Hipotetyczna konsolidacja AP i SC

Kas zostanie wprowadzony tak jak SSC bedzie chciał a kadra nawet nie piśnie, przecież oprócz tych drobnych zmian kosmetycznych na szczytach władzy nic się nie zmieniło, dic-e , zastępcy prawie wszyscy pozostali nie mówiąc już o nuc-ach i ich zastępcach, cóż to jest ta dobra zmiana

System Analizy Ryzyka ZISAR - Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia uzupełniającego.
Zamówienie uzupełniające jest zarówno funkcjonalnie, jak i użytkowo powiązane z zamówieniem podstawowym, a przedmiotem rozszerzenia wdrożenia jest głównie udostępnienie dla Administracji Podatkowej wdrożonych w Projekcie ZISAR komponentów i rejestrów informacyjnych systemu takich, jak: informacji, analiz, kontroli, profili ryzyka, rejestru cech oraz integracja z zasobami informacyjnymi Administracji Podatkowej, niezbędnymi dla realizacji zadań analitycznych oraz zarządzania ryzykiem zewnętrznym w całym obszarze nadzoru przypisanego Departamentowi Kontroli Celnej, Podatkowej i Kontroli Gier Ministerstwa Finansów. Realizacja zamówienia uzupełniającego jest przedmiotem zlecenia przedłożonego przez Departament Kontroli Celnej, Podatkowej i Kontroli Gier Ministerstwa Finansów, który jest Właścicielem Systemu ZISAR, i któremu powierzono nadzór nad obszarem analizy ryzyka w ramach Służby Celnej i Administracji Podatkowej.
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:83420-2016:TEXT:PL:HTML&tabId=1

.....a ja myślałem, że już nikt nie będzie ładował kolejnych milionów w te Gó-no!
Władza się zmienia a pewni ludzie ..... !

Brawo ... to kolejny przykład dobrej zmiany !!!

System Analizy Ryzyka ZISAR - Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia uzupełniającego.
Zamówienie uzupełniające jest zarówno funkcjonalnie, jak i użytkowo powiązane z zamówieniem podstawowym, a przedmiotem rozszerzenia wdrożenia jest głównie udostępnienie dla Administracji Podatkowej wdrożonych w Projekcie ZISAR komponentów i rejestrów informacyjnych systemu takich, jak: informacji, analiz, kontroli, profili ryzyka, rejestru cech oraz integracja z zasobami informacyjnymi Administracji Podatkowej, niezbędnymi dla realizacji zadań analitycznych oraz zarządzania ryzykiem zewnętrznym w całym obszarze nadzoru przypisanego Departamentowi Kontroli Celnej, Podatkowej i Kontroli Gier Ministerstwa Finansów. Realizacja zamówienia uzupełniającego jest przedmiotem zlecenia przedłożonego przez Departament Kontroli Celnej, Podatkowej i Kontroli Gier Ministerstwa Finansów, który jest Właścicielem Systemu ZISAR, i któremu powierzono nadzór nad obszarem analizy ryzyka w ramach Służby Celnej i Administracji Podatkowej.
http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:83420-2016:TEXT:PL:HTML&tabId=1

Faktycznie dobra zmiana. Te same osoby będą naprawiać e-bubla zwanego ZISARem za kolejne 4 miliony. I jeszcze wcisną go dla UKS-ów z błogosławieństwem ministra Banasia. Ludzie co się tam wyprawia w tym MF przecież całym programem e-cła powinien się już dawno zająć prokurator.

Na polskich lotniskach wprowadzono dodatkowe patrole funkcjonariuszy Straży Granicznej z psami oraz funkcjonariuszy nieumundurowanych - poinformowała we wtorek rzeczniczka komendanta głównego Straży Granicznej Agnieszka Golias.
Mam nadzieję, że w związku z zagrożeniem nielegalną imigracją i atakami terrorystycznymi w Europie politycy porzucą pomysł likwidacji Służby Celnej.
Doskonale wyszkoleni, uzbrojeni funkcjonariusze Służby Celnej powinni wspólnie z f.c Straży Granicznej, Policji dbać o bezpieczeństwo obywateli naszego kraju.

