Hipotetyczna konsolidacja AP i SC

Witam! Gdybyś śledził zmagania związku na bieżąco, to wiedziałbyś, że każde ważne pismo adresowane do Ministra Finansów, Premiera, Prezesa PIS ma w rozdzielniku do wiadomości m.in.Kancelarię Prezydenta RP. Pozdrawiam
Nie chodzi mi o pismo do wiadomości bo takie idą wprost do segregatora. Nad pismem skierowanym wprost ktoś musi się jednak pochylić.
Prez. Duda nie jest osobą przypadkową przy naszych emkach, jednak występował jako partyjny reprezentant przd tk.

Witam! Sprawa emerytalna została zarejestrowana w Biurze Dialogu i Inicjatyw Obywatelskich Kancelarii Prezydenta RP nr sprawy: BGL.0600.4753.01-04.2015.WD.Pozdrawiam

Nie, chodzi o dokładnie obecnego prezydenta, który w 2013 roku był posłem na Sejm VII kadencji.

No to jestem z tyłu...
Tak czy shak proszę odłożyć wątpliwości i nerwy do wtorku. Kto nie na służbie niech korzysta z towarzystwa rodzin i raduję się. Kto na służbie niech spędzi spokojnie, wśród przyjaciół te święta.
Życzmy sobie wzajemnie najlepszego i byśmy niezależnie od zastałej sytuacji byli traktowani z należytym szacunkiem.
Pozdrawiam

nie został, jak to ma miejsce w innych obszarach, dokonany rachunek sumienia. nie potępiono, choćby symbolicznie sprawców reformy lat 2009 -2011 i następnych. wręcz przeciwnie, zarówno oni jak i ich pomagierzy, dalej znakomicie ślizgają się po wypolerowanych parkietach emefu, ciesząc się stopniami, stanowiskami i związanym z nimi gigantycznym uposażeniem czy wypłaconymi w ciągu ostatnich lat olbrzymimi nagrodami.

kolega związkowiec, za głośne upominanie się o prawdę, został prawem kaduka wyrzucony z roboty. a ci, którzy go zwolnili, dalej piastują i zasiadają.

doszło do tego, że minister finansów zaczął się otaczać byłymi milicjantami. wyobrażacie sobie wymowę tego faktu! 30 lat po odzyskaniu demokracji!

teraz, z takim bagażem zaniechań, likwidują formację celną pod hasłem dobrej zmiany. próbując wszystkim wokół wmówić, że jest działanie prospołeczne.

(...) Wedle danych Pew Research Center oraz aktualnych informacji demograficznych z poszczególnych państw, we Francja muzułmanie stanowią obecnie 8,1 proc. społeczeństwa, w Belgii – 6,4 proc., w Austrii – 5,9 proc., w Szwajcarii – 5,8 proc., w Holandii – 5,7 proc., w Niemczech – 5,4 proc., w Szwecji – 5,1 proc., w Grecji – 4,8 proc., w Wielkiej Brytanii – 4,7 proc., a w Danii– 4,3 proc. I te wskaźniki w ciągu najbliższych 15 lat mają się zwiększyć średnio o połowę. Głównie dlatego, że przeciętna muzułmanka w Europie rodzi 2,8 dziecka, podczas gdy Europejka - 1,8, i ta różnica systematycznie rośnie. Społeczności muzułmańskie w Europie są młodsze od niemuzułmańskich: mediana wieku wynosi odpowiednio 32 lata i 41 lat. To oznacza, że te muzułmańskie są i będą bardziej witalne oraz ekspansywne. (...). http://wpolityce.pl/swiat/286391-to...e-sciagneli-do-europy-upiora-terroru?strona=1

[

Ostatnia edycja:
Nie mogę już tego czytać.Tylko ktoś kto siedzi za biurkiem i nigdy granicy nie widział pisze o imigranci i Służbie Celnej!My nie jesteśmy Służba bezpieczeństwa państwa!Od migracji jest straż graniczna!Nam nic do tego nie mamy uprawnień,przeszkolenia,wiedzy i kompetencji w tym temacie.Terroryzmem,nielegalna imigracja i bezpieczeństwem granic niech się zajmą odpowiednie służby.
Witam... jedno zdanie: tele echo użył skrótu... myślowego, który na własne potrzeby należy... rozwinąć. Ot cała tajemnica. pzdr:cool:

Nie mogę już tego czytać.Tylko ktoś kto siedzi za biurkiem i nigdy granicy nie widział pisze o imigranci i Służbie Celnej!My nie jesteśmy Służba bezpieczeństwa państwa!Od migracji jest straż graniczna!Nam nic do tego nie mamy uprawnień,przeszkolenia,wiedzy i kompetencji w tym temacie.Terroryzmem,nielegalna imigracja i bezpieczeństwem granic niech się zajmą odpowiednie służby.

