Jak podzielą kasę????

Przeprosiny przyjęte:-)

Chciałem zauwazyc że obecnie wykształcenie w żaden sposób nie jest brane pod uwagę. Nie mówię ze misi byc brane ale stwierdzam fakt ze nie jest!

nie do końca wiem, o co chodzi:
- to prawda pisząc tu popełniam wiele błędów i mój język jest zawiły, gdyż szybciej myślę niż piszę i nie mogę nadążyć z pisaniem, niestety...
ZA CO WSZYSTKICH PRZEPRASZAM , ale ...
- wytykasz mi błąd, cytując mnie, jednak nie widzę tam błędu ???!!!
- myślę, że chodzi tu o ważniejsze rzeczy, niż wytykanie sobie błędów, od których również się nie ustrzegłeś....
- nie interesuje mnie czy mi wierzysz i nie czuję potrzeby aby to udowadniać, bo uważam, że o człowieku nie świadczy to czy przed nazwiskiem ma mgr
- jeżeli się ze mną nie zgadzasz, użyj argumentówna potwierdzenie swojego zdania, bo może to Ty masz rację, ale nie udowodnisz tego reagując jak zakompleksiony ..... "mgr małouczęszczanej uczelni", który czuję się bardzo niedowartościowany

Ty nie widzisz ale jednak popełniasz. Jak komuś się nie chciało zrobić nawet licencjata w prywatnej szkółce to takie samo musi mieć podejście do pracy w SC. Niestety widze to na co dzień. Każdemu po 500 po równo będzie najgorszym rozwiązaniem.

Chodzą plotki (mam nadzieję, że to tylko plotki) że funkcjonariusze w służbie przygotowaczej podwyżek nie dostaną!

Podstawową sprawą powinno być zlikwidowanie widełek- to nie jest tylko moje zdanie ale wszystkich którzy pracuja z byłymi naczelnikami i innymi kierownikami obecnie na tych samych stanowiskach z ta małą róznica że były "funkcyjny" zarabia dużo dużo więcej za tą sama pracę-zgadzam sie doświadczenie nalezy docenić -jest dodatek "stazowy", czy dodatek za stopień ale zasadnicze powinny być na stanowiskach takie same

Uważam, że należy wprowadzić równe wynagrodzenia dla fc na danym stanowisku. Zróżnicowanie powinno wynikać jedynie ze stopnia i stażu pracy. Taki układ byłby przejrzysty i uczciwy. Obecne rozpiętości w pensjach to nieporuzumienie. :idea: ZZ powinny dążyć do jawności pasków :!:

W JAKIM ŚWIECIE WY ŻYJECIE KTO TO WSZYSTKO BĘDZIE USTALAŁ? WY? -NIE! ZWIĄZKI (ODPOWIEDNI LUDZIE POPIERAJĄCY PROTEST)- NIE!!! TO BEDZIE USTALAŁA DYREKCJA ZE ZWIAZKAMI ZAWODOWYMI, KTÓRE DO TEJ PORY NIC NIE ZROBIŁY I GDYBY LUDZIE SAMI SIĘ NIE ZORGANIZOWALI PROTESTU BY NIE BYŁO ODPUŚCIE SOBIE WIĘC TE DYWAGACJE .TRADYCYJNIE ZOSTANIE ZROBIONE TO BEZ NAS!!!!!!

Bez ZZ, którym możemy dac mandat do reprezentowania nas nie jesteśmy w stanie nic zdzaiłać. Przerabialiśmy to ostatnio... Reprezentant wyznaczony na forum staje się obserwatorem rozmów bez prawa głosu... Pamiętacie jeszcze, prawda? Nikt nie będzie na górze, ani w dyrekcji rozmawiał z nie-związkowcem, który nie został wybrany w drodze głososwania grupy osób. Wiem, że większość z Was ma obawy, że to kolejny poroniony pomysł, że znowu władza kupi związkowców, itp... Ale tak to jest ułożone i w tym nasza rola żeby wybrać sobie takich reprezentantów, do których mamy zaufanie....

kola -i tu masz racje (niestety) będzie jak zawsze- kominy będą jeszcze większe a młodzi straca wiarę że może być lepiej. Nikt sie tym jednak nie przejmuje ponieważ mimo wszystko nowi chętni do pracy nawet za te pieniądze są, więc teraz decydenci martwią się raczej co zrobić żeby nie dopuścić w przyszłości do protestu.

Back
Do góry