MKC najwięcej powiadacie... no to faktycznie wiem jaki macie stopień
A tak poważnie pomyślcie: kc 10-12 lat służby pensja zasadnicza brutto bo o tym rozmamiamy 2000 PLN mkc- 3 miesiące służby 1700-1800 PLN
damy kc 300 podwyżki a mkc 500 i się okaże że nie ma znaczenia doświadczenie bo pensja jest równa. czy w stosunku do kc byłoby to sprawiedliwe?
NIE!
Oczywiście że ktos napisza: "ale po 10 latach ma wysługę i dodatek za stopień". Dodatek za stopień to jest pic- między mkc a kc 50 brutto różnicy!
Jeśli będziemy dążyć do porównywania netto pensji, to mkc który przepracuje 5 lat i dostanie 5% ma szanse przeskoczyc z pensją kc.
Z innej beczki.
mkc czy kc ma sie nijak do bensji- przynajmniej tak powinno byc. czy to wina kogoś ze przez 10 lat był mkc bo plecaka nie miał? A jaka zasługa plecaka ze po 4 latak skc sie dorobił?
I co dobry pracownik z 10 letnik stażem na miec duzo mniej od 4 letniego tylko dlatego ze mniej wazelinował i awansów nie miał? Wiemy dobrze ze awanse w tej instytucji to fikcja!- wiec nie mogą być odnosnikiem podziału EWENTUALNEJ kasy.
Pisze ewentualnej bo jak juz pisałem nie dzielcie skóry na niedżwiedzu!!!!
Rozważcie to obiektywnie i dojdziecie do wniosku, że nie da sie tak podzielić aby było sprawiedliwie (sprawiedliwośc zreszta jest pojęciem względnym) i żeby przynajmniej 3\4 funkcjonariuszy uszczęśliwić!
Rozumiem że nie może mkc dostać 2000 brutto jak ekspert ma 4000 podstawy!!!!
Myślę ze niepotrzebnie dzielicie kase której nie ma... i nie wiadomo czy będzie!, a jak będzie ile jej właściwie przydzielą na Izbę!
Bedzie kasa ...bedzie podział...będziecie kombinowac i narzekać......BO NIE WIERZę, żEBYśMY MIELI WPłYW NA JEJ PODZIAł!