Jutro 10:30 pod MF-propozycja zakończenia protestu celników

Dzęki Ci Sławku -zero reakcji na zaczepki redaktora TVN i nareszcie B.S mówiła konkretnie.
Terazt tylko jedność może nam pomóc,

bo wiem ze niektorzy to maja ochote isc do pracy[/quote]
TO JAKIEŚ NIEŚWIEŻE INFORMACJE POSIADASZ! MEDYKA POZOSTAJE NIEUGIĘTA ZARÓWNO ZMIANY JAK I BIURO

Ktoś ma zamiar się cofnąć tuż przed metą?

Jutro wszystko się rozstrzygnie.
Zobaczymy ile nam dodadzą, w stosunku do komunikatu
z piątku.

Mówcie jednym głosem w naszym imieniu

Brawo.W jedności siła. Chcę aby przywódcy naszych zwiazków mówili jednym glosem.Reprezentujecie nas wszystkich.Nie zaprzepaście odwagi i solidarności celniczej .

martwię się mimo tego ,że nie jestem związana ze słuzbą celną, ale mam tyle lat,że przeżyłam wiele strajków i protestów.Wiem jedno,żadna władza nie daruje upokorzenia, a Wy władzę upokorzacie. Oczywiście kibicuję Wam.

Re: Emerytury

Poul napisał:
piuter napisał:

A co robić się Ci za dużo się nie chce? Emeryt w wieku 34 lat!

No tak, słyszałem opinie, że przecież w wieku 60 lat nikt nie będzie wspinał się na TIR-y. No to w takim razie nie tylko mundurowym się należy wcześniejsza emerytura. A co ma powiedzieć 60-letni murarz lub dekarz? Będzie łaził po dachach w tym wieku? Do tego jeszcze np. taki informatyk - w wieku 60-lat nie będzie tak bystry jak 30-latek. No a nauczyciel - przecież nerwy już nie te. No i sprzedawczyni w sklepie - przecież w wieku 60-ciu lat, to już nie te nogi, żeby stać za ladą przez 8-godzin.
W każdym zawodzie, jak ktoś już "nie wydala" to ma prawo do renty!

Jestem za zrównaniem uprawnień mundurowych wszystkich służb, poprzez odebranie tych niesprawiedliwych uprawnień. Dodatkową niesprawiedliwością jest to, że w innych zawodach na emeryturze odbierają jej część lub całość jesli ktoś pracuje. Próba ograniczenia uprawnień już była - Sejm przegłosował, ale Kwachu (jak przystało na komucha) zawetował.

Skoro SC dąży do tego żeby być pełnoprawną służbą mundurową to taki przywilej się nam należy. Dlaczego np. celnik na Słowacji je ma lub na Litwie a w Polsce nie? Co innego my robimy od nich? Pozatym jest coś takiego że jak ktoś pracuje w biurach w służbach mundurowych to liczy mu się do emerytury rok za rok pracy- oczywiście ma prawo odejść po 15 latach ale wówczas jego emerytura będzie niska. Pracujący na granicy np. funkcjonariusze SG mają liczone 1,5 roku za każdy przepracowany rok. U nas analogicznie można by to zrobić- granica, GM-1,5 za rok, reszta rok za rok ale zawsze po 15 latach coś już masz.

Pozatym młodzi funkcjonariusze liczą tylko na to że otrzymamy emerytury, w tym i ja i od tego uzależniam moje pozostanie w tej formacji.
P.S. dziwne czyżby tobie nie zależało na poprawie swojej sytaucji?? A może poprostu nie jesteś celnikiem....lub nigdy nie dostałeś w kość na granicy.......

1,5 roku za rok pracy! Genialnie - można zostać emerytem w wieku 28 lat.

celinka nie sraj w gacie !!!
gdy wieje wiatr historii
ludziom rosna skrzydła jak ptakom
.... i puszczają zwieracze pętakom!!!!!!!!!!!!

Napisane zostało kilkadziesiat postów wcześniej, że fc powinni tak jak kazdy mundurowy przejsc na wczesniejsza emeryture.

Nasuwa mi się na myśl następujące pytanie:

A co z cywilami? Czy tez bedą mogli? Czy tez może zostaną wszyscy pewnego pięknego dnia mundurowymi?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

UCC

inspektor(T. Ludwiński)
26 Sty 2008
Pracownicy cywilni w Służbie Celnej mają zagwarntowane podwyżki (nie licząc 2,3%)w wysokości średniej 245 złotych + kwota (jeszcze nie wiadomo na pewno ile) około 250 złotych na dodatki specjalne. Z tego, co zapowiedziało jednak MF nie będzie "cywili" w Służbie Celnej i będą musieli wybierać przejście do celników lub odejście (mam nadzieję, że do podatkowych, a nie na ulicę). Czekamy na zespół roboczy - tam pewnie będzie na ten temat dyskusja. Na razie mało który "cywil" chce przechodzić do na stanowiska funkcjonariuszy - jeżeli jednak będą przywileje służb mundurowych (pełne, tj. także eemerytura wcześniejsza), może to się zmienić..
ze strony skarbowcy .pl

Anonymous napisał:
1,5 roku za rok pracy! Genialnie - można zostać emerytem w wieku 28 lat.

Chodzi o wysokość emerytury za każdy przepracowany rok liczy się tak jakby wypracowano 1,5!! a nie okres pracy!! :evil:

slawomir.siwy napisał:
Jadę teraz z Katowic do domu(przytulić w końcu żonę) a o 3:00 w nocy wyjeżdżam pod MF. Miałem sporo telefonów z Polski, takzę z granic. Do zobaczenia jutro pod MF o 10:30, ale tylko delegaci z komórek organizacyjnych.
Nie będę już dzisiaj pisał. Pozdrawiam
Sławku wypoczywaj przed jutrem.
Powodzenia

Back
Do góry