kandydat WZP
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 52
Ale kiedy pojawił się ten wspaniały pomysł to byłeś w kraju czy gdzieś poza? Bo gdybyś był na miejscu to z pewnością nie zadawałbyś takiego pytania - skąd są moje przekonania dotyczące powstania KAS... Powiem ci tak, bo widzę że masz misję przedstawić nam niesamowitość pomysłów UKS na formowanie KAS, lektura forum skarbowcy.pl jest tak dobitna jeżeli chodzi o poglądy twoich kolegów na temat SC, że obawiam się iż mojej skromnej osoby nie jesteś w stanie przekonać... Po wypowiedziach innych można przypuszczać raczej też masz trudny orzech do zgryzienia....
A swoją drogą skoro z UKS jest tak dobrze a wy jesteś i najlepsi z najlepszych (faceci w czerni) to powiedz mi skąd te kiepskie wyniki... Wiem, wiem przepisy wiążą wam ręce....
Obawiam się, że mnie z kimś pomyliłeś. Wskaż, w którym miejscu chociaż raz pisałem o doskonałości KS albo przynajmniej o jej wyższości nad SC? A gdybym miał "misję" przekonywania was za wszelką do "pomysłów UKS" to nie przedstawiałbym się jako pracownik kontroli, bo sam ten fakt dla wielu z was jest najwyraźniej wystarczającym powodem, aby skreślić wszystkie moje merytoryczne argumenty.
zobacz co i jak piszesz...^spora czesc osob musi zmienic sposob myslenia^
-naprawde musi? a moze warto myslec niezaleznie i samodzielnie? naprawde uwazasz, ze musimy myslec tak jak Ty uznasz za sluszne? istnieje tylko jeden sluszny i dozwolony kierunek myslenia? tego sie nauczyles w swoim dotychczasowym miejscu pracy?
^...Taka formuła po pierwsze nie miałaby uzasadnienia, a po drugie powodowałaby niepotrzebne spustoszenie...^
-to jest wlasnie prawda objawiona, bo podajesz te teze bez uzasadnienia. Uzasadnisz?
Naprawdę tak ma wyglądać nasza dyskusja? Pisząc "niektórzy muszą" miałem na myśli nie to, że nie mają prawa myśleć samodzielnie (co chyba jest oczywiste), tylko to, że jeśli nie zmienią sposobu myślenia ciężko będzie dojść do jakichkolwiek konstruktywnych wniosków. Udowadnianie wyższości SC nad KS i na odwrót nie przybliża nikogo do rozwiązania, które będzie satysfakcjonujące dla wszystkich. A brak takiego rozwiązania uważam właśnie za "niepotrzebne spustoszenie" - bo z wysokim prawdopodobieństwem doprowadzi to do podziałów i ciągłych przepychanek i zgrzytów pomiędzy tysiącami byłych f-szy SC i pracowników KS (jeśli razem trafią do SCS). Czy tak według ciebie powinna wyglądać KAS i w takiej KAS chciałbyś służyć?