G
Guest
Gość
Dzęki Ci Sławku -zero reakcji na zaczepki redaktora TVN i nareszcie B.S mówiła konkretnie.
Terazt tylko jedność może nam pomóc,
Terazt tylko jedność może nam pomóc,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Anonymous napisał:MEDYKA :?: :?: :?: Cӯ TO ZA INSYNUACJE??? WYPRASZAMY SOBIE !!!Anonymous napisał:MEDYKA nie srajcie w pory tylko wytrzymajcie jeszcze troche. Disiaj i jutro nie idziemy jeszcze do pracy :!: :!: :!: :!:
JEST O 17.10 i 20.10cirpliwy napisał:Czy "Prosto z Polski" Jest o 17:10 czy 20:10??
BYLO O17.10z dodorhuska napisał:JEST O 17.10 i 20.10cirpliwy napisał:Czy "Prosto z Polski" Jest o 17:10 czy 20:10??
slawomir.siwy napisał:PROTEST TRWA
przy podpisywaniu porozumienia zagwrantujcie sobie nietykalność po powrocie do pracyz dodorhuska napisał:JEST O 17.10 i 20.10cirpliwy napisał:Czy "Prosto z Polski" Jest o 17:10 czy 20:10??
Anonymous napisał:przy podpisywaniu porozumienia zagwrantujcie sobie nietykalność po powrocie do pracyz dodorhuska napisał:JEST O 17.10 i 20.10cirpliwy napisał:Czy "Prosto z Polski" Jest o 17:10 czy 20:10??
Poul napisał:piuter napisał:
A co robić się Ci za dużo się nie chce? Emeryt w wieku 34 lat!
No tak, słyszałem opinie, że przecież w wieku 60 lat nikt nie będzie wspinał się na TIR-y. No to w takim razie nie tylko mundurowym się należy wcześniejsza emerytura. A co ma powiedzieć 60-letni murarz lub dekarz? Będzie łaził po dachach w tym wieku? Do tego jeszcze np. taki informatyk - w wieku 60-lat nie będzie tak bystry jak 30-latek. No a nauczyciel - przecież nerwy już nie te. No i sprzedawczyni w sklepie - przecież w wieku 60-ciu lat, to już nie te nogi, żeby stać za ladą przez 8-godzin.
W każdym zawodzie, jak ktoś już "nie wydala" to ma prawo do renty!
Jestem za zrównaniem uprawnień mundurowych wszystkich służb, poprzez odebranie tych niesprawiedliwych uprawnień. Dodatkową niesprawiedliwością jest to, że w innych zawodach na emeryturze odbierają jej część lub całość jesli ktoś pracuje. Próba ograniczenia uprawnień już była - Sejm przegłosował, ale Kwachu (jak przystało na komucha) zawetował.
Skoro SC dąży do tego żeby być pełnoprawną służbą mundurową to taki przywilej się nam należy. Dlaczego np. celnik na Słowacji je ma lub na Litwie a w Polsce nie? Co innego my robimy od nich? Pozatym jest coś takiego że jak ktoś pracuje w biurach w służbach mundurowych to liczy mu się do emerytury rok za rok pracy- oczywiście ma prawo odejść po 15 latach ale wówczas jego emerytura będzie niska. Pracujący na granicy np. funkcjonariusze SG mają liczone 1,5 roku za każdy przepracowany rok. U nas analogicznie można by to zrobić- granica, GM-1,5 za rok, reszta rok za rok ale zawsze po 15 latach coś już masz.
Pozatym młodzi funkcjonariusze liczą tylko na to że otrzymamy emerytury, w tym i ja i od tego uzależniam moje pozostanie w tej formacji.
P.S. dziwne czyżby tobie nie zależało na poprawie swojej sytaucji?? A może poprostu nie jesteś celnikiem....lub nigdy nie dostałeś w kość na granicy.......
Anonymous napisał:1,5 roku za rok pracy! Genialnie - można zostać emerytem w wieku 28 lat.
Sławku wypoczywaj przed jutrem.slawomir.siwy napisał:Jadę teraz z Katowic do domu(przytulić w końcu żonę) a o 3:00 w nocy wyjeżdżam pod MF. Miałem sporo telefonów z Polski, takzę z granic. Do zobaczenia jutro pod MF o 10:30, ale tylko delegaci z komórek organizacyjnych.
Nie będę już dzisiaj pisał. Pozdrawiam