TEMAT WIE!!!!!!!!! BĘDĘ OSOBIŚCIE SPOKOJNIEJSZA I WIELU MOICH CELNYCH BRACI I SIÓSTR.

Anonymous napisał:
normalny napisał:
mówiłem wam wczoraj nie przeginajmy pały-ale wy nakręceni przez siwego i resztę-Boże celnicy nas już nie ma przez nas przez naszą głupotę przez forum na którym ci którym dobro służby..............od jutra mili Państwo przez to ze nakręcaliście się na forum nie słuchaliście innych głosów-mówiąc prowakatorzy-nie macie pracy-szybkie rozporządzenie o przejęciu kompetencji SG gorą matoły-już nie ma po co wracac do pracy-smolińska fołta i siwy marnując sobotę i niedzielę na inne sprawy doprowadzili do upadku sc-a to był nasz protest-tak daliscie się wmanewrowac dzięki forum-

panie kierowniku, w takim wypadku gdzies pan znajdzie prace - przeciez kierownikow wszedzie potrzebuja, nie? i to pewnie za jeszcze lepsza kase niz teraz.

panie dyrektorze wujek z PiS napewno cos panu zalatwi :lol: :lol: :lol:
bez obaw

celniczka z OCDD napisał:
ALE MI CHODZI OTO, ABY NIE DOSZŁO DO KOLEJENJ KOMPROMITACJI, KIEDY ZZ I POR.BIAŁ.NIE POTRAFIĄ SIĘ ZJEDNOCZYĆ, A NAWET ZGRAĆ,ABY BYĆ RAZEM NA TAKICH SPOTKANIACH. TAKI DRUGI BŁĄD MOŻE NAS WIELE KOSZTOWAĆ, PRZEDE WSZYSTKIM OŚMIESZA NAS.MAM NADZIEJĘ, ZĘ SIWY I FOŁTA Z RESZTĄ JUTRO TAM BĘDĄ RAZEM. CZY KTOŚ COŚ NA TEN TEMAT WIE!!!!!!!!! BĘDĘ OSOBIŚCIE SPOKOJNIEJSZA I WIELU MOICH CELNYCH BRACI I SIÓSTR.

Wszystkich by to uspokoiło. Mam nadzieję, że bedą razem. Tak jak dzisiaj. Tylko tak można coś osiągnąć.

szybkie rozporządzenie o przejęciu kompetencji SG gorą

Co ty gościu/dyrektorze/naczelniku/kierowniku pierdoli...

Toż to kilkuletnie przedsięwzięcie dla Parlamentu, negocjacje z Komisją Europejską i paraliż w zakresie obrotu towarowego z zagranica na rok lub dłużej.
Znasz uprawnienia sztabu kryzysowego, rzadu? To nie siej fermentu.

Kadra Dyrektorska i Naczelnicy są tak samo odpowiedzialni za obecną sytuację w służbie, poprzez zaniechanie działania i dbanie o swoje stołki.

Wam juz dziękujemy :!:

Re: Emerytury

Poul napisał:
piuter napisał:

A co robić się Ci za dużo się nie chce? Emeryt w wieku 34 lat!

No tak, słyszałem opinie, że przecież w wieku 60 lat nikt nie będzie wspinał się na TIR-y. No to w takim razie nie tylko mundurowym się należy wcześniejsza emerytura. A co ma powiedzieć 60-letni murarz lub dekarz? Będzie łaził po dachach w tym wieku? Do tego jeszcze np. taki informatyk - w wieku 60-lat nie będzie tak bystry jak 30-latek. No a nauczyciel - przecież nerwy już nie te. No i sprzedawczyni w sklepie - przecież w wieku 60-ciu lat, to już nie te nogi, żeby stać za ladą przez 8-godzin.
W każdym zawodzie, jak ktoś już "nie wydala" to ma prawo do renty!

Jestem za zrównaniem uprawnień mundurowych wszystkich służb, poprzez odebranie tych niesprawiedliwych uprawnień. Dodatkową niesprawiedliwością jest to, że w innych zawodach na emeryturze odbierają jej część lub całość jesli ktoś pracuje. Próba ograniczenia uprawnień już była - Sejm przegłosował, ale Kwachu (jak przystało na komucha) zawetował.

Skoro SC dąży do tego żeby być pełnoprawną służbą mundurową to taki przywilej się nam należy. Dlaczego np. celnik na Słowacji je ma lub na Litwie a w Polsce nie? Co innego my robimy od nich? Pozatym jest coś takiego że jak ktoś pracuje w biurach w służbach mundurowych to liczy mu się do emerytury rok za rok pracy- oczywiście ma prawo odejść po 15 latach ale wówczas jego emerytura będzie niska. Pracujący na granicy np. funkcjonariusze SG mają liczone 1,5 roku za każdy przepracowany rok. U nas analogicznie można by to zrobić- granica, GM-1,5 za rok, reszta rok za rok ale zawsze po 15 latach coś już masz.

Pozatym młodzi funkcjonariusze liczą tylko na to że otrzymamy emerytury, w tym i ja i od tego uzależniam moje pozostanie w tej formacji.
P.S. dziwne czyżby tobie nie zależało na poprawie swojej sytaucji?? A może poprostu nie jesteś celnikiem....lub nigdy nie dostałeś w kość na granicy.......
Ale murarz, nauczyciel czy inny zawód, nie muszą byc do dyspozycji o kazdej porze, nie musza pracować po 12 godzin po nocach, swiatek piatek czy niedziela, a przede wszystkim nie dają do budżetu państwa 30 % dochodu, żeby było własnie dla pielęgniarek, nauczycieli czy nawet dla Straży Granicznej i wojska. Poniał ??

dawno by nas rozwiązali Bo jak Tusk powiedział : brak mu czerwonego guziczka... tylko prawo unijne mu nie pozwala. :evil: :evil: :evil: I DLATEGO WYGRAMY - W PONIEDZIAŁEK TEŻ NAS NIE BĘDZIE. :P :P

STARY ZOLL napisał:
Piuter napisał: "U nas analogicznie można by to zrobić- granica, GM-1,5 za rok, reszta rok za rok ale zawsze po 15 latach coś już masz. "
Ty nie bądź taki mądry, ja przepracowałem 13 lat na pasie, w mrozie, deszczu i upale. Teraz pracuje w biurze, cz wg Ciebie emerytura mi się nie należy?
To miałbys nadal emeryturę po 15 latach tyle że do jej wysokości miałbyś naliczone 13*1,5 +2*1

"W Olsztynie dyro nakazał zrobić listę wszystkich kierowników, którzy nie byli w piątek w pracy i z jakiego powodu.
Jakaś farsa"

Bo to pała z Gdyni, jak cała reszta co się rozlazła po Polsce.

Anonymous napisał:
dawno by nas rozwiązali Bo jak Tusk powiedział : brak mu czerwonego guziczka... tylko prawo unijne mu nie pozwala. :evil: :evil: :evil: I DLATEGO WYGRAMY - W PONIEDZIAŁEK TEŻ NAS NIE BĘDZIE. :P :P
wskaż kolego tę norme która tego zakazuje!

Back
Do góry