Na polskich lotniskach wprowadzono dodatkowe patrole funkcjonariuszy Straży Granicznej z psami oraz funkcjonariuszy nieumundurowanych - poinformowała we wtorek rzeczniczka komendanta głównego Straży Granicznej Agnieszka Golias.
Mam nadzieję, że w związku z zagrożeniem nielegalną imigracją i atakami terrorystycznymi w Europie politycy porzucą pomysł likwidacji Służby Celnej.
Doskonale wyszkoleni, uzbrojeni funkcjonariusze Służby Celnej powinni wspólnie z f.c Straży Granicznej, Policji dbać o bezpieczeństwo obywateli naszego kraju.

Zejdź na ziemię człowieku, poczytaj naszą ustawę i nasze zadania - póki co , nie jesteśmy służbą z realnym komponentem antyterrorystycznym.

Zejdź na ziemię człowieku, poczytaj naszą ustawę i nasze zadania - póki co , nie jesteśmy służbą z realnym komponentem antyterrorystycznym.

Ty też kolego zejdź na ziemię.
Może nie działamy jako bezpośredni komponent antyterrorystyczny, ale jeżeli cokolwiek (poczynając od fajek a na broni kończąc) ktoś ma znaleźć w tirach, samochodach, pociągach, torbach i na ludziach to w 90% znajdzie to SC a nie SG. I wie to każdy kto przepracował choć jedną służbę na przejściu granicznym. Niestety patrząc na wiedzą naszego Pana Ministra wszyscy myślą że zajmujemy się "VAT-em wewnątrzwspólnotowym :confused:"

Ostatnia edycja:
Naprawdę ktoś ma jeszcze nadzieję, że KAS nie wejdzie w życie? KAS jest przesądzony, trzeba teraz aktywnie uczestniczyć w tworzeniu ustawy (czytać projekty, zgłaszać uwagi, współtworzyć nowe przepisy), żeby nie płakać w 2017 roku. Najbliższe miesiące są kluczowe, tworzy się ustawa, która stanowi naszą przyszłość. Po jej uchwaleniu nic już nie będzie można zrobić. Jeżeli teraz nie sprawimy, że ustawa o KAS zagwarantuje nam pracę w silnej służbie, to w przyszłym roku będziemy podatnikom pity wypełniać.

bardzo dobrze. Im wejdzie wcześniej tym lepiej. Kto mi zapewni zwrot za rozstrój psychiczny gdy będziemy czekać do 1 stycznia a potem jeszcze do 30 czerwca.

Skoro i tak już wejście KAS jest przesądzone to niech to będzie jak najszybciej wraz z decyzjami dla f-szy kim w tym KAS będą.

Co wy bredzicie w naszym interesie jest to, żeby to gó.no weszło jak najpóźniej a najlepiej żeby w ogóle nie weszło, nie traćmy nadziei może uratuje nas jakiś cud jak w 2007 roku, wtedy też twierdzili, że kas jest nieunikniony, a jednak sie udało. Jesli chodzi o mnie to jestem gotowy jechać do Wa-wy 13.04. Jest mi to obojętne z kim byle walczyć o naszą Służbę.

Naprawdę ktoś ma jeszcze nadzieję, że KAS nie wejdzie w życie? KAS jest przesądzony, trzeba teraz aktywnie uczestniczyć w tworzeniu ustawy (czytać projekty, zgłaszać uwagi, współtworzyć nowe przepisy), żeby nie płakać w 2017 roku. Najbliższe miesiące są kluczowe, tworzy się ustawa, która stanowi naszą przyszłość. Po jej uchwaleniu nic już nie będzie można zrobić. Jeżeli teraz nie sprawimy, że ustawa o KAS zagwarantuje nam pracę w silnej służbie, to w przyszłym roku będziemy podatnikom pity wypełniać.

mam nadzieję i wierzę że ten gniot nie przejdzie. !!!! swoją droga czy coś wiadomo o tych tajemniczych spotkaniach dyrektorów? ktoś napisał że mieli się zapoznawać z projektem gniota w sobotę dyrektorzy

Moim zdaniem uchwalenie ustawy kas nastąpi przed dniem 01.07.2016. Rządzący przesunęli wejście w życie ustawy o administracji podatkowej z 1. stycznia na 1. lipca. Żeby ta ustawa nie weszła w życie trzeba uchwalić kas przed tą datą. To nie jest żadna iinformacja tylko moje przemyślenia.

Back
Do góry