Jak podzielą kasę????

I właśnie postulat o likwidacji kominowych zarobków powinien się znaleźć na równi z emeryturami mundurowymi i sukcesywnych podwyżkach w następnych latach w pracach nowego ZZ.
Młodzi gówno dostaną. Zobaczysz jak urosną kominy po wejsciu w zycie nowego rozporządzenia. Juz chcą złodziejstwo odwalac i kombinacje. Zobacz pod kogo przygotowali nowe rozporządzenie. Widełki podnoszą owszem ale te górne bo tłuste koty mogłyby się nie zmieścić. To jest skandal. Dolne widelki zostają. To się w pale nie mieści.

Powinna być zagwarantowana minimalna i maksymalna kwota brutto na konkretny stopień ( rozpiętość powinna wynikać jedynie z wysługi i innych dodatków ) a nie jakieś tam mnożniki, które powodują powstawanie kominów płacowych ....... bo dziś przydupas mkc może mieć o 1000 więcej od skc !!!! To jest chore i tym należy sie zająć !!!!!

MnL napisał:
U nas należałoby zlikwidować kominy w stopniach i staniwskach.
Niedopuszczalnym jest by Kierownicy,Naczelnicy Wydziału, czy Urzędu zarabiali mniej niż pracownicy- a jest to w IC Poznań nagminne.
Pozdrawiam
Dlatego wnet nie będą Naczelnikami i wszystko będą p.....

Dzielicie to czego jeszcze nie dostaliście. Podniecacie się tym co sami wywalczyliście a ... kasę weźmie na pewno ten co nie brał zwolnienia albo UŻ . To jest smutne i myślałem, że po takim zrywie się coś zmieni ale niestety CI CO PRZY WŁADZY ZYSKAJĄ NA TYM WSZYSTKIM NAJWIĘCEJ!!! DLATEGO TEŻ PO 6 STRACONYCH LATACH W TYM ZAWODZIE WYSIADAM SZUKAM PRACY W URZEDZIE SKARBOWYM MYŚLĘ ŻE TAM BĘDZIE LEPIEJ

Jeżeli chodzi o podział to powinien być taki:
- naczelnicy i kierownicy - nic
- pozostali funkcjonariusze - po równo.
pozdrawiam. :D :D :D :D

CELNIK UCII napisał:
Jeżeli chodzi o podział to powinien być taki:
- naczelnicy i kierownicy - nic
- pozostali funkcjonariusze - po równo.
pozdrawiam. :D :D :D :D
- naczelnicy, kierownicy i kominiarze - nic
- pozostali oprocz w/w kominiarzy - po rowno

Dlaczego po równo????Jeden się opierdala, drugi zasuwa. I każdy ma dostać po równo? Jeden na L4, urlopach szkolnych miesiąc w miesiąc drugi chodzi codziennie do roboty. Jeden ma wyższe wykształcenie drugi średnie itp. To dlaczego po równo? Jak każdy bedzi emiał takie same umiejetności i głowe to niech wtedy będzie po równo. Niestety nie każdy ma taką samą głowę. Ja uważam po 350 kazdemu reszta która zostaje do 500 według uznania kierowników.

W SC nie liczy sie wiedza i umiejętności ... ale niestety znajomości, " długi język " oraz tzw; lizi -dupstwo !!!

A co ma do tego wyższe wykształcenie, pracowitość i sumienność oraz wiedza - o d p o w i e d z sobie sam !!!!

Klepadło Antoni napisał:
A co ma do tego wyższe wykształcenie, pracowitość i sumienność oraz wiedza - o d p o w i e d z sobie sam !!!!
Ja odpowiem sam, ale wszystkim... ma ogromne- a przynajmniej powinna mieć. Jeśli te elementy nie mają być żadnym wyznacznikiem uposażenia funkcjonariusza to moje pytanie brzmi: za co właściwie podatnicy mieliby płacić?- za tępego nieroba którego jedyną cechą jest kawa punktualnie o 7.30 i do perfekcji opanowane zrzucanie z siebie zadań...
Jeśli ktoś jest pewny wartości swojej wykonanej pracy i jej jakości z pewnością nie będzie sie upierał przy wersji po równo... pozostali pewnie i będą do upadłego obstawać bo dobrze wiedzą że gdyby ich ocenić marnie wyglądałaby podwyżka!
Co to za motywacja dla pracownika skoro wie że ustawowo podwyżka mu sie należy bez względu na miernotę jego wiedzy zawodowej. Nawet ten w archiwum ma szanse na dużą podwyżkę bo i tam prace można odpier... albo dobrze zrobić!!! Wiec nie piszcie ze nie wszyscy mają równe szanse!!! Inną kwestią jest wiara w sprawiedliwy podział przez dyrektorów....
Ale brak wiary w Dyrektora i jego bezstronność nie może powodowac innej nieprawidłowości w postaci---czy się stoi czy sie leży 500 brutto sie należy----