od migracji i nielegalnego przekraczania granic jest SG, ale od towarów podwójnego zastosowania, niebezpiecznych odpadów, nielegalnych farmaceutyków, przemytu broni, prochów i całego badziewia, które ze sobą może DODATKOWO migracja przynieść to już SC...
poza tym nie zapominaj, że SC to na dzień dzisiejszy 14 000 ludzi, mniej lub bardziej sprawnych, uzbrojonych, lub nie, ale DYSPOZYCYJNYCH i mobilnych.
Pani urzędniczka ze skarbówki lub inspektor UKS pokażą środkowy paluszek na próbę przeniesienia i jakiegokolwiek wzmocnienia jakiegoś newralgicznego odcinka. Stoi za nimi Kodeks Pracy i koszty delegacji :D

Pani urzędniczka ze skarbówki lub inspektor UKS pokażą środkowy paluszek na próbę przeniesienia i jakiegokolwiek wzmocnienia jakiegoś newralgicznego odcinka. Stoi za nimi Kodeks Pracy i koszty delegacji :D

Podobnie jak pani sklepowa, weterynarz, górnik, hutnik, fryzjer....... długo by jeszcze wymieniać Tylko po co? Niech każdy wykonuje swoje zadania.

"My nie jesteśmy Służba bezpieczeństwa państwa!" .... bezpieczeństwem granic niech się zajmą odpowiednie służby.
..... to chwilowa słabość umysłu czy potwierdzenie potrzeby poważnych zmian w SC.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Podobnie jak pani sklepowa, weterynarz, górnik, hutnik, fryzjer....... długo by jeszcze wymieniać Tylko po co? Niech każdy wykonuje swoje zadania.

Potwierdziłeś niechcący moje słowa. MY wykonujemy zadania mające niejednokrotnie rangę rozkazów. Tym się różni Służba ze swoją pragmatyką od zatrudnienia z ochroną Kodeksu Pracy (jakkolwiek jest on coraz bardziej ułomny i pisany pod dyktando np. Leviatana, ale to nie miejsce na dyskusję o jego wadach lub zaletach)...

Nasze nieszczęście polega na tym, że w połowie lat 90-tych przenieśli nas do tego syfiatego min fin a tam zawsze byliśmy czymś gorszym i nigdy nie pasowaliśmy do tego ministerstwa. Powoli min fin dążyło do naszej degradacji i marginalizacji. Niestety kas jest tego niezbitym dowodem. Gdybyśmy byli pod MSWiA nie mielibyśmy takich zmartwień jak dzisiaj,

Nasze nieszczęście polega na tym, że w połowie lat 90-tych przenieśli nas do tego syfiatego min fin a tam zawsze byliśmy czymś gorszym i nigdy nie pasowaliśmy do tego ministerstwa. Powoli min fin dążyło do naszej degradacji i marginalizacji. Niestety kas jest tego niezbitym dowodem. Gdybyśmy byli pod MSWiA nie mielibyśmy takich zmartwień jak dzisiaj,
Po likwidacji GUCu zrobili z nas stójkowych.

a od latania w kosmos to są kosmonauci :D. ciekawe, kto będzie kontrolował fizycznie pojazdy, walizki, przewożone towary i badał dokumenty w tym zakresie.

cytowana wypowiedź dowód na negatywną selekcję. albo chów wsobny.

Jak dla mnie SG ma za zadanie nie wpuścić skurwy.......a do kraju, a jak już tu się taki znajdzie to potrzebna jest SC żeby gnój jakiegoś badziewia tu nie nawiózł. A jak już jakoś to przemyci to są inne służby, których zadaniem jest obserwować i wyłapywać. Tak bardzo w skrócie. Każdy jest potrzebny i ma co robić.

no chyba żart, my jesteśmy służbą, bezpieczeństwa państwa i znacznie bardziej niż SG, skoro tego nie rozumiesz, proszę zwolnij się....

Możecie uzasadnić, dlaczego utrata mundurów przez osoby nie pracujące na granicy i nie będące w WZP jest zła?

Nie wiem czemu mnie obrażasz. Walczycie o utrzymanie Służby Celnej, ja to rozumiem, nie mam nic przeciwko, mamy w Polsce wolność słowa. Martwi mnie tylko to, że jako w zasadzie jedyny argument za pozostawieniem SC podajecie ochronę granic. Nie pracowałem nigdy "w cle", nie znam dokładnie waszej specyfiki pracy, sądzę, że istnieją argumenty za pozostawieniem SC w stanie niezmienionym. Wy te argumenty znacie ja ich nie znam, więc pytam.

Back
Do góry