A jak to sie ma do faktu że wielu funkcjonariuszy dochodziło kilka lat do pensji, którą aplikanci chcieliby już po 4 miesiącach pracy korzystając z historycznie wysokiej podwyżki! Czy w takim układzie wszystkim po równo tez jest sprawiedliwe? Myślcie o wszystkich i o wszystkim a nie o własnej dupie za przeproszeniem. Spójrzcie na podwyżkę jako kwestię do rozwiązania w całej SC a nie ile takie czy inne rozwiązanie Wam kasy osobiście nabije!!!

niestety znosek dostaje więcej aby dalej szanownie informował natomiast z towarzystwa wzajemnej adoracji mile widziane a jakiś galernik z granicy?ooo frajer no i podejrzany ,czasem klepiącym sady w wew. też sie oberwie nie powiem

Jest ktoś w kraju kto uwierzy że my nie wzieli?

NIE RÓBCIE Z SIEBIE TAKICH GALERNIKÓW JA PRACUJE W WEWNETRZNYM WPŁYWY DO BUDŻETU TEŻ NIELICHE TAKŻE NIE TYLKO GRANICĄ CŁO STOI

- myślę, że wydajność pracy powinna być brana pod uwagę (szybsze awanse - 3lata, a nie 5 albo właśnie widełki) tylko kwestia jak to oceniać, bo to też subiektywna ocena: ile przerw na kawę lub papierosa czy ilość zakończonych spraw (sprawa sprawie nierówna)

- wykształcenia nie brałbym pod uwagę, wystarczy, że to jest ujęte w kryteriach awansowania w stanowiskach i do naliczania kapitału początkowego. Myślę, że ktoś może nie być po studiach i być mądrzejszy i skuteczniejszy od tego, który prześliznął się po mało obleganych kierunkach, a z którymi się spotykałem.
PS - aby wyprzedzić niektóre zarzuty - jestem magistrem ekonomii

w kwestii przydzielania tych 500,-

myślę, że proporcjonalnie do ilości L4 i urlopów na żądanie w ostatnim czasie :lol:
myślę, że nie będzie wtedy nieprzypadkowych osób ;)

wykształcenia nie brałbym pod uwagę, wystarczy, że to jest ujęte w kryteriach awansowania w stanowiskach i do naliczania kapitału początkowego. Myślę, że ktoś może nie być po studiach i być mądrzejszy i skuteczniejszy od tego, który prześliznął się po mało obleganych kierunkach, a z którymi się spotykałem.
PS - aby wyprzedzić niektóre zarzuty - jestem magistrem ekonomii

Własnie, że muszĄ brać pod uwagę wykształcenie. Ty na pewno go nie masz. Nie zdałbyś nawet matury robią takie rażące błędy "RZĄDANIE".

myślę, że proporcjonalnie do ilości L4 i urlopów na żądanie w ostatnim czasie
myślę, że nie będzie wtedy nieprzypadkowych osób

własnie takie przypadkowe osoby w Służbie Celnej trzeba pomijać przy podwyżkach i awansach

Nie wypominajmy sobie błędów ortograficznych, bo z przemęczenia i w pośpiechu oraz kiedy pisząc na forum bawisz się z dzieckiem i myślisz jeszcze o czymś innym, mogą się zdażyć.
Odnośnie podziału tych 500zł. Po przeanalizowaniu Waszych postów w tym i wielu innych tematach uważam, że powinniśmy zaproponować podział, który przybliży stan wynagrodzeń w SC do stanu zgodnego z prawem.
Napiszę o tym później, bo teraz właśnie bawię się z dzieckiem.

TOWARZYSZU!!!

nie do końca wiem, o co chodzi:
- to prawda pisząc tu popełniam wiele błędów i mój język jest zawiły, gdyż szybciej myślę niż piszę i nie mogę nadążyć z pisaniem, niestety...
ZA CO WSZYSTKICH PRZEPRASZAM :oops: , ale ...
- wytykasz mi błąd, cytując mnie, jednak nie widzę tam błędu ???!!!
- myślę, że chodzi tu o ważniejsze rzeczy, niż wytykanie sobie błędów, od których również się nie ustrzegłeś....
- nie interesuje mnie czy mi wierzysz i nie czuję potrzeby aby to udowadniać, bo uważam, że o człowieku nie świadczy to czy przed nazwiskiem ma mgr
- jeżeli się ze mną nie zgadzasz, użyj argumentówna potwierdzenie swojego zdania, bo może to Ty masz rację, ale nie udowodnisz tego reagując jak zakompleksiony ..... "mgr małouczęszczanej uczelni", który czuję się bardzo niedowartościowany.

Jeśli możesz to napisz: dlaczego uważasz, że powinno się brać pod uwagę wykształcenie w dodatkowej formie w stosunku do obecnej? chciałbym abyś mnie przekonał, chociaż to nie znaczy, że jestem zagorzałym przeciwnikiem innych rozwiązań. Obecnie uważam, ze powinno się główny nacisk (w tej kwestii) położyć na wydajność (przy różnicowaniu - poza wymienionymi w poprzednich postach).

może coś dla rozładowania atmosfery....

- jest to dla osób, które mają poczucie humoru i dystans do wszystkiego (również do siebie i swojej sytuacji),
- jest to zabawa słowna - parodia, nawiązująca do znanego wiersza Brzechwy pt "Na straganie" i w tym tonie należy ją czytać, mając dystans do trści

- dla ułatwienia lektury (szczególnie spoza cła) - mały słowniczek:
SŁUŻBA - w sensie Służba Celna - jako formacja celna
SG - Straż Graniczna (następcy byłego WOP-u)
mobilni - jednostki operacyjne S.C. pracujące w terenie
szef - tu: były Szef Służby Celnej
spiskowcy - działający w imieniu większości celników, bez ich zgody

życzę miłej zabawy!

NA ZEBRANIE

Na spotkaniu, w dzień strajkowy
Takie słyszy się rozmowy:

„Może wreszcie ktoś nas poprze,
Z SŁUŻBĄ już całkiem niedobrze.”

„Trzymamy się inspektorku,
Na urlopach już od wtorku !”

„SG(-kom) granicę oddają!”

„I mobilnych wysyłają !

Tusk po plecach szefa klepie:
„Jak tam szefie? Będzie lepiej?”

„Pod płaszczykiem dobrej woli,
Posuwamy się powoli.”

„Rząd i tak się wybroni” – cieszy się minister Boni …

„Ale Fołta – z nią jest gorzej:
Struta - dogadać się nie może.”

Gdy spiskowcy podpisują,
Związki walkę podejmują:
„Mój celniku, mój strapiony,
Może więcej chcesz mamony ?”

„Ja chcę związki mieć Siwego,
Przy waszych nie mam nic z tego:
Znów granica się zatyka,
Celników wciąż się zamyka.”

„Popieram Gajdę Andrzeja
- Tylko w jedności nadzieja !”

„Rząd i tak się wybroni” – cieszy się minister Boni …

Zrobiła się draka wielka,
Niepokoi się Brukselka:
„Widzieliście przewoźnika ?
Głodny i po krzakach sika !”

„Niech rozsądzi nas Kapica!”
„Co, Kapica?! Toż kaplica !”
A Kapica rzecz ujmuje:
„Kto to teraz protestuje,
Po co te żądania szumne,
Tylko ja się za was – ujmę!
Bo rząd i tak się wybroni,
Jak to wciąż powtarzał Boni.”

Bob

oczywiście zbierzność nazwisk jest przypadkowa ;)

w tym miejscu chciałbym przeprosić:
- wszystkich urażonych brakiem formy grzecznościowej przy nazwiskach; niestety ze względu na konstrukcję wiersza i zachowanie podobieństwa było to niemożliwe
- również wszystkich, którzy zostali pominięci, a czują się tym dotknięci :)

Back
Do góry